Google, çocuk istismarı için harekete geçti

Tüm dünyayı ilgilendiren ve halen pek çok ülkede çözülmeyi bekleyen bir sorun olan cinsel çocuk istismarına karşı internette yeni bir savaş başladı. Google artık bu tür içeriklere ulaşmak isteyenlerin karşısına çıkıyor.

Giriş Tarihi 18 Kasım 2013, 15:35 Güncelleme 18 Kasım 2013, 15:42
Google, çocuk istismarı için harekete geçti

İÇİNDEKİLER

Google'ın önde gelen isimlerinden olan Eric Schmidt, İngiliz basınına yaptığı açıklama ile birlikte şirketinin yakın zamanda çocuk istismarı üzerine ciddi çalışmalara girişeceğini duyurdu. Microsoft ile ortak yürütülebileceği söylenen projede cinsel istismar içeren her türlü içeriğin arama sonuçlarından tamamen çıkartılması amaçlanıyor. Bu konuda ise toplamda 200'ü aşkın Google çalışanı görev alıyor.

Yaklaşık olarak son 3 aydır proje için hazırlıklar yapan ünlü arama motoru şimdiye kadar toplamda 100 bin olası içeriği ortadan kaldırmış bile. Bu ön hazırlık sayesinde kısa süreç içinde yüzde 20'lik bir düşüş olduğunu belirten İngiltere Başbakanı David Cameron bu konuda Daily Mail'e konuşmuş. Şimdilik sadece Amerika ve İngiltere gibi İngilizce konuşulan ülkelerde hayata geçen anti-istismar hareketi 6 aylık bir süreçte 158 ayrı lisan için de hazır olacakmış.

Kaynak: Teknokulis