Xiaomi'nin yüksek donanımlara sahip telefonları ortay çıktı

Xiaomi Türkiye lansmanında yeni Xiaomi Mi 9 serisi ve Redmi Note 7 modelinin tanıtımını yapmıştı. Xiaomi Mi 9 ve Redmi Note 7 Türkiye'de teknoloji severler tarafından büyük ilgi gördü. Özellikle Xiaomi Mi 9'nun sevkiyat sayısı şimdiden 1 milyonu geçmiş durumda.

Giriş Tarihi 28 Haziran 2019, 09:00 Güncelleme 05 Temmuz 2019, 09:11
Xiaomi’nin yüksek donanımlara sahip telefonları ortay çıktı

İÇİNDEKİLER

Çinli telefon üreticisi Xiaomi'nin yüksek donanımlara sahip telefonları rakiplerine kıyasla daha ucuza sattığı biliniyor. Peki şirket, yeni telefonlarında da aynı stratejiyi sürdürecek mi? İşte bu yıla damga vurması beklenen Xiaomi Mi 9 serisi telefonların fiyatları... Xiaomi Mi 9'nun sevkiyat sayısı şimdiden 1 milyonu geçmiş durumda. Peki Xiaomi Mi 9 Türkiye fiyatı ne kadar?

Şirketten yapılan son açıklamaya göre Xiaomi Mi 9 ve Xiaomi Mi 9 SE modellerinin sevkiyat sayısı 1.5 milyonu devirmiş durumda.
Her ne kadar satışlar oldukça yüksek görünse de Xiaomi cephesinden baktığımızda henüz istenen alınmış değil; zira 3 hafta içinde 1 milyon satış rakamına ulaşan Xiaomi Mi 8'i henüz yeni model geride bırakabilmiş değil.

Xiaomi Mi 8, altı ay içinde 6 milyon satış rakamına ulaşarak şirket için büyük bir gelir kaynağı olmuştu. Sonrasında satışa sunduğu Redmi Note 7 de bir ay süresince 1 milyonu aşkın satınca bu telefonun adını daha çok duymaya başladık. Akıllı telefon pazarında dünya genelinde genel bir durgunluk olduğu su götürmez bir gerçek ve Xiaomi'nin satışlarının da bu durumdan etkilenmemesi elbette söz konusu değil. Yine de şirket, Xiaomi Mi 8'de gösterdiği başarıyı bu yeni modelde de görmek istiyor.

6/8 GB RAM ve 128 GB dahili hafızaya yer verilen amiral gemisinde, ayrıca 27W hızlı şarj teknolojisine özelliğe sahip olan 3300 mAh boyutundaki bir bataryaya da yer veriliyor. Ayrıca, yapay zeka destekli Game Turbo modu sayesinde oyunlarda işlemcinin performansı otomatik olarak artırılabiliyor. Böylece yüzde 90.7'lik ekran kasa oranını kullanıcılara sunan Xiaomi, Samsung üretimi 6.39 inç büyüklüğündeki Full HD+ AMOLED ekranıyla da dikkat çekiyor. AMOLED ekranıyla birlikte Mi 9 kullanıcılara, 103. 8 NTSC süper geniş renk gamına ve 600 nit parlaklık sunuluyor.