Son dakika: Microsoft duyurdu: Windows 7 desteği yarından itibaren geri çekilecek

Son dakika haberi... Teknoloji, devi Microsoft, Windows 7 desteğini yarından itibaren tamamen geri çekecek. Windows 7 yüklü bir bilgisayar kullanıyorsanız, Windows 10'a ücretsiz olarak bilgisayarınızı güncelleme şansına 'hala' sahipsiniz.

Giriş Tarihi 14 Ocak 2020, 11:17 Güncelleme 14 Ocak 2020, 11:17
Son dakika: Microsoft duyurdu: Windows 7 desteği yarından itibaren geri çekilecek

İÇİNDEKİLER

Microsoft, ömrünü dolduran yazılımlarına desteği kademeli olarak çekiyor. Son olarak Windows 7 için önemli bir uyarı geldi. Microsoft, yarından itibaren Windows 7 işletim sistemine olan desteğini tamamen çekmeyi planlıyor. Yani kullanıcılar güvenlik güncellemeleri alamayacak; bu da doğrudan kullanıcıların bilgisayar güvenliğinin tehlikeye girmesi anlamına geliyor. Siber saldırılara karşı korunmasız kalmak istemeyen kullanıcıların yapacakları tek şey ise Windows 7'den kurtulup Windows 10'a geçiş yapmak. Üstelik bunu yapmak 'ücretsiz'.

10 yılı aşkın bir süredir güncellemelerle desteklenen Windows 7'nin yolun sonuna gelmesiyle birlikte kullanıcıların hızlıca Windows 10'a işletim sistemlerini güncellemeleri gerekiyor. Microsoft, otomatik yükseltme seçeneğini kaldırmış olsa da, Windows 10 güncellemesini halen 'manuel' olarak yapabilmek mümkün.