İzmir'de TEKNOFEST heyecanı: Ziyaretçi akınına uğradı!

İzmir’de Teknofest rüzgarı esmeye başladı. Ziyaretçiler festival alanına girmekte zorlandı. Kapılarda adeta izdiham yaşandı. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde düzenlenen havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST İzmir, ikinci gün etkinlikleri ile sürüyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Eylül 2023 Güncelleme 29 Eylül 2023, 07:01
İzmir’de TEKNOFEST heyecanı: Ziyaretçi akınına uğradı!

İÇİNDEKİLER

TB2, TB3 ve Kızılelma ile insansız hava aracında çığır açtı. Türkiye'nin NATO'da itibarını artırdı. Karadeniz'den Afrika kıyılarına kadar hakimiyet kurmasını sağladı.

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, İzmir Çiğli Havalimanı'nda önceki gün kapılarını ziyaretçilere açtı. Festivalde büyük bir yoğunluk yaşandı. Bazı kapılarda kalabalıktan dolayı ziyaretçiler adım atmakta güçlük yaşadı.

Dün, Hayata Bağlan Korosu, Rafadan Tayfa Teknolojik Tayfa, Hürkuş-Gökbey Müzikali, Sahne Senin, Uçan Çocuklar Akrobasi gösterisi gibi etkinlikler yapıldı. Ayrıca Türk Yıldızları, Bayraktar Akıncı, Anka, Bayraktar TB2, F-16 SOLOTÜRK, Hürkuş, S-70 (Çelik Kanatlar), BEL-429 (Üzüm Salkımı), Paramotor, Gyrocopter, T-129 Atak Helikopteri yaptıkları gösterilerle gökyüzünde büyük heyecan yarattı.



GİRİŞİM YARIŞMASI
T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Kuzucu Hıdır, İzmir'e özel bir yarışma düzenlediklerini söyledi. "Cumhuriyetimizin 100. yılında ilk kez bir yılda 3 farklı lokasyonda TEKNOFEST düzenledik.

İstanbul ve Ankara'dan sonra TEKNOFEST'i İzmir'de düzenleme sebebimiz, Ege Bölgesi'nde çocuklara ulaşabilmek ve teknolojiyi tanıtmak. İlk kez turizm teknolojileri kategorisinde girişim yarışması yapacağız" dedi.



KEÇİ İNADI
TEKNOFEST'te BİTES Savunma, Havacılık & Uzay Teknolojileri tarafından tasarlanan robot köpek Keçi'ye özellikle çocuklar büyük ilgi gösterdi. Minikler, robot olmasına karşın adeta canlı bir hayvanmış gibi Keçi'yi sevdi. Gerçek bir köpek bir gibi hareket eden Voltran, merdiven çıkabiliyor, her türlü arazide hareket edebiliyor, askeri ve sivil pek çok alanda görev yapabiliyor. Keşif, arama, kurtarma gibi görevleri de üstleniyor.
Ceyhan TORLAK-Ertan GÜRCANER

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN