Alman turistlerin tercihi Türkiye

Alman Seyahat Acentaları Birliği (DRV) Başkanı Norbert Fiebig, yaşanan bazı olumsuzluklara rağmen Alman turistlerin Türkiye'yi tercih edeceğini ve rezervasyonlarda artışlar yaşanmaya başladığını belirtti.

Giriş Tarihi 10 Haziran 2016, 00:00 Güncelleme 10 Haziran 2016, 20:20
Alman turistlerin tercihi Türkiye

İÇİNDEKİLER

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Genel Sekreteri Çetin Gürcün ve Norbert Fiebig EXPO 2016 Antalya Kültür Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi.

Türkiye'nin geçen yıl Alman turistler için üçüncü pazar olduğuna işaret eden Fiebig, 5,6 milyon Alman'ın Türkiye'ye geldiğini kaydetti.Alman seyahat acentaları için Türkiye'nin çok önemli bir yeri olduğunu belirten Fiebig, "Alman seyahat acentelerinin portföylerinde Türkiye'nin eksikliği düşünülemez. Almanya ile Türkiye arasında geleneksel bir bağımız var. Güncel politik sorunlar zarar verse de bu özel bağ devam edecektir. Almanya'da birçok Türk kökenli yaşıyor. Almanya'yı memleketleri olarak görüp Almanlar ile yaşamlarını sürdürüyor. Bu nedenle Türkiye ile partnerliğe önem veriyoruz." dedi.

Türkiye'nin muhteşem manzaraları, tarihi yerleri, sahilleri ve oryantal havasının Almanlara çekici geldiğine dikkati çeken Fiebig, Türkiye'nin turizmde iyi bir altyapıya sahip olduğunu vurguladı. Fiebig, Türkiye'nin değişik turizm alternatifleri, ulaşım imkanları ile hizmet ve fiyat ilişkisindeki uygunlukla öne çıktığını dile getirdi.

Otelde uygulanan "her şey dahil" sisteminin de ailelere cazip geldiğine değinen Fiebig, "Türkiye aile tatili için asla vazgeçilemeyecek bir ülke. Otel çeşitliliği çok iyi. Büyük otellerin yanı sıra küçük aile tipi oteller de mevcut." diye konuştu.

EXPO 2016 Antalya'nın turistlere farklı bir heyecan imkanı sunduğunu ve bu nedenle kente çekicilik kazandırdığını anlatan Fiebig, birçok kişinin bunu görmek için geleceğini söyledi. Fiebig, EXPO kapsamında sahne alacak dünyaca ünlü sanatçıların da Alman turistler açısından çekici olacağını kaydetti.

"TATİLCİLERE KALİTELİ VE İYİ TATİL HİZMETİ SUNMAK İSTİYORUZ"
Turizm açısından durumun biraz sıkıntılı olduğunu ve 2016'da henüz bekledikleri hedefleri gerçekleştiremediklerini vurgulayan Fiebig, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Rezervasyon düşüşleri bizi üzüyor. İstanbul'da yaşanan bomba olayı insanlarda güvenlik açsından endişe yaratıyor. Onların emniyet kaygılarını ciddiye almalıyız. Tatili seçerken emniyette olmak önemli rol alıyor. Bunu açık iletişimle iyileştirmeye gitmek istiyoruz. Bu güveni önce aramızda sağlayacağız. TÜRSAB ve DRV birlikte daha iyi çalışmalar yapma arzusundayız. Sonuç olarak tatilcilere kaliteli ve iyi tatil hizmeti sunmak istiyoruz. Türkiye gelen tatilcilere buradaki fiyat ve hizmeti başka bir yerde bulamayacaklarını garanti edebiliriz."

Fiebig, güncel rakamlara bakıldığında Antalya'daki tatil fiyatlarının hiçbir şekilde başka ülkelerde sağlanamayacağını dile getirerek, şöyle konuştu:
"Kısa sürede rezervasyonlar artacak ve Alman turistler Türkiye'yi tercih edecek çünkü diğer gidecekleri yerler doldu, son dakika tatil satışları için başka alternatifleri yok. Alman seyahat acentaları durumda bir iyileşme görüyor. Online portallarda aramalar çoğaldı. Rezervasyonlar artıyor ve son bir haftada neredeyse geçen yılla aynı oranda. Bu gelişme bizi mutlu ediyor ama daha çok çalışmamız gerekiyor. Emin olun Alman turizm sektörü sözünde duracak ve elimizden geleni yapıp Almanları tatil için hedef ülke olarak Türkiye'yi göstermeye devam edeceğiz."

TÜRSAB Genel Sekreteri Gürcün de EXPO 2016 Antalya'nın, Alman pazarı satışlarında önemli bir etken olarak kullanılabileceğine dikkati çekti. Bundan dolayı Alman partnerlerine EXPO'yu tanıtmak için çalışmalar yaptıklarını belirten Gürcün, Almanya ile turizmdeki sıkı bağları devam ettirme gayretinde olduklarını kaydetti.