Instagram, WhatsApp ve Facebook ne zaman düzelecek? Instagram, WhatsApp neden açılmıyor?

Instagram, WhatsApp ve Facebook'ta kullanıcılar yaklaşık bir saatten fazla süredir erişim problemleri yaşamaya başladı. Bu nedenle birçok kullanıcı Instagram, WhatsApp ve Facebook ne zaman düzelecek sorusuna yanıt arıyor. Peki, Instagram, WhatsApp neden açılmıyor? İşte son detaylar...

Giriş Tarihi 03 Temmuz 2019, 19:36 Güncelleme 03 Temmuz 2019, 19:36
Instagram, WhatsApp ve Facebook ne zaman düzelecek? Instagram, WhatsApp neden açılmıyor?

İÇİNDEKİLER

Avrupa'da sosyal paylaşım sitesi Facebook ile şirkete ait Instagram ve WhatsApp uygulamalarına erişimde sorun yaşandığı bildirildi. Uygulamalarda sorun yaşayan kullanıcılar Instagram, WhatsApp ve Facebook ne zaman düzelecek sorusunun yanıtını merak ediyor.

INSTAGRAM, WHATSAPP VE FACEBOOK NE ZAMAN DÜZELECEK?

Facebook bünyesinde bulunan Facebook, Instagram ve Whatsapp'ın ne zaman düzeleceğine ilişkin bir açıklama yapılmadı. Aksaklığa neyin sebep olduğu ve sorunun ne kadar süreceği bilinmiyor.

ERİŞİM PROBLEMİ YAŞANIYOR

Dünya çapında erişim aksaklıklarını tespit eden "downdetector.com" internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Facebook, Instagram ve WhatsApp'a (TSİ) 17.00 sularından itibaren özellikle Batı Avrupa'dan erişimde sorun yaşanmaya başladı.

Siteye Instagram için 10 bin 761, Facebook için 6 bin 341 ve WhatsApp için bin 630 kesinti raporu ulaştı.

ABD'li internet devi Facebook, fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram'ı 2012'de, mobil mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ı 2014'te bünyesine katmıştı.

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan konuya ilişkin açıklama yaptı. Sayan "Instagram, Whatsapp ve Facebook servislerinde dünya genelinde kesintiler yaşanmaktadır. Global kaynaklı sorundan ülkemizdeki kullanıcılar da kısmen etkilenmektedir." dedi.