Arjantinli süper yıldız Mauro Icardi golleri sıralıyor! Süper Lig'de rekorları teker teker kırıyor

Antalyaspor karşısında 1 gol, 1 asistle oynayan Icardi, 32 maçta 30 kez fileleri sarstı. Tangocu, Diagne’yi geçerek bu sayıya en kısa sürede ulaşan futbolcu oldu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Ekim 2023 Güncelleme 08 Ekim 2023, 06:59
Arjantinli süper yıldız Mauro Icardi golleri sıralıyor! Süper Lig’de rekorları teker teker kırıyor

İÇİNDEKİLER

Galatasaray'ın süper yıldızı Mauro Icardi, maç sonu keyifliydi. Arjantinli yıldız, "İlk yarı daha iyisini yapabilirdik. Öyle olmalıydı. Benim girdiği pozisyon dışında bir şans bulamadık. İkinci yarıda çok daha enerjik şekilde başladık. Çok daha motiveydik. Kazanmaya devam ediyoruz. Geçen sene de gollerimle şampiyonluğa katkı vermeye çalışıyordum. Bu sene de serimizi devam ettirmemiz gerekiyor. Geçen seneden beri gelen bir projemiz var. Bunun için kazanmak çok önemli. Onun için de gol atmak gerekiyor" ifadelerini kullandı.

EN FAZLA GOL VE ASİST YAPAN İSİM
ICARDI, Antalya karşısında 1 gol, 1 asistle oynadı. Bu sezon tüm kulvarlarda 14 gole katkı sağlayan Icardi, Süper Lig'de 8 gol, 1 asiste ulaşarak gol krallığında zirvedeki yerini perçinledi. Arjantinli futbolcu, Süper Lig'de çıktığı toplam 32 maçta 30 gol kaydetti. Icardi, Mbaye Diagne'yi geçerek bu sayıya en hızlı ulaşan isim oldu. Icardi ayrıca geçen sezondan bu yana Süper Lig'de 6 kez ile en fazla maçta hem gol atan hem de asist yapan oyuncu oldu.



BURUK: ÖNEMLİ BİR GALİBİYET ALDIK
G.Saray Teknik Direktörü Okan Buruk, 2-0'lık Antalya galibiyeti sonrası konuştu. Tecrübeli çalıştırıcı, "Klasik olacak ama zemin çok kötüydü. Sıcaklık ve nem kaliteyi düşürdü. Üst üste maçlarda yorgunluklar gördük. Genel olarak top bizdeydi. Net pozisyonlara girdik. 1-0'ken rakibimize 1 net fırsat verdik. İyi bir takıma karşı kazandık" diye konuştu. Milli arada dinlenecekleri için sevinçli olduğunu ifade eden Buruk, "Yoğun tempodayız. Oyuncuların milli takımda forma giymesi güzel ama gitmemelerine üzülmem hatta sevinirim. Ziyech'in ayağında bir ağrı vardı. Aradan sonra katılmasını bekliyorum" dedi.

40 YILLIK GALATASARAYLI GİBİ
G.Saray'da Davinson Sanchez rüzgarı esiyor. Şampiyonlar Ligi listesinin verileceği son gün olan 4 Eylül'de İngiltere Premier Ligi ekibi Tottenham'dan 9.5 milyon Euro gibi rekor bir bedelle transfer edilen Kolombiyalı yıldız, beklentileri karşılamayı şimdiden başardı. İlk maçına 23 Eylül'deki Başakşehir karşılaşmasında çıkan 27 yaşındaki futbolcu, Victor Nelsson'dan aldığı formayı bir daha bırakmadı.

Üst üste Ankaragücü ve Manchester United maçlarında da forma giyen Sanchez, dünkü mücadelede de ilk 11'deydi. İngiltere'deki Devler Ligi maçında 2 asist yaparak yıldızlaşan tecrübeli stoper, çok kritik anda bir gol atarak büyük katkı sağladı. Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Mauro Icardi'nin kafasından gelen topu tamamlayan Davinson Sanchez, Cimbom'daki döneminde ilk golünü kaydetti. Kolombiyalı futbolcunun performansıyla ilgili olarak sosyal medyada, '40 yıllık G.Saraylı gibi' yorumları yapıldı. Sanchez maç sonunda, "Kazanmak bize öz güven sağladı. İlk golden sonra rakip çözüldü. Kazandığımız için mutluyuz" dedi.

ASSOMBALONGA ZORU BAŞARDI
Antalyaspor'da oyuna 74'te giren Britt Assombalonga, öyle bir gol kaçırdı ki adeta ağısları açık bıraktı! 78. dakikada Safuri'nin ortasına bomboş pozisyonda kafayı vuran Assombalonga topu dışarı attı. 30 yaşındaki Kongolu pozisyon sonrası çimleri yolarken 81'de bir topu üst direkten döndü.

22 MAÇTIR YENİLMİYOR
Galatasaray yoluna namağlup ilerliyor. Son 22 resmi maçında yenilgi yüzü görmeyen Sarı-Kırmızılılar, 19 galibiyet, 3 beraberlik elde etti. Aslan en son geçen sezonun 32. haftasında Beşiktaş'a deplasmanda kaybetmişti.

DEDİM Kİ İYİ Kİ GALATASARAYLIYIM!
Cimbom'da Mauro Icardi, Antalyaspor maçı sonrası flaş bir paylaşım yaptı. Arjantinli yıldız, sosyal medya hesabından, "Sonra dedim iyi ki Galatasaraylıyım" ifadelerini kullandı. Paylaşım büyük ilgi gördü. Arjantinli, Galatasaray formasıyla toplamda 40 maçta ve 35 gol 10 asist yaptı.

ANTALYA'DA HAKEM İSYANI
Antalya-G.Saray maçında iki pozisyon çok konuşuldu. 19'da Kazımcan'ın Jehezkel'e müdahalesinde Antalyaspor penaltı bekledi. 26'da ise Adam Buksa, Muslera'nın bileğini bastı. Hakem kart vermeyince Fernando Muslera şiddetli itiraz etti ve sarı kart gördü.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN