TARİHTE BUGÜN

3/16 28 Eylül 2016
ZİRVE YAYINEVİ DAVASINDA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET KARARI
Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Zirve Yayınevi'nde biri Alman uyruklu 3 kişinin öldürülmesine ilişkin davada, daha önce adli kontrol kapsamında elektronik kelepçe takılan 5 sanığı "tasarlayarak adam öldürme" suçundan 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum etti.
4 / 16 28 Eylül 2013
YAZAR TURGUT ÖZAKMAN ANKARA'DA TEDAVİ GÖRDÜĞÜ HASTANEDE 83 YAŞINDA HAYATINI KAYBETTİ

Turgut Özakman, Türk bürokrat, yazar ve avukat. 1 Eylül 1930 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Bir süre avukatlık yaptı. Köln Üniversitesi Tiyatro Bilimi Enstitüsü'ne devam ettikten sonra Devlet Tiyatrosu'na dramaturg olarak girdi. TRT'de Merkez Program Daire Başkanlığı, Genel Müdür Yardımcılığı; Devlet Tiyatrolarında Genel Müdür Başyardımcılığı ve 1983-1987 yılları arasında aynı kurumda genel müdürlük yaptı. 1988-1994 yılları arasında Radyo-Televizyon Yüksek Kurulunda üyelik ve başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu.

5/16 28 Eylül 2013
BERLİN MARATONU'NDA ERKEKLERDE 31 YAŞINDAKİ KENYALI ATLET WİLSON KİPSANG DÜNYA REKORU KIRDI

Sezonun 6 büyük yarışından biri olan Berlin Maratonu'nda, erkeklerde 31 yaşındaki Kenyalı atlet Wilson Kipsang, 2:03:23'lük derecesiyle dünya rekoru kırdı. Almanya'da bu yıl 40'ıncısı düzenlenen Berlin Maratonu'ndaki erkekler mücadelesini izlemeye gelen atletizmseverler, dünya rekoruna tanıklık etti. 2012 Londra Olimpiyatları'ndaki maraton yarışının bronz madalyalı ismi Kenyalı Wilson Kipsang, 42,195 kilometrelik parkuru 2 saat 3 dakika 23 saniyede tamamlayarak, dünya rekoru ve altın madalyanın sahibi oldu.

6/16 28 Eylül 2014
TÜRK YAZAR TALİP APAYDIN BUGÜN ÖLDÜ

Talip Apaydın (d. 1926; Polatlı, Ankara, ö. 28 Eylül 2014; Ankara), Türk toplumcu yazar. İlkokuldan sonra Çifteler Köy Enstitüsü'ne ardından Hasanoğlan Yüksek Köy Enstitüsü'ne kaydoldu. Daha sonra Gazi Eğitim Enstitüsü Müzik Bölümü'nü bitirdi. Yüksek Köy Enstitüsünden arkadaşı Halise Sarıkaya ile evlendi. 1979 yılından emekliliğine kadar Turhal ve Amasya'da öğretmen olarak görev yaptı.