TARİHTE BUGÜN

8/27 14 Temmuz 2005
YÜCEL AŞKIN'IN EVİNDE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİNCE ARAMA YAPILDI
Kaçakçılık ve Organize Suçlar Müdürlüğü ekipleri, Van YYÜ'deki yolsuzluk haberleri sonrası Nöbetçi Cumhuriyet Savcılığı'ndan izin alarak Rektör Prof. Dr. Yücel Aşkın'ın evinde aramalarda bulundu. Ekipler, yaklaşık 2 saatir Rektör Prof. Dr. Aşkın'ın tripleks evinde aramalarını sürdürürken, Rektör Prof. Dr. Aşkın'ın Azarbaycan'da olduğu öğrenildi.
9 / 27 14 Temmuz 2004
ALAATTİN ÇAKICI AVUSTURYA'DA YAKALANDI

Organize Suç Örgütü oluşturmak suçu"ndan 3 yıl dört ay hapis cezası onanan Alaattin Çakıcı, Avusturya'nın Graz kentinde dün akşam yakalandı. Çakıcı'nın üzerinde "Faik Meral" adına kayıtlı, sahte bir yeşil pasaport ele geçirildi. Avusturya'nın Graz kentinde polisce gözaltına alınan Çakıcı'nın parmak izleri, Türk polisine gönderildi. Parmak izi kayıtlarının tutması üzerine, Çakıcı tutuklandı. Çakıcı'nın üzerinden "Faik Meral" adına düzenlenmiş "yeşil pasaport" çıktığı öğrenildi. Bu arada, Çakıcı'nın yaptığı bir telefon görüşmesinden dolayı emniyet birimlerinin takibi altına girdiğive teknik takip sonucu yakalandığı ortaya çıktı. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'de organize suç örgütlerinin ele başlarından olduğu iddiasıyla aranmakta olan Alaatin'in Çakıcı'nın hakkında devam eden davaların tamamlanma ve hüküm verilme aşamasında mayıs ayında yurtdışına kaçtığı hatırlatıldı.

10/27 14 Temmuz 2001
TÜRK BASININDA İLK KADIN FOTO MUHABİRİ ELENİ KÜREMAN İSTANBUL'DA ÖLDÜ

Eleni Küreman, gazeteci, Türkiye basınının ilk kadın foto muhabiri, aynı zamanda Türkiye'nin ilk profesyonel Rum kadın fotoğrafçısıdır. Gazeteciliğe 1947 yılında Associated Press haber ajansında başladı. Son Posta, Yeni Şafak, Vakit ve Son Dakika gazetelerinde çalıştı. Mesleki ödülleri de olan Küreman, 1972 yılında Yeni Gün gazetesinde çalışırken emekliye ayrıldı. Gazeteci Kayhan Küreman ile evliydi.

11/27 14 Temmuz 1997
İSTANBUL HARBİYE ORDUEVİ'NE LAV SİLAHIYLA ATEŞ AÇILDI
İstanbul Emniyet Müdürlüğü binasının ardından Harbiye Halaskârgazi Caddesi üzerindeki Harbiye Orduevi'ne, yasadışı örgüt militanlarınca lav silahı ile ateş açıldı. Şans eseri duvara isabet eden roket büyük bir gürültü ile infilak ederken, kırılan camlardan bir subay eşi hafif yaralandı. Şans eseri duvara isabet eden roket büyük bir gürültü ile infilak ederken, kırılan camlardan bir subay eşi hafif yaralandı. İki kişi oldukları belirlenen teröristler olay yerinden kaçtı. Saldırıyı yasadışı DHKP-C örgütü üstlendi. Yetkililer, bu saldırıdan sonra örgütün elinde 4 tane lav silahı kaldığını, bunları ele geçirebilmek için operasyonların sürdürüldüğünü belirttiler.