
12/23 19 Temmuz 1996
1996 YAZ OLİMPİYATLARI BAŞLADI
1996 Yaz Olimpiyatları, resmî olarak 1996 tarihinde ABD'nin Georgia eyaletine bağlı Atlanta şehrinde düzenlenen 26.Olimpiyat Oyunlarıdır. Atlanta Olimpiyatları düzenleme hakkını 1990'da Tokyo'da yapılan oylamada Atina, Belgrad, Manchester, Melbourne ve Toronto gibi şehirleri geride bırakarak kazanmıştır. 
13 / 23
19 Temmuz 1993
İSKİ SKANDALI
İSKİ skandalı, İSKİ genel müdürünün İSKİ ihalelerini paravan olarak kurduğu şirketlere vermesi ve bu ihalelerde büyük yolsuzluklar yapması olayıdır. 1990'lı yılların başlarında tarihinin en susuz dönemini yaşayan İstanbul'un içme suyu temin etmekle görevli kurumu İSKİ'nin Genel Müdürü Ergun Göknel'in, kurumun ihalelerini paravan olarak kurduğu şirketlere verdiği ve bu ihalelerde büyük yolsuzluklar yaptığı ortaya çıktı. Olayın ortaya çıkması ise Göknel'in eşi ile olan ilişkisinin bozulmasına dayanıyor. Eşi Nurdan Erbuğ'la ilişkisi bozulan Göknel, İSKİ'de sekreterliğini yapan Feray Karvar ile aşk ilişkisi yaşamaya başlamış, eşi Erbuğ'a, boşanmak için de 1 milyon dolara yaklaşan bir tazminat ödemeyi de kabul etmiş, ancak "herhangi bir açıklama yapmadan sessiz sedasız boşanmak" şartını koşmuştu. Bu durumdan hoşnut olmayan Nurdan Erbuğ, eşi Ergun Göknel'in yaptığı yolsuzlukları ortaya çıkardı.

14/23 19 Temmuz 1991
TÜRK FUTBOLCU (KALECİ) ERAY İŞCAN BUGÜN DOĞDU
Eray İşcan, Türk kaleci. Uzun boyu ve güçlü fiziğiyle dikkat çeken Eray, 2005 yılında futbola tıpkı Ergün Penbe gibi Kilimli Belediyespor altyapısında yetişti. 3 sezon burada forma giyen oyuncu, 2008 yılının Ağustos ayında, o dönem Galatasaray'ın pilot takımı olan ve 2. Lig 1. Grup'ta mücadele eden Beylerbeyi kulübü ile profesyonel sözleşmeye imza attı. Bu takımda ise 2008-09 yılları arasında yetişti. Murat Kandil yönetimindeki takımda "1" numaralı formasıyla takımın vazgeçilmezi olan Eray, ilk maçına ise İBB karşısında çıktı. Zamanında Ahmet Görkem Görk, Mehmet Eren Boyraz, Veysel Sarı gibi oyucular yetiştiren hatta zaman zaman tekrar Galatasaray altyapısında yollayan Beylerbeyi, 2008-09 sezonu ara transfer dönemindeyse o sezon Deplasmanlı Süper Gençler Ligi'nde 15 maça çıkan Eray'ı Galatasaray U-18 takımına yolladı. Sezonun 2. yarısını Galatasaray'da geçiren Eray, teknik direktör Michael Skibbe'nin talebi doğrultusunda, Galatasaray (futbol takımı)'nın Antalya'daki devre arası kampının kadrosuna Morgan De Sanctis, Aykut Erçetin ve Orkun Usak'ın arkasında, dördüncü kaleci olarak dahil edildi. 
15/23 19 Temmuz 1990
NEW YORK FEDERAL MAHKEMESİ TÜRKİYE LEHİNE KARAR VERDİ
New York Federal Mahkemesi, Karun Hazinesinin Türkiye'ye iadesi için açılan davada Türkiye lehine karar verdi. Metropolitan Museum of Art yetkililerinin 363 parçalık hazineyi Türkiye'ye iade etmek istemesi üzerine anlaşmaya varıldı.