Cruise gemisiyle Norveç Fiyordları

Akdeniz, Ege-Adriyatik, Yunan Adaları turları bir yana Norveç Fiyordları bir yana. Avrupa’nın en gezgin seyahat severlerinin defalarca deneyimlediği bir gemi turudur Norveç Fiyordları.

Giriş Tarihi 15 Mayıs 2013, 00:00 Güncelleme 15 Mayıs 2013, 15:30
Cruise gemisiyle Norveç Fiyordları

İÇİNDEKİLER

En önemli avantajı sadece büyük şehir görmek için değil, doğayla içe içe olmak, olağanüstü temiz havasında dünyanın belki de hiçbir yerinde göremeyeceğiniz kadar etkileyici, doğal güzelliklere şahitlik edebileceğiniz bir seyahat. Gemi turu esnasında birbirinden güzel şelaleler, karlı dağlar, gürül gürül akan nehirler, tipik İskandinav coğrafyasının göz alıcı dağ evleri, balıkçı kasabaları ve devasa vadileri ile büyüleneceksiniz. Bu seyahatin göz alıcı durakları Flam, Geiranger-Hellesylt ve Bergen, seyahatinizde sizde iz bırakacak ve dünyanın neresine giderseniz gidin unutmayacağınız güzelliklerle sizleri büyüleyecektir. Sıkça gemi ile seyahat biri bile olsanız, evet bu gemi seyahati bambaşkaymış dedirtecek size. Fiyortlar, buzulların erimesi, nehirlerin aşındırmaları ile onbinlerle tabir edilen yıllarda oluşmuş, karaların içerisine doğru onlarca-yüzlerce kilometre içeri doğru yol kat edilerek bu olağanüstü doğa oluşumlarını ziyaret ederken, yeniden doğduğunuzu hissedeceksiniz.
FLAM
Flaam limanına vardığınızda, Gudvangen'e giden 11,4 km olan Avrupa'nın en büyük ikinci tünelinin içinden geçiyorsunuz. Bu kadar uzun bir tünelden geçmek keyifli bir his veriyor katılımcılara. Gudvangen'e ulaşıldığında, Norveç'in en büyük fiyordlarından Sognefjord'u görme şansınız oluyor. Sonrasında Stalheim vadisinin dik ve sarp geçitlerinden yukarı tırmanarak, olağanüstü manzaralar eşliğinde keskin virajların bulunduğu yol üzerinde Sivlefossen ve Tvindefossen şelalerini görülüyor. Ardından Vangvatnet Gölü'nün yanındaki Voss'a devam ediyoruz. Doğa sporları alanında ünlenen bu şirin kasabada verdiğimiz molanın ardından, doğa manzaralarının oluşturduğu bir çiçek dürbünü içinden geçtiğimiz yolculuğumuza devam ediliyor, kış sporları merkezi de görülüyor. Kjosfossen Şelaleleri'nde fotoğraf çekmek için kısa bir mola verilip Flam gezisi keyifli izlenimlerle tamamlanıyor.
HELLESYLT-GEIRANGER
Geiranger kasabası ve oraya adını veren vadi, Norveç'te en çok tercih edilen tatil merkezleri arasındadır. Burada ünlü Dalsnibba Dağı'na görülüyor. Geiranger vadisinde, dağ yollarında ve tarım arazileri arasında yol alarak Djupvatn Gölü'ne varılıyor. 1500 m. yükseklikteki Dalsnibba Dağı'na otobüsle tırmanacak ve doğanın size sunduğu muhteşem manzaraya şahit olacaksınız. Dağ manzaralarının, buzulların ve göllerin görüntülerini çekmek için kameralarınızı hazır tutun. Limana dönmeden önce göl kıyısında keyifli kahve molası da cabası… Dönüş yolunda, fiyordun yükseklerine inatla tutunmuş geleneksel eski çiftliklerini, meşhur Kartal Yolu'nu fotoğraflamak için Flydal Gorge seyir terasında verilen mola hem dinlendiriyor hem de Geiranger gezisini daha anlamlı hale getiryor. Ardından muhteşem fiyord manzarası eşliğinde limana doğru dönülüyor.
BERGEN
1070 yılında kurulan Bergen şehri, 1830 yılına kadar ülkenin en büyük şehri ve ticaretin ve gemiciliğin merkeziydi. Bu güzel şehirde gezinti, Hansatik dönemden kalma üçgen çatılı ahşap depoların bulunduğu tarihi Bryggen bölgesinden başlıyor. Kral Haakon Haakonsson (1247-1261) saltanatı sırasında yapılmış olan ve 13.yy daki en önemli kraliyat sarayı olan Haakons Hall, Rosenkratz Tower, St. Mary's Kilisesi ve Bergen Filarmoni Orkestrası'na ev sahipliği yapan konser salonu Grieg Hall görülecek yerlerden sadece birkaçı. Limana cepheli, üçgen çatılı ahşap evlerin bulunduğu tarihi Bryggen bölgesinde fotoğraflarda gördüğünüz meşhur İskandinav görsellerini anımsayacaksınız. Hele ki Somon'un her çeşidi, midye, kalamar, karides, ıstakoz hatta Balina etinin bile tadına bakabileceğiniz Bergen balık haline bayılacaksınız. Satıcıların gülertyüzlü ve davetkar yaklaşımları yanında, bu güzel coğrafyanın olağanüstü lezzetlerini tadıp, İskandinavya'nın güzel insanlarının kültürüne yakından şahit oluyorsunuz.
NASIL GİDİLİR?
Prontotour'un ProntoCruise departmanı tarafından Avrupa'nın en iyi gemi firmalarından olan MSC Cruises'a ait 5 yıldızlı deluxe Musica ve Poesia gemileri ile Norveç Fiyordları seyahatleri organize ediliyor. Almanya'nın Hamburg şehrine 1 saatlik mesafede yer alan Kiel limanında başlayan Norveç Fiyordları gemi seyahati 8 gün sürüyor. Norveç'İn güzel fiyord bölgesi olan Flam, Geiranger-Hellesylt ve Bergen dışında, büyük şehir gezmekten hoşlananlar için de programda Danimarka'nın başkenti Kopenhag ve Norveç'in başkenti Oslo da programın içerisine dahil edilmiş. Fiyatlar gidiş-dönüş uçak ulaşımları dahil, gemide tam pansiyon konaklama içerisinde 1049 €uro'dan başlayan fiyatlarla satılıyor. 08-22 Haziran ve 13-20 Temmuz hareketli tur programlarında son yerler konusunda Prontotour'dan bilgi alabilirsiniz.