TM Akhisarspor Fenerbahçe'yi 3-2 mağlup ederek Türkiye Kupası'nın sahibi oldu

Ziraat Türkiye Kupası Final mücadelesinde Fenerbahçe ile TM Akhisar Diyarbakır'da kozlarını paylaşacak. Akhisar ile Fenerbahçe'nin mutlu sona ulaşmak için karşılaşacağı final maçı ne zaman oynanacak, saat kaçta başlayacak, hangi kanaldan yayınlanacak? İşte dev finale dair ayrıntılar..

Giriş Tarihi 10 Mayıs 2018, 00:00 Güncelleme 10 Mayıs 2018, 22:43
TM Akhisarspor Fenerbahçe’yi 3-2 mağlup ederek Türkiye Kupası’nın sahibi oldu

İÇİNDEKİLER

Diyarbakır'daki 56. Ziraat Türkiye Kupası Finali'nde Fenerbahçe'yi 3-2 mağlup eden Akhisar Belediyespor, tarihinde ilk kez Türkiye Kupası'nı müzesine götürdü ve UEFA Avrupa Ligi'ne katılmaya hak kazandı. Akhisar Belediyespor'a kupayı getiren golleri Miguel Lopes, Sissoko ve Barbosa kaydetti. Fenerbahçe'nin golleri Fernandao ve Josef de Souza'dan geldi. Fenerbahçe-Akhisarspor maçının özeti ve golleri burada

Süper Lig'de bu sezon sarı-lacivertlileri 1-0 ve 3-2 mağlup eden Fenerbahçe'nin belalısı Akhisar Belediyespor, Ziraat Türkiye Kupası Finali'nde de gülen taraf oldu.

Diyarbakır Stadı'nda oynanan ve ATV'den naklen yayınlanan mücadelede Fenerbahçe'yi 3-2 mağlup eden Akhisarspor, 126'sı profesyonel 33'ü amatör toplam 159 takımın mücadelesi sonunda bugün kupanın en büyüğü oldu.

TM AKHİSARSPOR 3-2 FENERBAHÇE ÖZETİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ!​

KARŞILAŞMANIN GOLLERİ

TM Akhisarspor, Fenerbahçe'yi yenerek tarihinde ilk kez Ziraat Türkiye Kupası'nı müzesine götürdü.

Futbolculuk döneminde 6 defa bu kupayı kazanan Okan Buruk ise hocalık kariyerindeki ilk kupa sevincini yaşadı.

17. kez finale çıkan Fenerbahçe, 9. kez finalde hayal kırıklığı yaşadı.


DİYARBAKIR'DA PERDEYİ MİGUEL LOPES AÇTI
Karşılaşmaya etkili başlayan ve Josef ile çok net bir pozisyondan faydalanamayan Fenerbahçe, 32. dakikada duran topta golü kalesinde gördü. Kullanılan köşe vuruşunda Skrtel'den seken topu iyi takip eden Portekizli yıldız Miguel Lopes, topu Volkan Demirel'in uzanamayacağı köşeden ağlara gönderdi.

FENERBAHÇE FERNANDAO İLE GOLÜ BULDU
Fenerbahçe Miguel Lopez'in golüne 56'da Fernandao ile cevap verdi. Şener Özbayraklı'nın sağ kanattan ortasına iyi yükselen Fernandao kafa vuruşuyla topu Akhisarspor filelerine göndererek skora denge getirdi.

AKHİSARSPOR DİREĞE TAKILDI
62. dakikada Akhisarspor, Fenerbahçe atağının ardından hızlı hücum şansı yakaladı. İkiye iki pozisyonda Barbosa sol çaprazdan vurdu ancak direkten dönen top dışarı çıktı.

AKHİSARSPOR ORGANİZE ATAKTA GOLÜ BULDU! ABDOULWAHİD SİSSOKO CEZAYI KESTİ
Telest Mobilya Akhisarspor, 70. dakikada Sissoko ile 2-1 öne geçti. Organize atakta sol kanattan gelen ortada müsait durumda kalan Sissoko kafa vuruşuyla Volkan Demirel'i avladı ve takımını 2-1 öne geçirdi.

HELDE BARBOSA 3-1 YAPTI
Okan Buruk'un ekibi, 81. dakikada Helder Barbosa ile golü buldu. Mustafa Yumlu'nun sürüklediği atakta Helder Barbosa vuruşunu yaptı ve farkı 2'ye çıkardı.

JOSEF DE SOUZA UMUTLANDIRDI
Fenerbahçe, 86'da Josef ile farkı 1'e indirdi. Hasan Ali Kaldırım'ın sol kanattan etkili ortasında ceza sahasından kafa vuruşunu yapan Brezilyalı yıldız kaleci Fatih'i avladı ve skoru 3-2'ye getirdi.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca sahadan 3-2 galibiyetle ayrılan Teleset Mobilya Akhisarspor Ziraat Türkiye Kupası'nın sahibi oldu.

TELESET MOBİLYA AKHİSARSPOR-FENERBAHÇE MAÇTAN DAKİKALAR

Ziraat Türkiye Kupası'nın finalinde Teleset Mobilya Akhisarspor ile Fenerbahçe arasında oynanan maçın ilk yarısı Teleset Mobilya Akhisarspor'un 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

12. dakikada Mehmet Topal'ın topuk pasıyla ceza sahası içinde savunma arkasına sarkan De Souza, altıpasın solunda kaleciyle karşı karşıya kaldı. Brezilyalı futbolcunun şutunda Fatih Öztürk'ten dönen topu savunma uzaklaştırdı.

19. dakikada Fenerbahçe etkili geldi. Alper Potuk'un pasıyla sağ taraftan ceza sahası içine giren Şener Özbayraklı, müsait durumda yerden sert bir orta yaptı. Kalecinin müdahalesiyle penaltı noktasına seken topun gelişine De Souza'nın vuruşunda, meşin yuvarlak Giuliano'dan sekti. Pozisyonu iyi takip eden De Souza'nın altıpas üzerinden sol ayağıyla vuruşunda, top yandan auta gitti.

22. dakikada hızlı gelişen Fenerbahçe atağında sağ kanattan topla hareketlenerek ceza sahasına giren Soldado'nun sert vuruşunda kaleci Fatih Öztürk, meşin yuvarlağa son anda müdahale etti.

25. dakikada sağ kanattan Barbosa'nın kullandığı serbest vuruşta, altıpas üzerinde topa iyi yükselen Mustafa Yumlu'nun müsait durumda yaptığı kafa vuruşunda top kaleci Volkan Demirel'den döndü.

32. dakikada Teleset Mobilya Akhisarspor öne geçti. Sol kanattan kullanılan serbest vuruşta ceza sahası içinde Sktrel'dan dönen top boşta kaldı. Miguel Lopes'in meşin yuvarlağın gelişine sert şutunda top ağlarla buluştu: 1-0.

Karşılaşmanın ilk yarısında başka pozisyon olmadı ve Teleset Mobilya Akhisarspor soyunma odasına 1-0 önde gitti.