TARİHTE BUGÜN

2/19 11 Eylül 2017
MİLLİ KARATECİ SERAP ÖZÇELİK KARATE 1 PREMİER LİG'DE SIKLETİNİN EN İYİSİ UNVANINI ALDI

Türkiye Karate Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, dünya şampiyonasının ardından karatenin en prestijli ve yoğun katılımlı organizasyonu Karate 1 Premier Lig'de 2017 sezonunun en iyileri belli oldu. 2017 yılında çıktığı 6 uluslararası organizasyonun 5'inde kürsüde yer almayı başaran milli sporcu Serap, Avrupa üçüncülüğü ve Dünya Oyunları'nda kazandığı bronz madalyanın yanına yeni bir başarı daha ekledi. Karatenin "Şampiyonlar Ligi" olarak kabul edilen Premier Lig'de beş etap sonunda oluşan puanlamada milli karateci, sıkleti olan 50 kiloda dünyanın en iyisi olmayı başardı.

3 / 19 11 Eylül 2017
İNSAN DERİ HÜCRELERİ MOTOR NÖRONLARA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

İnsan deri hücrelerinin, kök hücre durumuna getirilmeden doğrudan motor nöronlara dönüştürüldüğü bildirildi. Ayrıntıları "Cell Stem Cell" dergisinde yayımlanan tekniğin, Washington Üniversitesi Tıp Fakültesinde geliştirildiği belirtildi. Teknikle, 20'li yaşlarının başındakilerle 60'larının sonundaki sağlıklı yetişkinlerden alınan deri hücreleri, kök hücre haline getirilmeden doğrudan motor nöronlara dönüştürüldü.

4/19 11 Eylül 2015
CİZRE BELEDİYE BAŞKANI LEYLA İMRET İÇİŞLERİ BAKANLIĞINCA GÖREVİNDEN ALINDI
Leyla İmret hakkında, Cizre Cumhuriyet Başsavcılığınca "Halkı Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ne karşı silahlı isyana tahrik ve terör örgütünün propagandasını yapmak, halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek" iddiasıyla soruşturma açılmıştı. İmret, İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırıldı.
5/19 11 Eylül 2015
KABE’DE VİNÇ DEVRİLDİ: 107 ÖLÜ
Mekke'de hac dönemine günler kala büyük bir felaket yaşandı. Kâbe'deki bir inşaat alanında yüksek hızda esen rüzgâr nedeniyle bir vinç kulesi çöktü. Suudi Arabistan hükümeti ve Sivil Savunma Teşkilatı en az 107 kişinin öldüğünü, 238 kişinin de yaralandığını açıkladı. Türk hacı adaylarından 2'sinin yaşamını yitirdiği, 19'unun yaralandığı öğrenildi. Bu kazanın Kabe'deki 8. büyük kaza olduğu öğrenildi.