Maribor hangi ülkenin takımı, hangi ligde? NK Maribor hangi şehir, nerede, takım değeri ne kadar?

2022 yılında İngiltere Championship ligi takımlarından Hull City'i bünyesine katan Ilıcalı şimdi de Slovenya'nın köklü takımlarından NK Maribor'a almak istiyor. Peki, Maribor hangi ülkenin takımı, hangi ligde? NK Maribor hangi şehir, nerede, takım değeri ne kadar? İşte detaylar!

Giriş Tarihi 30 Nisan 2024, 11:49 Güncelleme 30 Nisan 2024, 11:51
Maribor hangi ülkenin takımı, hangi ligde? NK Maribor hangi şehir, nerede, takım değeri ne kadar?

İÇİNDEKİLER

İngiltere Championship ligi takımlarından Hull City'nin sahibi olan Ilıcalı, şimdi de gözünü Slovenya'ya çevirdi. Son açıklamalarıyla dikkat çeken Ilıcalı, Slovenya ekibi Maribor'u satın alacağını duyurdu. Peki, Maribor hangi ülkenin takımı, hangi ligde? NK Maribor hangi şehir, nerede? İşte merak edilenler!

MARİBOR HANGİ ÜLKENİN TAKIMI?

NK Maribor, 1960 yılında kurulan ve Maribor şehrini temsil eden bir futbol kulübüdür. Slovenya'nın PrvaLiga'sında mücadele eden kulüp, bu lige 1991 yılında geçiş yaptığından bu yana ligden düşmeyen üç takımdan biri olma özelliğini taşıyor.

NK Maribor, ligde dokuz kez şampiyonluk yaşamış, altı kez Pokal Nogometne zveze Slovenije'yi (Slovenya Futbol Federasyonu Kupası) ve bir kez de Slovenya Süper Kupası'nı kazanarak ülkenin en tanınmış futbol kulüplerinden biri haline gelmiştir.

MARİBOR KADRO DEĞERİ NE KADAR?

Maribor'un mevcut kadro değeri, Transfermarkt verilerine göre 8 milyon 900 bin Euro olarak belirlenmiştir.