Kayserispor, gözünü kupa maçına dikti

Kayserispor, ligde Samsunspor galibiyetiyle rahatlarken, hedefini İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile oynayacağı Türkiye Kupası'nda bir üst tur olarak belirledi.

Giriş Tarihi 19 Mart 2012, 00:00 Güncelleme 19 Mart 2012, 12:42
Kayserispor, gözünü kupa maçına dikti

İÇİNDEKİLER

Sarı - kırmızılar ligde yaşadığı sıkıntılı günleri Samsunspor'u 2-0 mağlup ederek atlattı. Ligin alt sıralarından uzaklaşan Kayserispor, rahat bir nefes alırken, kalan 3 maçını da kazanmayı düşünüyor. Türkiye Kupası'nı almayı da amaçlayan sarı - kırmızılılar, en azından UEFA Avrupa Ligi'ne katılmayı ve taraftarını bu başarı ile sevindirmek istiyor.

Kayserispor Kulübü Basın Sözcüsü Oğuz Ortaköylüoğlu, ligdeki hedeflerini tutturamadıklarını ama kalan son üç maçı da kazanmak istediklerini belirtti. Samsunspor galibiyetinin kendilerini oldukça rahatlattığını ifade eden Oğuz Ortaköylüoğlu, şöyle konuştu:

"Artık kalan üç maçımıza bakacağız. Bu maçlarımızı kazanarak ligi bitirmek istiyoruz. Ligin en azından ilk 8 takım arasında tamamlamak bizim için önemli. Daha da önemlisi Perşembe günü oynayacağımız kupa maçı. Tek eleme maçı oynanacak. Biz bunu kazanarak bir üst tura çıkmak istiyoruz. Bu karşılaşmada taraftarımızın desteğini mutlaka arkamıza almak ve 90 dakika mücadele ederek sevinen taraf biz olmayı arzuluyoruz."

Kayserispor Teknik Direktörü Şota Arveladze, Samsunspor maçı galibiyetinin kendilerini rahatlattığını ama halen geride 3 hafta olduğunu ifade etti. Bu haftaların ne getireceğini bilemediklerini, bunun için mutlaka oynayacakları 3 maçı kazanmak zorunda olduklarını dile getirdi.

Şota, kendi sahalarında oynayacakları kupa maçının çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Bizim en azında UEFA kupalarına katılma, sezonu bir başarı ile kapatma adına kupayı almamız gerekiyor. Zor ve mücadelesi yüksek karşılaşmalar oynanacak. Biz bu maçları kazanarak kupaya ulaşmak istiyoruz. Perşembe günü İstanbul büyükşehir Belediyespor ile oynayacağımız maçta zor olacak. Ama kazanmak zorundayız. Final havasında geçecek maçta taraftarımızı yanımızda görmek istiyoruz." diye konuştu.

Kayserispor, geçen yıl Türkiye Kupası finalistlerinden biri olan İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile Perşembe günü saat 20.00'de Kadir Has Stadyumu'nda karşı karşıya gelecek