Fenerbahçe-Beşiktaş maçında karaborsa soruşturması:15 gözaltı
Fenerbahçe - Beşiktaş maçında karaborsa bilet satışı yapıldığı iddialarına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında 8 ilde operasyon düzenlendi. Operasyonda 15 şüpheli gözaltına alındı.
Sistem Engellendi, Biletler Karaborsaya Düştü
Siber suçlarla mücadele birimlerinin yaptığı teknik incelemede, şüphelilerin aynı IP adresi ve kart bilgilerini kullanarak Passolig sistemini manipüle ettikleri belirlendi. Toplu şekilde ele geçirilen biletlerin; stadyum çevresinde, çeşitli internet sitelerinde ve Telegram, WhatsApp ile X gibi sosyal medya platformlarında fahiş fiyatlarla satışa sunulduğu tespit edildi.
Olağandışı Para Trafiği Deşifre Edildi
Şüphelilerin banka ve kredi kartı hareketlerini mercek altına alan savcılık; hesaplarda "Maç", "Devir", "BJK", "FB" ve "Kombine" gibi açıklamalarla çok sayıda transfer saptadı. Şahıslar arasında düzenli bir para akışı olduğu ve hesaplarda hayatın olağan akışına aykırı, yüklü miktarda giriş-çıkışların bulunduğu rapor edildi.
8 İlde Operasyon: Seyirden Men Cezası Verildi
Soruşturma kapsamında 8 ilde 15 şüphelinin adresine eş zamanlı operasyon düzenlendi. "Bilişim sisteminin işleyişini engelleme" ve "Değerinin üzerinde bilet satışı yapmak" suçlarından gözaltına alınan şüphelilerin dijital materyallerine el konuldu. Adli sürecin yanı sıra, şüpheliler hakkında 1 yıl süreyle spor müsabakalarını seyirden men tedbiri uygulandı. Olayla ilgili geniş çaplı tahkikat sürüyor.