Trabzonspor’un yeni transferi Umut Güneş yeni takımında siftah yapamadı

Trabzon’un Alanyaspor’dan 2.3 milyon Euro’ya kadrosuna kattığı Umut Güneş yeni takımında forma şansı bulamadı. İşte sizler için derlediğimiz 8 Ekim tarihli TAKVİM gazetesi yurttan ve dünyadan spor haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Ekim 2023 Güncelleme 08 Ekim 2023, 06:59
Trabzonspor’un yeni transferi Umut Güneş yeni takımında siftah yapamadı

İÇİNDEKİLER

Trabzonspor'da transfer döneminin son gününde 2.3 milyon Euro bonservis bedeliyle Alanyaspor'dan kadroya katılan Umut Güneş, geride kalan maçlarda süre alamadı. Beşiktaş ve Hatayspor maçlarında kadroda yer almayan Umut Güneş, Pendikspor ve Adana Demirspor maçlarında ise yedekler arasında olmasına karşın süre alamadı. Bjelica cezalı Batista Mendy'nin yerine Berat Özdemir'e forma vermişti.

KARA KARTAL'IN İSTANBUL SINAVI
Kartal, Süper Lig'de bugün İstanbulspor'u konuk edecek. Tüpraş Stadı'nda oynanacak maç saat 16.00'da başlayacak. Karşılaşmayı Tugay Kaan Numanoğlu yönetecek. Hafta içinde Konferans Ligi'nde Lugano'ya kaybederek taraftarına hayal kırıklığı yaşatan Siyah-Beyazlılar, 3 puan alarak yoluna devam etmek istiyor. Beşiktaş, İstanbulspor maçına yardımcı antrenör Burak Yılmaz yönetiminde çıkacak. 38 yaşındaki Burak Yılmaz, sezon başında Şenol Güneş'in yardımcısı olarak göreve başlamıştı.



ŞOK EDEN POGBA İDDİASI
Fransız basını doping testi pozitif çıkan Juventuslu futbolcu Paul Pogba hakkında önemli iddialarda bulundu. L'Equipe'te yer alan haberde Fransız futbolcunun yıllık 8 milyon Euro olan maaşının askıya alındığı ve yıllık 42 bin Euro kazanacağı öne sürüldü. 30 yaşındaki futbolcunun Juventus tesislerine girişinin ve herhangi bir takım arkadaşı veya kulüp personeli ile iletişim kurmasının da yasak olduğu iddia edildi. Pogba'nın Juve ile olan kontratı 2026 yılında bitecek.

SİVAS 5 MAÇ SONRA GÜLDÜ
Süper Lig'in 8. haftasında Pendikspor ile Sivasspor karşılaştı. Maçta kazanan 3-2 ile Sivas oldu. Yiğido'ya zaferi getiren golleri 4'te Barrow, 57'de Manaj ve 76'da Appindangoye attı. Pendik'in gollerini ise 68'de Erencan ile 74'te Gökcan kaydetti. 5 maç sonra kazanan Sivas 10 puana yükselirken, Pendik ise 4 puanda kaldı.



BELÖZOĞLU İLE İLK ZAFER

Yeni teknik direktörü Emre Belözoğlu ile ilk maçına çıkan Ankaragücü 8. haftada evinde Kayserispor'u 3-0 yendi. Sarı-Lacivertliler'e 3 puanı getiren golleri 49'da Rodrigues, 52'de Bajic ve 89'da Macheda kaydetti. Yeni hocasıyla ilk maçını kazanan Ankaragücü bu sonuçla 9 puana yükseldi. Kayserispor ise 10 puanla haftayı bitirdi.



BAŞAKŞEHİR HASRET BİTİRDİ
Trendyol Süper Lig'in 8. haftasında Başakşehir sahasında Gaziantep FK'yı 2-0 mağlup etti. 3. dakikada Opoku ile öne geçen Turuncu- Lacivertliler, 36. dakikada Papy Djilobodji'nin kendi kalesine attığı golle 2-0 yaptı. Gaziantep FK 60'ta Alexandru Maxim ile bir penaltıdan yararlanamadı. Başakşehir 3 maç sonra galip geldi.



EYÜPSPOR 3'LÜK ATTI
Trendyol 1. Lig 8. hafta maçında lider Eyüpspor, geçen haftaki Sakarya yenilgisini unutturdu. Bodrumspor'u konuk eden İstanbul temsilcisi maçı 20'de Ampem, 39'da Ahmed Kutucu ve 86'de penaltıdan Bruno'nun ayağından bulduğu gollerle kazanarak 7. galibiyetini aldı.



BAHÇEŞEHİR LİGDE SİFTAH YAPTI
Basketbol Süper Ligi'nin 2. haftasında Bahçeşehir Koleji, Aliağa Petkim ile kozlarını paylaştı. Mücadelede kazanan 91-80'lik skorla Bahçeşehir Koleji oldu. Ev sahibi ekipte Jerry Boutsiele 18 sayı, 8 ribaunt, 2 asist, Tyler Cavanau da 17 sayı, 9 asist kaydetti. Aliağa'da ise David Tinsley 24 sayı 1 ribauntla öne çıkan isim oldu. Dün iki maç daha oynandı. Büyükçekmece Basket, Türk Telekom'u 84-83 mağlup etmeyi başardı. Bursaspor ise evinde Darüşşafaka'yı 68-64'le devirdi.

NDOMBELE'DEN 63 DAKİKA
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Antalyaspor maçında rotasyona gitti. Manchester maçının 11'ine göre sınavda 3 değişiklik yaptı. Sarı-Kırmızılılar'ın teknik patronu; Angelino, Kaan Ayhan ve Tete'nin yerine Kazımcan Karataş, Tanguy Ndombele ve Barış Alper Yılmaz'a görev verdi. Ndombele ilk kez 11'de çıktığı maçta 63 dakika oynadı.



90'DAN SONRA GERİ DÖNDÜ
Cimbom'un Şampiyonlar Ligi'ndeki rakiplerinden Manchester United, İngiltere Premier Lig'de Brentford'u evinde 2-1'lik skorla mağlup etti. Brentford, 26. dakikada Jensen'in golüyle öne geçti. United kalecisi Onana yediği gol nedeniyle taraftarlarının protestosuyla karşılaştı. Manchester'ın galibiyet golleri 90+4 ve 90+7'de McTominay'dan geldi.

HAZIRLIKLAR TAMAM
Süper Lig ve Avrupa'da yoluna kayıpsız devam eden ve her iki kulvarda da lider durumda bulunan Fenerbahçe, bugün deplasmanda Kasımpaşa ile oynayacağı maçın hazırlıklarını dün yaptığı antrenmanla tamamladı. Samandıra Can Bartu Tesisleri'nde ısınma hareketleriyle başlayan ardından taktik ağırlıklı çalışmalarla geçen idmanın ardından Fenerbahçe tesislerde kampa girdi ve maç saatini beklemeye başladı. Sarı-Lacivertli ekipte sakatlıkları süren Cengiz Ünder ve Emre Mor, Kasımpaşa maçı kadrosunda yer almayacaklar.

İLK HEDEF ERKEN GOL
Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal dün futbolcuları ile bir toplantı yaptı. Maça her maçta olduğu gibi baskıyla başlamayı planlayan Kartal, "Erken gol işimizi hep kolaylaştırdı. Doğru zamanda ve doğru yerde yapacağımız baskıyla kaptığımız toplar bizim en büyük konumuz. Bu kozumuzu sürekli kullanmalıyız" dedi.

HEYECAN 2 MAÇLA SÜRECEK
Süper Lig'de 8. hafta heyecanı bugün oynanacak iki maçla devam edecek. 13.30'da başlayacak maçta Çaykur Rizespor ile Samsunspor karşılaşacak. Saat 19.00'daki mücadelede ise Hatay'ın konuğu Konya olacak.

VERSTAPPEN ŞAMPİYON
Red Bull takımının Hollandalı pilotu Max Verstappen, üst üste 3. kez Formula 1 dünya şampiyonu oldu. Katar'daki sprint yarışını ikinci sırada bitiren Verstappen, bugünkü yarış öncesi yeterli puana ulaştı.

EFELER MISIR'A ŞANS TANIMADI
A Milli Erkek Voleybol Takımımız, Japonya'da düzenlenen Paris 2024 Olimpiyat Oyunları Elemeleri B Grubu 6. maçında Mısır ile karşı karşıya geldi. Millilerimiz, 1 saat 43 dakika süren maçı 3-1 kazanmayı başardı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN