Ziraat Türkiye Kupası coşkusu A Spor'da yayınlanacak! TFF 2. Lig'den 19 olmak üzere toplam 50 takım katıldı

Ziraat Türkiye Kupası’nın büyük coşkusu bugün sürecek. 3 maç, A Spor’dan canlı yayınlanacak. İşte sizler için derlediğimiz 10 Ekim TAKVİM gazetesi spor haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Ekim 2023 Güncelleme 10 Ekim 2023, 07:01
Ziraat Türkiye Kupası coşkusu A Spor’da yayınlanacak! TFF 2. Lig’den 19 olmak üzere toplam 50 takım katıldı

İÇİNDEKİLER

Türkiye'yi kucaklayan ve A Spor'dan naklen futbolseverlere ulaşan Ziraat Türkiye Kupası'nda 2. Tur heyecanı bugün başlayacak. 3 gün boyunca oynanacak 25 maçın ardından 3. Tur'a yükselecek takımlar belli olacak. Dev heyecan bugün 4 maçla başlarken, saat 14.00'te start alacak olan Kırşehir-Şırnak Petrol, 17.00'deki Isparta 32-Sincan Belediye ve saat 20.00'de başlayacak olan Bursapor-Gölcük mücadelesi futbolun adresi A Spor'dan canlı yayınlanacak.

50 TAKIM KATILDI
Ziraat Türkiye Kupası 2. Eleme Turu'na, 1. Ön Eleme Turu maçlarında tur atlayan 31 takım ve Bursaspor'un da aralarında bulunduğu TFF 2. Lig'den 19 olmak üzere toplam 50 takım katıldı. Maçlar, tek maç eleminasyon sistemine göre oynanacak.



TEKLİFİ REDDETTİ
Bakasetas ile ilgili Yunan basınından çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Sportdog'ta yer alan habere göre; Trabzonspor, Bakasetas'ın sözleşmesini 3 yıl daha uzatmak için yıllık 1.8 milyon Euro garanti ücret artı 400 bin Euro bonusla beraber toplam 2.2 milyon Euro'luk teklifte bulundu. Ancak Bakasetas, Fırtına'nın 3 yıl için önerdiği 6.6 milyon Euro'luk sözleşme yenileme teklifini geri çevirdi.



BENİM İÇİN BÜYÜK GURUR
Trabzonsporlu Rayyan Baniya'nın, A Milli Takım'dan davet gelince kararı büyük bir sevinçle karşıladığı öğrenildi. İtalya doğumlu olan ancak annesinin Türk vatandaşı olması sebebiyle yerli statüsünde oynayan Baniya, Ozan Kabak'ın yaşadığı sakatlık sonrasında milli takım kadrosuna davet aldı.



ŞAMPİYON YAPMADAN GİTMEYİZ
Ferdi Kadıoğlu'nun babası Feyzullah Kadıoğlu bir televizyon kanalına açıklamalarda bulundu. Kadıoğlu, 10 yıldır şampiyonluk hasreti çeken Fenerbahçe'nin bu sene şampiyon olacağına inandığını belirterek, "Bu sene, o sene olacak. Fenerbahçe'yi şampiyon yapacağız. Şampiyon yapmadan gitmeyiz" dedi. Baba Kadıoğlu, oğlunun hangi lige gitmesini istediğine yönelik soruya, "İspanya ve Almanya Ligi'ne gitmesini isterim. Ama büyük takıma gitmesini tercih ederim. Burada kalıp seriye de bağlayabilir" şeklinde yanıt verdi.



ABOUBAKAR DURDURULAMIYOR
Vıncent Aboubakar, performansıyla tüm dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Opta'nın verilerine göre; Aboubakar, Beşiktaş'ın bu sezon Süper Lig'deki en erken golünü İstanbulspor ağlarına göndermişti. Kamerunlu golcünün inanılmaz bir forma sahip Bu sezon Beşiktaş formasıyla toplam 16 maça çıkan Aboubakar, 11 kez fileleri sarstı ve 3 de asist yaptı. Aboubakar, 16 maçta 14 kez gole direkt katkı yaptı.

KARTAL'A ÇİFTE ŞOK
Beşiktaş'ta Portekizli orta saha oyuncusu Gedson Fernandes'in ayak bieğindeki sakatlık, Salih Uçan'ın ise sağ uyluk arka adalesinde sakatlığı bulunuyor. İki ismin de milli aradan sonraki G.Saray derbisinde oynaması zor görünüyor.



FENERBAHÇE TAM KADRO
Kanarya milli araya sakatsız ve cezasız tam kadro olarak girdi. Kasımpaşa karşılaşmasınn kadrosunda yer almayan Cengiz Ünder ve Emre Mor'un da sakatlıklarının geçtiği öğrenildi.

7. GİRİŞİMDE TAM İSABET
Daha önceki 4 adaylığında başarılı olamayan ve 2 adaylığından oylamaya geçilmeden çekilen Türkiye, İtalya ile birlikte düzenleyeceği EURO 2032 ile birlikte, 7. girişiminde sonuca ulaştı. EURO 2008'e Yunanistan ile birlikte aday olan Türkiye, Avusturya-İsviçre ortaklığına organizasyonu kaptırdı. EURO 2012'de elemelerde elenen Türkiye, EURO 2016'yı finalde Fransa'ya kıl payı kaybetti. EURO 2020'ye aday olup sonra vazgeçen ülkemiz, EURO 2024 ev sahipliği için de çekiştiği Almanya'yı da geçememişti.



GRUPTAKİ HEDEFİMİZ LİDERLİK
Türkiye Milli Takımı'nda forma giyen Cenk Tosun ile Ertaç Özbir, Hırvatistan ve Letonya ile oynayacağımız maçlar öncesinde açıklamalar yaptı. Golcü futbolcu Cenk Tosun, "Montella'nın gelmesiyle birlikte takımda hava gerçekten çok güzel. Hırvatistan maçı liderlik içni önemli. Gruptan lider çıkmak ve Avrupa Şampiyonası'na gitmek istiyoruz" dedi. Kaleci Ertaç ise "Montella'nın sistemine ayak uydurabilirsek güzel sonuçlar alırız. Bu dönemde bana da şans geldi. Kendisine teşekkür ederim. Önümüzdeki maçlardan güzel sonuçlar almak istiyoruz" ifadesini kullandı.

YILMAZ VURAL TEKLİFE AÇIK
Bir söyleşi için Samsun'da bulunan teknik direktör Yılmaz Vural, Samsunspor'dan bir teklif gelmesi halinde değerlendirebileceğini söyledi. Samsunspor, teknik direktör Hüseyin Eroğlu ile önceki hafta yolları ayırmıştı.

ASLAN'DA PADEN DÖNEMİ
G.Saray Çağdaş Faktoring, başantrenör Alper Durur ile yollarını ayırdı. Sarı-Kırmızılılar, bu göreve 2017-2018'de Kadınlar Avrupa Kupası kazanan Sırp başantrenör Milos Paden'i getirdiğini duyurdu.

ÖZKÖYLÜ DÖNEMİ SONA ERDİ
Süper Lig'in yeni ekiplerinden Pendikspor'da teknik direktör Osman Özköylü ile yolların ayrıldığı duyuruldu. Milli araya 18. sırada giren Pendikspor, geride kalan 8 maçta 4 beraberlik, 4 de yenilgi aldı.

HEDEFİMİZ ŞAMPİYONLUK
Eczacıbaşı Spor Kulübü Başkanı Faruk Eczacıbaşı,"Bu sezon iddialı bir ekip kurduk. Çıkacağımız her maçı kazanmak için oynayacağız. Tüm kulvarlarda hedefimiz bu sene de şampiyonluk olacak" diye konuştu.

ANTALYA YÖNETİMİ BIRAKTI
Süper Lig ekibi Antalyaspor'da sular durulmuyor. Akdeniz ekibinin Başkanı Sabri Gülel, "İstifa kararı aldım. Çok üzgünüm. Kararımdan dönmeyeceğim. Genel Kurul bu ay yapılır" dedi.

FENER DEPLASMANDA KAYIP
Basketbol Süper Ligi'nin ikinci haftasında Pınar Karşıyaka evinde Fenerbahçe Beko'yu 84-79 yenip ilk galibiyetini aldı. Karşıyaka'da Errick McCollum 15, Fenerbahçe'de ise Johnathan Motley 25 sayıyla öne çıktı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN