TARİHTE BUGÜN

1/17 6 Ekim 2017
ABD SUDAN'A YÖNELİK EKONOMİK YAPTIRIMLARI KALDIRDI

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Sudan'a yönelik ekonomik yaptırımların kaldırılmasını yazılı açıklamayla duyurdu. Nauert, ekonomik yaptırımların kaldırılma gerekçesiyle ilgili, "Sudan, çatışmaların yaşandığı bölgelerde olumlu adımlar attı ve bu bölgelere insani yardımların ulaşmasını sağladı. Bölgesel sorunların çözümü ve terör tehlikesine karşı ABD ile yakın ilişki içinde oldu." ifadelerini kullandı.

2 / 17 6 Ekim 2014
TÜRKİYE'DE KOBANİ EYLEMLERİ BAŞLADI

Kobani Olayları veya 6-7 Ekim Olayları, IŞİD'in Kobani'yi kuşatmasına karşılık YPG militanlarının Türkiye sınırları üzerinden silah nakli yapmasına izin vermeyen 62. Türkiye Hükûmeti'ne tepki olarak HDP Merkez Yürütme Kurulu'nun 6 Ekim'de aldığı kararla ve sokağa çıkma çağrısıyla başlayan protesto eylemleri ve silahlı çatışmalar bütünü. Silahlı çatışmalar, YDG-H üyelerinin öncülüğünde başlatılmış ve daha sonra HÜDA-PAR taraftarlarının ve ülkücülerin de çatışmalara katılımıyla ve ardından polis güçlerinin müdahaleleriyle büyümüştür.

3/17 6 Ekim 1993
TÜRK İŞ ADAMI NEJAT ECZACIBAŞI BUGÜN HAYATINI KAYBETTİ
Nejat Ferit Eczacıbaşı, Türkiye'de ilaç sanayisinin kurucuları arasında yer alan Türk kimyacı ve sanayici. czacı Süleyman Ferit Eczacıbaşı'nın oğludur. Robert Koleji'ini bitirdikten sonra 1934'te Almanya'daki Heidelberg University'de kimya öğrenimini tamamladı. Ertesi yıl ABD'deki University of Chicago'nden yüksek kimya diploması aldı. Uzmanlık alanı olarak biyokimyayı seçti. Humboldt University of Berlin Kimya Fakültesi'ni bitirerek 1937'de kimya doktoru oldu. 1939'a kadar Kaiser Wilhelm Enstitüsü'nde Profesör Adolf Butenandt'ın asistanlığında bulundu. Hormonlar ve vitaminler üzerine araştırmalar yaptı.
4/17 6 Ekim 1990
SOSYALDEMOKRAT HALKÇI PARTİ (SHP) PARTİ MECLİSİ ÜYESİ DOÇ. DR. BAHRİYE ÜÇOK KARGOYLA GÖNDERİLEN BOMBALI PAKETİN PATLAMASI SONUCU HAYATINI KAYBETTİ
Bahriye Üçok, Türk tarihçi ve siyaset bilimci, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin ilk kadın akademisyeni, Cumhuriyet Senatosu üyesi, Halkçı Parti'den Ordu milletvekili ve Sosyaldemokrat Halkçı Parti parti meclis üyesi. 1981 yılında, Mısır'ın bağımsızlığının kutlandığı tören sırasında silahlı saldırıya uğrayarak öldürüldü. Resmî geçit töreni sırasında askeri konvoy içinde bulunan Halid el-İslâmbûlî tarafından önce el bombaları atılmak suretiyle, Sedat'a, üst düzey komutanlara ve diğer seçkin yöneticilere saldırılmış, daha sonra ise otomatik silahlarla platformun önüne gelinerek platformda bulunanlar taranmıştır.