TARİHTE BUGÜN

4/14 9 Ekim 2016
AK PARTİ ÖZALP İLÇE BAŞKAN YARDIMCISI AYDIN MUŞTU TERÖRİSTLER TARAFINDAN DÜZENLENEN SİLAHLI SALDIRIDA HAYATINI KAYBETTİ

AK Parti Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Muştu, evinde teröristler tarafından düzenlenen silahlı saldırıda yaşamını yitirdi. Valilikten yapılan açıklamada, Aşağımolla Hasan Mahallesi'nde ikamet eden ve aynı zamanda minibüs işleten AK Parti Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Muştu'nun aracının, saat 21.00 sıralarında teröristlerce gasbedilmek istenildiği belirtildi. Teröristlerin, aracını vermemek için direnen Muştu'yu silahla vurarak öldürdüğü belirtilen açıklamada, olayla ilgili soruşturma ve faillerin yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğü kaydedildi.

5 / 14 9 Ekim 2011
TÜRKİYE'NİN İLK KADIN MATEMATİK PROFESÖRÜ PROF. DR. SELMA SOYSAL VEFAT ETTİ
Türkiye'nin ilk kadın matematik profesörü Selma Soysal 1924 yılında Zonguldak'ta doğmuştur. Çocuk yaşlarında Fransızca ve Rumca öğrenir. İlköğrenimini Zonguldak'ta tamamladıktan sonra İstanbul'a gelerek Çapa Kız Öğretmen okuluna parasız yatılı olarak yerleşmiştir. Daha sonra Kandilli Kız Okuluna geçerek öğrenimine devam etmiştir. 1941 yılında İstanbul Üniversitesi Matematik – Astronomi bölümüne girdi. Dönemin en iyi hocalarından biri olan Cahit Arf ile çalışma imkanı buldu.
6/14 9 Ekim 2006
GOOGLE, YOUTUBE'U 1.65 MİLYAR DOLARA ALDIĞINI AÇIKLADI

İnternet devi Google, özellikle gençler arasında popüler olan video paylaşım sitesi YoutTube'u 1.65 milyar dolar karşılığında satın aldı. Açıklamalara göre YouTube, Google'ın video alanında yapacağı büyük yatırımlardan ilkini oluşturuyor. Her ay 72 milyon ziyaretçiyi ağırlayan YouTube, en hızlı büyüyen İnternet şirketlerinden birisi olarak dikkat çekiyor.

7/14 9 Ekim 1989
YAZAR YUSUF ATILGAN 68 YAŞINDA ÖLDÜ
Yusuf Atılgan, Türk yazar ve öğretmen. Türk edebiyatının ve Türk romanının modernist bir düzleme geçtiği 1950-1980 yılları arasında yazdı. Bu aralığın ilk modernist Türk yazarlardan biriydi.