TARİHTE BUGÜN

1/13 15 Ekim 2018
ORTAK ÇALIŞMA GRUBU 'KAŞIKÇI' İÇİN BİR ARAYA GELDİ

Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra kaybolmasıyla ilgili oluşturulan ortak çalışma grubunda yer alan Türk ve Suudi yetkililer konsolosluktan ayrıldı.Ortak çalışma grubunda yer alan Türk ve Suudi yetkililer, konsolosluktan ayrı ayrı çıktı. Heyetler bölgeden ayrılırken herhangi bir açıklama yapılmadı.Polis ekiplerinin ardından yetkililerin de ayrılmasıyla binada inceleme için gelen çalışma gruplarından kimse kalmadı.

2 / 13 15 Ekim 2015
AİHM NİHAİ KARARINI VERDİ: 'SOYKIRIM' DAVASINDA DOĞU PERİNÇEK HAKLI

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Daire, 'Perinçek-İsviçre' davasında kararını açıkladı. Mahkeme, "Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır" sözleri nedeniyle İsviçre'yle davalık olan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek lehine karar verdi. Türk Dışişleri, "tarihin ve hukukun siyasi amaçlarla istismarına gereken cevabı vermesi bakımından önemli bir dönüm noktası" olarak nitelediği kararı memnuniyetle karşıladı.

3/13 15 Ekim 2012
TÜRK SİNEMA VE TİYATRO OYUNCUSU EROL GÜNAYDIN BUGÜN HAYATINI KAYBETTİ
Erol Günaydın, Türk sinema ve tiyatro sanatçısı. Tiyatroya Galatasaray Lisesi bünyesinde başlayan Günaydın, İstanbul Şehir Tiyatrolarına Necdet Mahfi Ayral, Reşit Baran, Ahmet Kutsi Tecer ve Haldun Taner'in jüri olduğu sınavı kazanarak tiyatro kariyerine başladı. Başarılı oyuncu, sahneye ilk kez İsmail Hakkı Baltacıoğlu'nun "Andaval Palas" piyesinde canlandırdığı hırsız rolüyle çıktı. 1955'te Haldun Dormen Cep Tiyatrosunda "Papaz Kaçtı" adlı oyun ile profesyonel aktörlük hayatına başlamıştır.
4/13 15 Ekim 2008
TÜRK ŞAİR FAZIL HÜSNÜ DAĞLARCA BUGÜN HAYATINI KAYBETTİ
Fazıl Hüsnü Dağlarca, Türk şair. 26 Ağustos 1914 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. Süvari yarbayı Hasan Hüsnü Bey'in oğludur. İlköğrenimini Konya, Kayseri, Adana ve Kozan'da, ortaöğrenimini Tarsus ve Adana ortaokulundan sonra girdiği Kuleli Askeri Lisesi'nde 1933 yılında tamamladı. Aile, Ataç, Çağrı, Devrim, İnkılapçı Gençlik, Kültür Haftası, Türkçe, Türk Dili, Türk Yurdu, Varlık, Vatan, Yeditepe, Yücel, Yenilik ve Yön gibi dergi ve gazetelerde şiirlerini yayımladı. 1935'te piyade subayı göreviyle Doğu ve Orta Anadolu'nun, Trakya'nın pek çok yerini dolaştı. Ordudaki hizmeti on beş yılı doldurunca, ön yüzbaşı rütbesiyle askerlikten 1950'de ayrıldı.
5/13 15 Ekim 2006
ESKİ ÇALIŞMA BAKANLARINDAN PROF. DR. CAHİT TALAS VEFAT ETTİ

Trabzon'da 1917'de doğan Talas, ilk ve orta öğrenimini Trabzon ve Ordu'da tamamladı. Siyasal Bilgiler Fakültesini 1938 yılında bitiren Talas, doktora derecesine İsviçre'de "La Legislation du Travail Industriel en Turquie" başlıklı çalışmasıyla 1947'de hak kazandı. Bir süre Maliye ve Çalışma bakanlıklarında çalışan Talas, Siyasal Bilgiler Fakültesinde göreve başladığı 1953 yılında "Sosyal Güvenlik ve Türkiye'de İşçi Sigortaları" adlı çalışmasıyla doçent, 1958 yılında ise profesör oldu.