Fenerbahçe durdurulamıyor! Konferans Ligi'nde Spartak Trnava'yı deviren Kanarya'dan rakiplerine mesaj! "Kralı Gelsin"

Slovak ekibinin katı savunmasını Joshua King yıktı. 70’te harika bir gol atan Norveçli, 81’de Fred’in asistinde durumu 2-0’a taşımayı başardı 88’de Oosterwolde’nin kaptırdığı topu Ofori ağlara yolladı. Son dakikalarda Szymanski ve Tadic’in golleri ofsayta takılsa da Kanarya 3 puanı kaptı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Ekim 2023 Güncelleme 06 Ekim 2023, 06:58
Fenerbahçe durdurulamıyor! Konferans Ligi’nde Spartak Trnava’yı deviren Kanarya’dan rakiplerine mesaj! Kralı Gelsin

İÇİNDEKİLER

UEFA Konferans Ligi 2. hafta maçında Fenerbahçe, Slovak ekibi Spartak Trnava'ya konuk oldu. Sarı-Lacivertliler, maçı son anlarda bulduğu golle kazanmayı başardı. 8. dakikada Oosterwolde'nin ceza sahasına girerken şutunda savunmaya çarpan top kornere gitti. 9'da savunmanın hatasıyla ceza yayı dışında topu önünde bulan Kent'in şutu auta çıktı.

25'te Oosterwolde'nin altı pasın gerisine çıkardığı topun gelişine King'in şutunda meşin yuvarlak Spartak Trnava savunmasında Kosa'ya çarptı. İlk yarı 0-0'lık sonuçla bitti. 50'de Crespo kaleyi yokladı ama top dışarı gitti.

52'de Zajc'ın kullandığı serbest vuruşta Takac topu çeldi ve kornere çıktı. 70. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Joshua King çalımlar sonrası Ryan Kent ile verkaç yapıp topu ağlara yolladı: 0-1. 82'de soldan ceza sahasına giren Fred topu içeri çevirdi, King fileleri sarstı: 0-2. 88'de Oosterwolde ceza sahası önünde topu Jakub Paur'un araya girmesiyle kaptırdı, topu alan Ofori boş kaleye attı: 1-2. 89'da Szymanski, 90+7'de Tadic'in golü ofsayta takıldı. Fenerbahçe bu sezon 15'te 15 yapıp, 3 puanı kaptı.

KENT AVRUPA'DA COŞUYOR
F.Bahçe'nin bu sezonki transferlerinden Ryan Kent, UEFA Konferans Ligi'nde başarılı performansıyla dikkatleri üstüne çekiyor. Süper Lig'de oynadığı 3 maçta henüz skor üretemeyen ve sadece 98 dakika süre alabilen futbolcu, Spartak Trnava maçına 11'de başladı. Konferans Ligi'nde Zimbru ile oynanan ve 5-0 kazanılan maçta 1 gol atan Kent, Trnava maçında King'e asist yaptı. İngiliz yıldız böylece 1 gol, 1 asiste ulaşmış oldu.

MAÇI DAHA FARKLI BİTİREBİLİRDİK
2-1 kazandıkları maçın ardından Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, açıklamalar yaptı. Üretkenliklerini artırmaları gerektiğini söyleyen Kartal, "İlk devrede oyunun kontrolü tamamen bizdeydi.

Sadece üretkenliğimiz azdı. İkinci yarıda 3. bölgede daha fazla oynayarak üretkenliği artırmamız gerektiğini anlattım. 3 değişiklik yaptık. Bu değişikliklerle pozisyon bulduk.

Gol attık. Kendi hatamızdan gol yedik. Rakibe çok fazla pozisyon verdik. Maçı daha farklı da kazanabilirdik. Hedefimiz kazanmaktı, bunu başardık. Çok mutluyum, oyuncularımı tebrik ediyorum. Yeni hedef Kasımpaşa maçı" dedi.

KARTAL'DAN GENİŞ ROTASYON
Kanarya'nın 62 yaşındaki teknik direktörü İsmail Kartal, ligdeki Çaykur Rizespor maçında ilk 11'de forma giyen isimlerden sadece Bright Osayi-Samuel ile Rodrigo Becao'yu Spartak Trnava maçında ilk 11'de görevlendirdi. Kartal, 1'i zorunlu 9 değişiklik yaptı.

DİĞER MAÇTA GOL YAĞMURU
Fenerbahçe'nin grubunda yer alan Nordsjaelland, Ludogorets'e gol olup yağdı. Danimarka temsilcisi, Bulgaristan ekibi 7-1'lik skorla mağlup etmeyi başardı. Sarı-Lacivertliler, 26 Ekim'de Ludogorets ile evinde karşılaşacak.

KING'DEN MUAZZAM GÖSTERİ
Fenerbahçe'nin yedek golcüsü Joshua King, Spartak Trnava maçının kahramanı oldu. 31 yaşındaki Norveçli yıldız, 70. dakikada ceza sahası dışında rakiplerini tek tek ekarte ettikten sonra Ryan Kent ile verkaça girdi.

Topu alan tecrübeli futbolcu sert bir şutla kaleci Takac'ı mağlup etmeyi başardı ve etten duvarı yıktı. 81. dakikada ise Fred'in soldan pasını sağ ayağıyla ağlara yollayan tecrübeli forvet, takımını 3 puana taşıdı. King, 84. dakikada ise bir pozisyonda pas vermek isterken sakatlık geçirdi ve kenara geldi. King, bu sezon 4. kez fileleri sarsmayı başardı. Tecrübeli isim maçın adamı oldu.

SLOVAKYA'DA TAM DESTEK
Fenerbahçeli taraftarlar, Spartak Trnava karşısında takımlarını yalnız bırakmadı. Antona Malatinskeho Stadı'nda kendilerine ayrılan bölümün tamamını dolduran Sarı- Lacivertliler, maç öncesi tezahüratlarla takımlarına destek verdi.

EĞRİB AYAT 5 MAÇ SONRA 11'DE
Fenerbahçe'de sezona iyi başlayan ancak; Hırvat kaleci Dominik Livakovic'in transferinin ardından yedek kalan İrfan Can Eğribayat, ligde 4, Avrupa'da ise 1 maça kulübede başlamıştı. Trnava maçına 11'de olan Eğribayat, 5 maç sonra ilk 11'de şans buldu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN