Trabzonspor 8.haftada 4. yenilgisini Adana Demirspor'dan aldı! İşte maçta yaşananlar...

Ligin flaş takımı Adana Demirspor 29’da Nani’yle 1-0’lık üstünlüğü yakaladı. İkinci yarıda yoğun çabaya rağmen skoru değiştiremeyen Trabzonspor çok ağır bir yara aldı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Ekim 2023 Güncelleme 07 Ekim 2023, 07:03
Trabzonspor 8.haftada 4. yenilgisini Adana Demirspor’dan aldı! İşte maçta yaşananlar...

İÇİNDEKİLER

Trendyol Süper Lig'in 8. haftasında Yukatel Adana Demirspor, Trabzonspor'u 1-0 yendi. 7. dakikada Fountas'ın sol kanattan ceza sahasına girdikten sonra yaptığı vuruşta top yan ağlarda kaldı.

10. dakikada ceza yayı önünde topla buluşan Niang'ın vuruşunda kaleci Uğurcan Çakır sol tarafa uzanarak topu kornere çeldi. 15. dakikada Emre Akbaba'nın ceza sahası dışı uzak mesafeden şutunda kaleci Uğurcan Çakır'ın müdahalesiyle top oyun alanına geri döndü.

29. dakikada Adana Demirspor öne geçti. Yusuf Sarı'nın sol çaprazdan ortasında kaleci Uğurcan Çakır yatarak topu uzaklaştırmaya çalıştı. Dönen topu önünde bulan Nani'nin vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-0. İlk yarı bu sonuçla sona erdi.

DEMİRSPOR HATA YAPMADI...
58. dakikada Emre Akbaba'nın sol çaprazda ceza sahasının uzağından sert şutunda kaleci Uğurcan Çakır iki hamlede topa hakim oldu. 85. dakikada sağ kanatta ceza sahası uzağından Teklic'in yerden sert şutunda top az farkla dışarı çıktı. 88. dakikada Berat Özdemir'in sol çaprazdan ceza sahasına havalandırdığı topu orta kaleci Ertaç Özbir ayaklarıyla uzaklaştırdı.



İYİ BİR İŞ ÇIKARDIK!
Son dönemde alınan skorlar nedeniyle taraftarların hedefindeki isim olan Trabzonspor Teknik Direktörü Nenad Bjelica dün gelen yenilgiye rağmen takımını övdü. Hırvat hoca, "Galibiyetten ötürü rakibi tebrik ediyorum. Mücadelenin hep içinde olduk. Gol fırsatlarımız vardı.

Takım son ana kadar çok iyi mücadele verdi. Adana Demirspor sahasında son derece iyi futbol oynuyor. Biz bugün en azından 1 puanı hak ettik. Takım olarak iyi bir savaş ortaya koyduğumuzu düşünüyorum. Skor bizim için son derece üzücü oldu" açıklamasını yaptı.


3 HAFTADA 2 BÜYÜĞE ŞOK!
Süper Lig'in 6. haftasında Beşiktaş'ı evinde 4-2 yenerek tüm dikkatleri üzerine çeken Adana Demirspor dün de Trabzonspor önünde zafere ulaştı. Akdeniz ekibi taraftarının bir kez daha yüzünü güldürdü.

ONUACHU'NUN SERİSİ SONA ERDİ
Trabzonspor'un bu sezon Southampton'dan kiraladığı Paul Onuachu, Süper Lig'de forma giydiği son 3 maçta da fileleri sarsmayı başarmıştı. 29 yaşındaki Nijeryalı dünkü maçta da fırsatlar yakalasa da 90 dakikayı gol atamadan tamamladı ve müthiş serisi sona ermiş oldu.

SAVAŞTIK AMA OLMADI
Adana deplasmanında Mehmet Can Aydın'ın yerine 11'de oynayan Larssen maç sonunda konuştu. Danimarkalı sağ bek, "Burada oynamak kolay değil. Kazanmak için son dakikaya kadar mücadele ettik. Pozisyonlarımız vardı ama başaramadık" ifadesini kullandı.

TRABZONSPOR DEPLASMANDA KAYIPLARDA
Geçtiğimiz sezonun 30. haftası başlamadan göreve getirilen Nenad Bjelica, deplasman sorununu bir türlü çözemiyor... Trabzonspor, Hırvat hoca yönetiminde geçen yıldan bu yana çıktığı 9 deplasmanda 2 galibiyet alabildi. Fırtına 7 maçtan ise puansız ayrıldı. Bu süreçte Giresun ve Kasımpaşa'yı yenen Bordo-Mavili takım Sivas, Konya, Fenerbahçe, Başakşehir, Galatasaray, Hatay ve Adana Demir maçlarından puan çıkaramadı.

YUSUF YİNE DÖKTÜRDÜ
Eski takımı Trabzonspor'a karşı forma giyen Yusuf Sarı sahanın en iyilerinden birisiydi. Bu sezon büyük bir çıkış yakalayan ve Milli Takım'a kadar yükselen yıldız futbolcu, Bordo- Mavililer'e çok sıkıntılı anlar yaşatı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN