Sonunda 100'ümüz güldü! UEFA, Cumhuriyetimizin 100. yılında 2032 Avrupa Şampiyonası ev sahipliğini Türkiye ve İtalya'ya verdi

Türkiye, UEFA’nın büyük organizasyonuna ev sahipliği yapacak. 9 yıl sonra başlayacak heyecan 5 şehirde yaşanacak. TFF, "EURO 2032'ye ev sahipliği yapma onurunu verdiği için UEFA'ya şükranlarımızı sunuyoruz" açıklaması yaptı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Ekim 2023 Güncelleme 11 Ekim 2023, 07:02
Sonunda 100’ümüz güldü! UEFA, Cumhuriyetimizin 100. yılında 2032 Avrupa Şampiyonası ev sahipliğini Türkiye ve İtalya’ya verdi

İÇİNDEKİLER

UEFA, 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası ev sahipliğinin Türkiye ve İtalya ortaklığına verildiğini duyurdu. Daha önceki 4 adaylığında başarılı olamayan ve 2 adaylığından oylamaya geçilmeden çekilen Türkiye, İtalya ile birlikte düzenleyeceği Euro 2032 ile birlikte, 7 girişiminde mutlu sona ulaştı. Yönetim kurulu toplantısının ardından gerçekleştirilen törende UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ve İtalya Futbol Federasyonu Başkanı Gabriele Gravina ile iki ülkenin heyetleri birlikte basın mensuplarına poz verdi.



YOĞUN BİR İŞ BİRLİĞİ OLACAK
Başkan Mehmet Büyükekşi, Başkan Vekili Mustafa Eröğüt, Genel Sekreter Kadir Kardaş ve Türkiye'nin EURO 2032 adaylığındaki futbol elçisi olan Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel büyük sevinç yaşadı. TFF kararın açıklanmasından sonra yaptığı açıklamada, "Akdeniz kültürünü paylaşan iki ülkeye, EURO 2032'ye ev sahipliği yapma onurunu verdiği için UEFA'ya şükranlarımızı sunuyoruz. İtalya ve Türkiye 2032 yılına kadar taraftarlara en üst düzey Avrupa Şampiyonası deneyimini sunmak için yoğun bir iş birliği içinde olacaktır" ifadeleri kullanıldı.



1 MİLYAR DOLAR KAZANACAĞIZ
TFF Başkanı Mehmet Bayükekşi, "Çok heyecanlıyız ve gururluyuz. 10 Ekim 2023'ü tarihe not düşmek lazım. 100. yılımızı Avrupa Şampiyonası ile taçlandırdık. Türkiye ile İtalya, 2032 için sunum yaptı. UEFA Yönetim Kurulu onayladı. Tüm ülkemize bu sevinçli haberi verdiğimiz için mutluyuz" dedi. Büyükekşi, "Dünyanın en önemli üçüncü organizasyonu. Birincisi Dünya Kupası, ikincisi Olimpiyatlar, üçüncüsü Avrupa Futbol Şampiyonası. İtalya ile 26 milyar doların üzerinde dış ticaretimiz var. Bu ortaklık iki ülkeye de güç katacak. Türkiye'nin büyük bir potansiyeli var. Bu potansiyeli doğru kullandığımızda büyük bir sinerji yaratacaktır iki ülke arasında 2 milyondan fazla kişi gelecek, 6 milyar kişi izleyecek. 1 milyar dolar üzerinde gelir getirecek ülkemize. Bu son derece önemli" açıklamasını yaptı.



UEFA'DAN TEBRİK MESAJI
UEFA mesajında, "Euro 2032'nin ortak evsahipleri İtalya ve Türkiye'ye tebrikler. Her ülkede 5 stat turnuvaya ev sahipliği yapacak. Şehirler Ekim 2026'da açıklanacak" denildi.

TÜM DÜNYA BİZİ KONUŞACAK
Türkiye'nin futbol elçisi Volkan Demirel, "Her Türk insanı için bugün, çok özel bir gün. 2032'de ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Misafirperverliğimizle herkesin memnun kalacağı bir turnuva olacak. İtalya ile birlikte bu turnuvayı düzenleyeceğiz ve tüm dünya bizi konuşacak. Ülkem adına çok mutluyum ve gururluyum. Ülke futbolu için elimden ne geliyorsa yaparım" diye konuştu.


TFF'YE TEPKİ GELDİ
TFF'nin Euro 2032 için UEFA'ya bildirdiği stat listesinde Tüpraş Stadyumu'nun bulunmaması üzerine Beşiktaş paylaşım yaptı. Siyah-Beyazlı kulüp, Twitter'dan, "Dünyanın en güzel stadı burada" ifadelerini kullandı. Beşiktaş, bu paylaşımla TFF'ye tepki gösterdi.



BİZ HAZIRIZ
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Avrupa'nın en yeni stadyumlarına sahip ülkeyiz. Bunun da sonuçlarını görüyoruz. Şimdiden Euro 2032'ye hazırız" açıklamasını yaptı.


STAT SEÇİLECEK 2'Sİ İSTANBUL'DAN
Euro 2032 Türkiye ve İtalya'daki 5'er şehirde gerçekleştirilecek. Maçların oynanacağı 2 stat İstanbul'da olacak. Türkiye, EURO 2032 ev sahipliği için 8 şehirdeki 10 stadyum ile başvuruda bulundu. İşte o statlar: İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı, Rams Park Stadı, Fenerbahçe Ülker Stadı, Yeni Ankara 19 Mayıs Stadı, Gaziantep Kalyon Stadı, Bursa BŞB., Trabzon Şenol Güneş Spor Kompleksi, Antalya Corendon Airlines Park Stadı, Eskişehir Atatürk Stadı, Konya Büyükşehir Stadı.

TANITIM FİLMİ ALKIŞ TOPLADI
2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'na ortak ev sahipliği yapacak olan Türkiye ve İtalya'nın hazırladığı tanıtım filmi dün yayınlandı... Türkiye ve İtalya'nın tanıtım filmi adeta nefes kesti. İki kültürün ortak özelliklerinin ön plana çıktığı tanıtımda renkli görüntüler yer aldı. Sosyal medyadaki futbolseverler de videoyu çok beğendi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN