Mauro Icardi'den Galatasaray'a hem sahada hem kasada büyük destek!

Galatasaray’a 28 milyon Euro bedeli olan golcü oyuncu Mauro Icardi, sadece 2 ayda kulübe olan maliyetini amorti etmeyi başardı Aslan’ı Devler Ligi’ne taşıyıp 24.5 milyon Euro kazandıran Icardi, United zaferiyle 2.8 milyon Euro, lig maçlarından da 7.5 milyon TL katkı yaptı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Ekim 2023 Güncelleme 06 Ekim 2023, 06:58
Mauro Icardi’den Galatasaray’a hem sahada hem kasada büyük destek!

İÇİNDEKİLER

Geçen sezonki şampiyonlukta başrol oynayan Mauro Icardi, yeni sözleşme imzaladığı 30 Temmuz'dan bugüne kulübe olan maliyetini karşıladı.

27.5 MİLYON EURO KATKI
PSG'den 10 milyon Euro'ya bonservisi alınan Icardi, Galatasaray ile yıllık 6 milyon Euro'dan 3 yıllık sözleşme yaptı. Maliyeti 28 milyon Euro'yu bulan yıldız golcü, takımının Şampiyonlar Ligi'ne katılmasını sağladı ve G.Saray'ın kasasına 24.5 milyon Euro girdi.

United zaferi ile 2.8 milyon Euro'yu hak eden aslan, Süper Lig'de ise Trabzonspor, Gaziantep FK ve Başakşehir maçlarını kazandıran Icardi sayesinde, 7.5 milyon TL'yi de garantiledi. Böylece Icardi, 27.5 milyon Euro katkı sağlamayı başardı ve maliyetini de karşılamış oldu.

12 GOLE DİREKT ETKİ ETTİ
30 yaşındaki Mauro Icardi, bu sezon Trendyol Süper Lig'in yanı sıra Şampiyonlar Ligi olmak üzere 13 maça çıktı.

10 dakika süre alan Tangocu, 11 gol, 1 asistlik katkı yaptı.

Geçen sezon 26 maçta 23 gol, 8 asist kaydeden ve Galatasaray taraftarlarının gönlünde taht kuran golcü futbolcu, teknik direktör Okan Buruk'un da vazgeçilmezi durumunda. Aslan, Icardi'nin ligde 90 dakika görev aldığı 6 maçı da kazandı. Tangocu, Devler Ligi'nde de 4 gol, 1 asistle toplam 5 gole etki etti ve kalitesini gösterdi.

YARAMAZ ÇOCUK KAHRAMAN OLDU
Mauro Icardi'nin Manchester United maçındaki performansı ülkesi Arjantin'de de gündem oldu.

Ülkenin en eski gazetelerinden La Nacion, yıldız golcünün 2 sezondur gösterdiği performans ve United maçıyla ilgili olarak, "Galatasaray'dan büyük galibiyet. Icardi penaltı kaçırdı ama 4 dakika sonra gol attı. Yaramaz çocuk kahraman oldu. Bu gol, Galatasaray'ın grupta Bayern Münih ile yarış halinde olmasını sağladı" ifadelerine yer verdi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN