Aslan final kapısını araladı

Türkiye Kupası Yarı Final ilk karşılaşmasında Galatasaray, Ç.Rizespor'u deplasmanda Emre Çolak, Yasin Öztekin ve Podolski'nin golüyle 3-1 galip ayrıldı. Rize'nin tek golü ise Ahmet İlhan'dan geldi.

Giriş Tarihi 20 Nisan 2016, 00:00 Güncelleme 20 Nisan 2016, 21:01
Aslan final kapısını araladı

İÇİNDEKİLER

Çaykur Didi Stadı'ndan oynanan yarı final ilk mücadelesinde Galatasaray, Ç.Rizespor'u 3-1 mağlup etti ve 4 Mayıs'ta oyananacak olan rövanç maçı öncesi avantajı kaptı.

Karşılaşmada gol perdesini Emre Çolak açtı. Mücadelenin 15. dakikasında Yasin Öztekin'in derinlemesine pasında Emre Çolak, kaleci Itanj ile karşı karşıya kaldı. Sol ayağının dışıyla şutunu çıkardı. Kaleci Itandje'ın müdahalesine rağmen top ağlara gitti.

YASİN FARKI İKİYE ÇIKARDI
İkinci yarıyada kontrollü başlayan Galatasaray, Ç.Rizespor'un 51. dakikada 10 kişi kalmasıyla oyunun kontrolünü eline aldı. Cedric Makiadi'nin ikinci sarıdan kırmızı kart görmesiyle ataklarını sıklaştıran sarı kırmızılılar, 61'de Yasin Öztekin'le farkı ikiye çıkardı:2-0.

HAKAN BALTA KIZARDI
Karşılaşmanın 65. dakikasında Deniz Kadah derinlemesine pasta kaleci Muslera ile karşı karşıya kaldı. Tecrübeli savunmacı Hakan Balta ceza sahasının hemen önünde arkadan kayarak topa müdahale etmek istedi. Bu pozisyonda Deniz Kadah yerde kaldı ve hakem Ali Palabıyık son adam kuralı gereği Hakan Balta'ya direk kırmızı kart gördü. Her iki takımda oyunun kalan bölümlerini 10'ar kişi tamamladı.

RİZE'Yİ UMUTLANDIRAN GOL
Oyundan kopmayan Rizespor Ahmet İlhan'la farkı bire indirdi.
Sağ kanattan gelişen Çaykur Rizespor atağında topla buluşan Sercan Kaya ceza sahası içine yerden ve sert bir pas kesti. Arka direkte altıpasın hemen yanında boşta kalan Ahmet İlhan Özek bekletmeden vuruşunu yaptı ve topu ağlar ile buluşturdu.

GOL GEÇERSİZ SAYILDI
Mücadelenin 82. dakikasında Teddy Chevalier sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı. Robin Yalçın'ın indirdiği topa Deniz Kadah hareketlendi ve tekrar pasını Robin Yalçın'a çıkardı ve topu boş ağlara gönderdi. Ancak bu pozisyon Deniz Kadah'ın ofsaytta kaldığı gerekçesi ile gol değeri kazanmadı.

GOL PERDESİNİ PODOSLKİ KAPATTI
Taç atışında topla buluşan Podoslki, topla birlikte ceza sahası içine girdi ve yerden sert vurdu. Meşin Yuvarlak Itandje'nin sağından ağlara gitti.