Kapadokya'da sonbahar güzelliği

UNESCO'nun "Dünya Doğal ve Kültürel Miras Listesi"nde yer alan Kapadokya, sonbaharla beraber farklı bir güzelliğe büründü

Giriş Tarihi 14 Ekim 2014, 00:00 Güncelleme 12 Ocak 2015, 12:38
Kapadokya’da sonbahar güzelliği

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde sonbaharın gelmesiyle adeta renk cümbüşü yaşanıyor.

Yılda yaklaşık 2,5 milyon turistin ziyaret ettiği Kapadokya, peri bacaları ve sonbaharın renkleriyle ayrı bir güzelliğe büründü. Sabah saatlerinde düzenlenen balon turlarına yoğun ilgi gösteren turistler, sıra dışı yeryüzü şekillerinin sarının tonlarıyla eşsiz uyumunu izleme imkanı buldu.

Bağcılığın yaygın olduğu bölgede asmalar ile kayısı, elma ve ayva ağaçlarının kuruyan yapraklarının oluşturduğu renkler, bölgeyi ziyarete gelen turistlere eşsiz bir sonbahar manzarası sunuyor.

UNESCO tarafından 1985 yılında "Dünya Doğal ve Kültürel Miras Listesi"ne dahil edilen Kapadokya'da turistler, özellikle Göreme Açık Hava Müzesi, Zelve ve Paşabağı ören yerleri, Uçhisar ve Ortahisar kaleleri, Devrent, Güllü, Aşk ve Güvercinlik vadilerini geziyor. Dönemsel olarak sonbaharda ziyaretçi yoğunluğunu arttığı bölgeyi en çok Alman, İspanyol ve Japon turistler ziyaret ediyor.

Amatör ve profesyonel fotoğrafçılar, sıcak hava balonculuğunun dünyadaki önemli merkezlerinden Kapadokya'nın eşsiz doğasını gökyüzünden ölümsüzleştirmenin keyfini yaşıyor.