Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'tan Kasımpaşa yorumu: Bu tempo bizi zorluyor

Okan Buruk 3 puanın ardından oynanan futbolu yorumladı: “İlk yarılar ve ikinci yarılar arası farkı aramızda konuşuyoruz. 3 gün sonra maçımız var. Tempoyu yükseltmeyelim diyoruz ama bu bizi zorluyor”

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Kasım 2023 Güncelleme 04 Kasım 2023, 07:01
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk’tan Kasımpaşa yorumu: Bu tempo bizi zorluyor

İÇİNDEKİLER

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Kasımpaşa galibiyetinin ardından konuştu. Sözlerine Muslera ile başlayan Buruk, "Kesin durumu hastanede belli olacak. Dirseğinde ağrı var. Umarım biz hasar yoktur. Sonuçları bekleyeceğiz. İnşallah önemli bir şeyi yoktur" dedi.

BAYERN MAÇI FARKLI OLACAK
Maça baskılı başladıklarını söyleyen Buruk şöyle devam etti: Rakip sahaya yerleştik. Kontrol bizdeydi. Rakibimiz kontralarla gelmek istedi. Bu şekilde 1 pozisyonları var. İlk yarımız ile ikinci yarımız arasında biraz fark var. Hoca olarak çok istemesem de zaman zaman bir sonraki maçı düşünerek tempomuzu yavaşlatabiliyoruz.

2. yarıda bizim de rakibimizin de pozisyonları var. Rahatladık derken duran toptan gol yedik. Böyle olunca rakip de ayakta kaldı. Oyuna giren oyuncularımızdan beklentilerim var. Bugün top kaybı yaptığımızı da gördüm. Ama sadece maçı değil Zaha ve Hakim'i de kazandık. Hakim Ziyech ilerleyen dönemde daha da iyi olacak. Bayern maçını da başa baş oynamak istiyoruz" dedi.

MUSLERA DEPREMİ
Galatasaray'ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera 58. dakikasında gelişen Kasımpaşa atağında Mamadou Fall'ın vuruşunu engellemeye çalışırken sakatlık yaşadı. Dirseğine darbe alan tecrübe eldiven oyuna devam edemedi ve yerini Günay Güvenç'e bıraktı.

Büyük bir acı çektiği yüzünden okunan Fernando Muslera'nın ilk tedavisi stadyumda yapıldı. Çıkan dirseği hemen yerine oturtulan tecrübeli kalecide kırık şüphesi de var. Kesin durum bugünkü kontrol sonrasında belli olacak.

MAÇ BİTMEDEN GİTMEM!
Muslera sakatlığı sonrası hasteneye götürülmek istendi. Ancak Uruguaylı kaleci, "Maç bitmeden bir yere gitmem" dedi. Bunun üzerine tedavisi saha kenarında yapılan Muslera karşılaşmanın son düdüğünün ardından hastanenin yolunu tuttu.

İLK YARILARDA GEÇİT VERMİYOR
Aslan rakiplerine bu sezon ilk yarılarda gol izni vermiyor. Sarı-Kırmızılılar, 1978/79 sezonunda Trabzonspor'dan (16 maç) bu yana bir Süper Lig sezonunun ilk 11 maçının ilk yarısında gol yemeyen tek takım oldu. Genellikle maçların ilk yarılarında baskın bir oyun oynayan ve defans hattında Abdülkerim, Davinson Sanchez ve Victor Nelsson gibi isimlere sahip olan Aslan'ın bu seriyi ne kadar sürdürebileceği merak konusu.

AYAK UYDURUYORUM!
Kaan Ayhan, Lucas'ın geçen yıldan bir oyunu var, Ben de ona ayak uydurmaya çalışıyorum"dedi Galatasaraylı Kaan Ayhan galibiyeti değerlendirdi. Milli futbolcu, "Çok basit bir gol yediğimizi düşünüyorum. Duran toplarda rakiplerimize daha az şans vermek istiyoruz. Torreira ile sahada birbirimizi çok iyi anlıyoruz. Onun geçen seneden bir oyunu var. Ben de ona ayak uydurmaya çalışıyorum. İnşallah böyle devam eder."ifadelerini kullandı.

SÜPER KUPA'NIN TARİHİ DEĞİŞTİ
Daha önce 30 Aralık'ta Suudi Arabistan'daki Al-Awwal Park Stadı'nda oynanacağı açıklanan Türkcell Süper Kupa maçının tarihi değişti. TFF'den yapılan açıklamada Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki finalin 29 Aralık Cuma günü saat 20.45'te başlayacağı belirtildi.

ŞOK EDEN İSTİFA
Trendyol Süper Lig'in 9. haftasında Fenerbahçe'nin, evinde Hatayspor'u 4-2 kazandığı maçta bir penaltı pozisyonunda Volkan Bayarslan'ı uyaran yardımcı hakem Kemal Yılmaz,"Maç sonrasında, gözlemciler tarafından verilen ve MHK'ye bildirilen "notlar" da pozisyonun sağlıklı olarak değerlendirildiğini ve karara yansıtıldığını gösterir nitelikte ve yüksektir.

Bu gelişmeler ışığında ve olağan teamüllere uygun şekilde, bu hafta yapılacak olan maçlarda görev beklentisi içinde olmam son derece doğalken; ne yazık ki bu gerçekleşmemiştir." diye konuştu. MHK'nın kendisine maç vermemesi için de "Bu bende pozisyonun yanlış olarak değerlendirildiği izlenimi doğurmuştur." dedi. Yılmaz bu gerekçeler nedeniyle 27 yıllık kariyerini sonlandırdı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN