A Milli takımımız Konya'da Letonya ile kritik bir sınava çıkacak

Hırvatistan zaferiyle grupta maç fazlasıyla lider olan A Milli Futbol Takımımız, saat 21.45’te kritik bir Letonya maçı oynayacak. Millilerimizin tek hedefi puan. Vincenzo Montella ve öğrencileri, maçı kazanırsa EURO 2024’ü büyük ölçüde garantileyecek. Biz kazanır ve Galler de puan kaybederse Almanya biletini kesin alacağız.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Ekim 2023 Güncelleme 15 Ekim 2023, 07:00
A Milli takımımız Konya’da Letonya ile kritik bir sınava çıkacak

İÇİNDEKİLER

A Milli Futbol Takımımız, UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu yedinci maçında bugün Konya'da Letonya ile karşı karşıya gelecek. Ay-Yıldızlılarımız, rakibini mağlup ettiği takdirde gruptaki son maçlar öncesinde EURO 2024'e katılma hakkını büyük ölçüde elde edecek.



KONYA'DA ZORLU RANDEVU
Türkiye ile Letonya arasında Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nda yapılacak maç, saat 21.45'te başlayacak. TRT 1'den yayınlanacak zorlu mücadeleyi Arnavutluk Futbol Federasyonu'ndan Enea Jorgji yönetecek. Grupta 13 puanla lider durumda olan Vincenzo Montella ve öğrencileri, galibiyetten başka bir sonuç düşünmüyor. Grubun diğer maçında Galler ile Hırvatistan karşılaşacak. Eğer Galler puan kaybeder ve milli takımımız galip gelirse, EURO 2024'ü garantilemiş olacağız. Ermenistan da 7. maç gününü bay geçecek.

SON RAKİBİMİZ GALLER
Hırvatistan maçında 1-0'lık zaferle önemli bir adım atan A Milli Futbol Takımımız, grup maçlarını 21 Kasım'da Galler ile deplasmanda oynayacağı maç ile tamamlamış olacak. EURO 2024'e katılacak 20 takımın belli olacağı grup aşaması, 16-21 Kasım 2023'te oynanacak maçlarla sona erecek. 10 grupta ilk 2 sırayı alan takımlar EURO 2024'e katılma hakkını elde edecek.



İSTİKRARLI BİR MİLLİ TAKIM İSTİYORUZ
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, İtalyan çalıştırıcı Vincenzo Montella'ya güven duyduklarını ifade etti. "Yeni bir şeyler yapmak istiyoruz. Daha önce ismi geçen hocalar gelseydi nasıl bir farklılık olacaktı?" diyen Büyükekşi, istikrarlı bir milli takım hedeflediklerinin de altını çizdi. TFF Başkanı, "Hırvatistan galibiyetinin tesadüf olmamasını istiyoruz. Her Dünya Kupası'na her Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılmalıyız. Dünya Kupası'na katılmayalı 21 yıl yoldu. Hepsine katılabilen, belli bir başarıyı yakalayabilen bir milli takım istiyoruz" diye konuştu.



MERİH DÖNÜYOR YUSUF ŞÜPHELİ
Letonya ile oynayacağı maça odaklanan A Milli Futbol Takımımız, mücadele öncesinde zafer planını yaptı. Teknik ekip, oyuncularla rakiple ilgili detaylı analizlerini paylaştı. Bu maç öncesi, galibiyet sözü veren Ay-Yıldızlı ekibimizde kart cezası sona eren savunma oyuncusu Merih Demiral, şans verilmesi halinde oynayabilecek. Sakatlığı süren ve durumu şüpheli olan Yusuf Sarı'nın görev alması beklenmiyor. Öte yandan A Milli Takım kadrosunda bulunan genç kaleci Doğan Alemdar ise Ümit Milli Takımın 2025 UEFA Avrupa 21 Yaş Altı Şampiyonası Elemeleri 1. Grup'ta 17 Ekim'de deplasmanda Letonya ile oynayacağı maçın kadrosuna dahil edildi. Doğan, A Milli Takımın Konya'daki kampından ayrılarak İstanbul'a gitti.



LETONYA İLE 10.RANDEVU
Milli Takımımız, Letonya ile tarihinde 10. kez rakip olacak. Ay- Yıldızlılarımız, Letonya ile yaptığı 7'si resmi, 2'si özel 9 maçtan 3'ünü kazandı, 5'inde berabere kaldı, ve 1'ini de kaybetti. Rakibimizle Türkiye'de oynadığımız 3 maç beraberlikle bitti. İki ülke arasındaki ilk maç 1924'te oynanırken, maçta kazanan 3-1 ile Türkiye olmuştu.

FARKLI BİR STRATEJİMİZ VAR
Türkiye Milli Takımı kariyerine Hırvatistan galibiyetiyle başlayan Vincenzo Montella, Letonya maçı öncesinde basın toplantısında açıklamalar yaptı.

Hırvatistan galibiyetinin öz güven açısından değerli olduğunu anlatan İtalyan çalıştırıcı, "Rakibimiz genç bir takım. Fiziğe dayalı bir maç olacak. Farklı bir maç olacak. Ama bizim de stratejilerimiz var. Tüm odağımız maçı kazanmak üzerine olacak. Çok sabırlı olacağız ve topu çevirdiğimizde hızlı çevireceğiz. Çok sabırlı oynamamız gerekiyor. Kendi evimizde önemli bir maçımız var. Biz kendi oyun planlarımızı işleyeceğiz" dedi. Sacha Boey'u milli takıma isteyip istemediği sorusuna ise Montella, "Çok iyi bir futbolcu ama FIFA kurallarını doğru biliyorsam, bir futbolcunun kimlik değiştirebilmesi için 5 sene gerekiyor. 2 senedir Türkiye'de. Zamanı gelince değerlendirme yaparız" şeklinde yanıt verdi.

EURO 2024'E GİDECEĞİZ
Letonya maçı öncesi konuşan Barış Alper Yılmaz, "Gol atmak güzel ama takım oyunu daha önemli. Letonya karşısında kazanmak istiyoruz. Milletimiz bize güvensin. EURO 2024'e katılacağız. Büyük hedeflerimiz var" ifadesini kullandı.

MONTELLA'NIN İKİNCİ SINAVI
Türkiye, İtalyan teknik adam Vincenzo Montella yönetiminde ikinci maçına Letonya karşısında çıkacak. Ay-Yıldızlı ekip, Montellla yönetimindeki ilk maçına deplasmanda Hırvatistan maçıyla çıkmış ve sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrılmıştı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN