Fenerbahçe tek golle turladı!

Ziraat Türkiye Kupası'nda ilk çeyrek finalist Fenerbahçe oldu. Normal süresi 0-0 biten maçta Kayserispor'u Diego Ribas'ın 113. dakikadaki golüyle 1-0 yenen sarı-lacivertliler son 8 arasına adını yazdırdı

Giriş Tarihi 30 Ocak 2016, 00:00 Güncelleme 31 Ocak 2016, 00:20
Fenerbahçe tek golle turladı!

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu maçında Kayserispor'la karşılaştı. Hatanın telafisinin olmadığı tek maçlı eleminasyon sistemine göre oynanan mücadelenin normal süresi golsüz tamamlanınca 15'er dakikalık iki uzatma devresine geçildi.

Ülker Stadı'ndaki nefes kesen karşılaşmanın ilk uzatma devresinde gol sesi çıkmadı.



PEREİRA TÜM HAMLELERİNİ KULLANDI
Vitor Pereira maçın penaltılara gitmemesi için tüm hamlelerini kullandı. 65'te Ozan Tufan'ın yerine Fernandao'yu sahaya sürüp çift forvete dönen Portekizli teknik, Markovic'in ardından 105. dakikada da Diego Ribas'ı sahaya sürdü.

KAYSERİSPOR 10 KİŞİ KALDI
Kayserispor'da Deniz Türüç 110. dakikada gördüğü kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı.



VE GOL GELDİ! DİEGO RİBAS...
Fenerbahçe'nin aradığı gol 113. dakikada Diego Ribas'tan geldi. Sakatlıktan çıktıktan sonra sahalara dönen Diego Ribas, 113. dakikadaki golüyle skordaki dengeyi bozdu.



KAYSERİSPOR DİREĞE TAKILDI
Fenerbahçe karşısında defansif bir futbol sergileyen Tolunay Kafkas'ın ekibi kalesinde golü gördükten sonra tüm riskleri göze aldı. Sarı-kırmızılılar'da Ömer Bayram'ın 116. dakikadaki bir vuruşu direkten döndü.

VAN PERSİE 120 DAKİKA SAHADA KALDI
Maça ilk 11'de başlayan Van Persie 120 dakika forma giydi. Bu sezon yalnızca 4 maçta 90 dakika forma giyen Hollandalı golcü sahada kaldığı 120 dakikada gol üretemedi.

Kayserispor'u penaltılar sonucu 4-2 mağlup sarı-lacivertliler adını son 8 takım arasına yazdırdı.

Süper Lig, Avrupa ve kupada oynadığı son 24 maçta mağlubiyet yaşamayan Kanarya, 'yenilmezlik' serisini de 25 maça çıkarmış oldu.

Fenerbahçe, kupada H Grubu'nda 5 galibiyet ve bir beraberlikle 15 puan toplayıp, lider olarak son 16 takım arasına kalmıştı. Kayserispor ise mücadele ettiği G Grubu'nu 2. sırada tamamlayarak tur atlamıştı.

FENERBAHÇE'NİN RAKİBİ KİM OLACAK
Türkiye Kupası'nda 30-31 Ocak ve 1 Şubat'taki maçların ardından çeyrek final ve yarı final kura çekimleri 2 Şubat Salı günü yapılacak.