TFF'den yabancı hakem kararı! Bu hafta başlıyor! Portekiz basını hakemlerin ismini duyurdu

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig'in 32. haftasında itibaren kritik maçlarda yabancı VAR hakemi görevlendirileceğini duyurdu. Bu gelişmenin ardından Portekiz'den dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. Galatasaray ve Fenerbahçe maçlarında görev alacak yabancı VAR hakemlerinin belli olduğu kaydedildi. İşte o maçlar ve yapılan açıklama...

Giriş Tarihi 12 Nisan 2024, 11:14 Güncelleme 13 Nisan 2024, 13:38
TFF’den yabancı hakem kararı! Bu hafta başlıyor! Portekiz basını hakemlerin ismini duyurdu

İÇİNDEKİLER

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig'in 32. haftasında itibaren kritik maçlarda yabancı VAR hakemi görevlendirileceğini duyurdu.

TFF, kritik maçlarda yabancı VAR hakemi görevlendirecek.
İşte o maçlar ve yapılan açıklama;

Türkiye Futbol Federasyonu'nun UEFA ve Avrupa'nın 5 ülke federasyonu ile görüşmeleri sonucunda, Trendyol Süper Lig'in 32. haftasından lig sonuna kadar haftanın kritik maçlarında yabancı Video Yardımcı Hakemi (VAR) görevlendirilecek.

Uygulama, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın maçlarında uygulanacak.

TFF tarafından sadece Avrupa'nın üst düzey liglerinden olan; İtalya, İspanya, Almanya, Hollanda ve Portekiz futbol federasyonlarına yapılan Video Yardımcı Hakemi (VAR) talebi, ilgili ülke federasyonları tarafından kabul edildi.

Yabancı Video Yardımcı Hakeminin (VAR) görev yapacağı müsabakalarda iletişim dili Türkçe ve İngilizce olacak. Bu nedenle; Video Yardımcı Hakemin (VAR) yanında İngilizce iletişim kurabilen AVAR, AVAR 2 ve VAR Destekçisi (VAR Support) görev yapacak.

Yabancı VAR'ın yanında, İngilizceyi iyi konuşabilen AVAR olacak

Trendyol Süper Lig'in 32. haftasında yabancı Video Yardımcı Hakemi (VAR) ataması yapılacak maçlar şu şekilde:

MKE Ankaragücü - Gaziantep Futbol Kulübü A.Ş.

Vavacars Fatih Karagümrük - Fenerbahçe A.Ş.

Corendon Alanyaspor- Galatasaray A.Ş.

YABANCI VAR HAKEMLERİNİN İSMİ BELLİ OLDU
Portekiz'in resmi ve en büyük haber ajansı Lusa'ya göre Türkiye Süper Ligi'nde bu hafta görev alacak üç yabancı VAR hakeminin ikisinin ismi belli oldu. Habere göre Portekiz Futbol Federasyonundan gelecek olan hakemlerin ismi şu şekilde:

Andre Narciso

Karagümrük - Fenerbahçe: Andre Narciso