Fenerbahçe'nin Süper Kupa finalini terk etmesi dünya basınına kötü yansıdı: "Türkiye'de skandal, Kupa Fener'e uymadı"

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Şanlıurfa'da oynanan Süper Kupa finali, sarı-lacivertlilerin 2. dakikada sahadan çekilmesiyle tatil edildi. Türkiye'de büyük tartışma konusu olan karşılaşma dünya basınında da derin yankı uyandırdı. İspanya devi Marca "Türkiye'de skandal" başlığnı atarken, The Sun ise "Kupa Fener'e uymadı" başlığını attı. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 07 Nisan 2024, 23:41 Güncelleme 08 Nisan 2024, 12:58
Fenerbahçe’nin Süper Kupa finalini terk etmesi dünya basınına kötü yansıdı: Türkiye’de skandal, Kupa Fener’e uymadı

İÇİNDEKİLER

Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki 2023 Turkcell Süper Kupa maçı, sarı-lacivertli ekibin 2. dakikada sahadan çekilmesinin ardından hakem Volkan Bayarslan tarafından tatil edildi.



Şanlıurfa 11 Nisan Stadı'nda oynanan karşılaşmaya Galatasaray, Fernando Muslera, Kaan Ayhan, Victor Nelsson, Abdulkerim Bardakçı, Derrick Köhn, Lucas Torreira, Berkan Kutlu, Barış Alper Yılmaz, Dries Mertens, Kerem Aktürkoğlu ve Mauro Icardi ile başladı.



Fenerbahçe ise 19 yaş altı takımı oyuncuları Furkan Onur Akyüz, Mustafa Emir Akyıldız, Yusuf Akçiçek, Ümitcan Okan, Muhammet İmre, Efekan Karayazı, Emirhan Arkuctu, Muhammet Zeki Dursun, Çağrı Fedai, Kerem Kayaarası ve Görkem İbrahim Demirel ile sahada yer aldı.

Hakem Volkan Bayarslan'ın düdüğüyle başlayan karşılaşmanın ilk dakikasında Galatasaray, Mauro Icardi ile bulduğu golle 1-0 öne geçti.



Golden sonra oyunu başlatmayan Fenerbahçe takımı, kenardaki yönetim kurulu üyesi Ahmet Ketenci'nin de işaretiyle sahadan çekildi. Sarı-lacivertli futbolcuların soyunma odasına gitmesiyle hakem Volkan Bayarslan, müsabakayı tatil etti.



Yarıda kalan karşılaşmayla ilgili kararı Türkiye Futbol Federasyonu yönetim kurulu verecek.

DÜNYAYA REZİL OLDUK
Tüm bu yaşanan olaylar dünya basınında da yankı uyandırdı. Marca "Türkiye'de skandal" başlığnı atarken, The Sun, "Kupa Fener'e uymadı" başlığını attı.



İşte o manşetler:

MARCA: "Türkiye'de skandal: F.Bahçe, Süper Kupa'dan bir dakika sonra protestoyla ayrıldı."



LEQUIPE: "Fenerbahce, Galatasaray'a karşı Türkiye Süper Kupa finalinde bir dakika boyunca U19 ile oynadı."



THE SUN: "KUPA ONA UYMADI F.Bahçe iki dakika sonra sahayı terk etti ve ezeli rakipleri Galatasaray'a karşı Türkiye Süper Kupası finalini kaybetti."



A BOLA: "F.Bahçe 19 yaş altı formasıyla sahaya çıkıyor, ilk dakikada gol yiyor ve... sahayı terk ediyor"



MIROR: "Galatasaray, F.Bahçe'nin U19'lara başlayıp sahayı terk etmesiyle bir dakika sonra Türkiye Süper Kupası'nı kazandı"

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN