Beşiktaş maçında şok üstüne şok! TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi devrede stadı terk etti: Başkan Ahmet Nur Çebi’ye tepki gösterdi

Taraftarların küfürleri sonrası Başkan Ahmet Nur Çebi’ye parmak sallayan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Bana bu küfürleri siz ettiriyorsunuz” dedi. Kartal Avrupa kupalarında Ekim 2021'den (1-4 vs Sporting) bu yana ilk kez bir iç saha maçında kalesinde 3 gol gördü.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Ekim 2023 Güncelleme 06 Ekim 2023, 06:58
Beşiktaş maçında şok üstüne şok! TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi devrede stadı terk etti: Başkan Ahmet Nur Çebi’ye tepki gösterdi

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş-Lugano maçına Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin tepkisi damga vurdu. Göreve geldikten sonra birçok kez ters düşen Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi ile TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi arasındaki buzların dün erimesi bekleniyordu.

Beşiktaş-Lugano maçını izlemek üzere Tüpraş Stadyumu'nu gelen TFF Başkanı Büyükekşi, protokol tribünündeki yerini aldı. Maç öncesi Başkan Ahmet Nur Çebi'nin amigolarla bir araya gelerek, Büyükekşi hakkında olumsuz bir tezahüratta bulunmaması yönünde uyarılarda bulunduğu iddia edildi ancak bunun tam tersi yaşandı.

45 DAKİKA BOYUNCA KÜFÜR EDİLDİ
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, iki başkanın ortasında oturdu. TFF Başkanı Büyükekşi, taraftarlarca edilen küfürler sonrası tribünleri parmağıyla göstererek Başkan Çebi'ye dönüp, "Bana bu küfürleri siz ettiriyorsunuz" dedi. Büyükekşi çok sinirli bir şekilde stattan ayrılırken Başkan Çebi yerinden kalkmadı.

DEĞİŞİKLİKLER SONRASI ÇÖKÜŞ
Beşiktaş, ilk yarıyı 1-0 önde kapattıktan sonra 46'da Cenk-Rashica değişikliği oldu. 52'de skor 2-0'a geldi. 61'de Rosier atıldı ve Şenol Güneş bu dakikadan sonra 4 değişiklik yaptı.

Oyuna giren isimler Muleka, Onur Bulut, Zaynutdinov ve Onana sahada hiçbir katkı veremedi. Maçın en iyileri arasında yer alan Aboubakar ile Ghezzal'ın yanında Salih ile Chamberlain'in oyundan çıkması takımı alt üst etti. Arka arkaya yenilen gollerde oyuncuların çaresizliği teknik direktör Şenol Güneş'e tepkilere neden oldu.

KULÜP TARİHİNE GEÇEN YIKIM
Beşiktaş, Avrupa'da tepeteklak gidiyor. Konferans Ligi'ndeki grubundaki ilk maçında Club Brugge ile 1-1 berabere kalan Siyah-Beyazlılar, ikinci karşılaşmasında Lugano'ya kaybetti.

Avrupa kupalarının grup aşamalarında oynadığı son 9 maçı kazanamayan Beşiktaş (1B 8M), kulüp tarihinin en uzun galibiyet hasretini yaşıyor. Geçen sezon Avrupa'da yer almayan Kartal önceki sezon Şampiyonlar Ligi'nde grupta 6 yenilgi yaşamıştı.

CENK TOSUN TEL TEL DÖKÜLDÜ
Takımdaki geleceği merak konusu olan ve bir süredir yönetimle sözleşme görüşmelerine devam eden Cenk Tosun, Lugano maçında etkisiz bir görüntü çizdi. Maça ilk 11'de başlayan Tosun, 46'da yerini Milot Rashica'ya bıraktı.

YÖNETİM ACİLEN TOPLANDI
Beşiktaş yönetimi, maç esnasında yaşanan yoğun protestolar ve 9 dakikada yenilen 3 gol sonrası kaybedilen maçın ardından olağanüstü toplandı. Tüpraş Stadyumu'nda bir araya gelen Başkan Ahmet Nur Çebi ve yönetim kurulu, bundan sonra nelerin yapılması gerektiğini masaya yatırdı.

Konuşulan konular arasında istifanın da gündeme geldiği hatta kulübün erken seçim sürecine gidebileceği bile iddia edildi.

SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Lugano maçı sonrası taraftarlardan özür diledi. Tecrübeli çalıştırıcı, "Taraftarlar her zaman destek oldu, yanımızda oldu. Şartlar ne olursa olsun kazanmamız gereken bir maçı kaybettik" dedi. Kırmızı kart sonrası yorgunluğun ortaya çıktığını belirten Güneş, "Golden sonra direncimiz kırıldı.

Moral değerleri sıfırlanan oyuncular elinden geleni yapmaya çalışsa da yeterli olmadı. Onlara söyleyecek bir şey yok çünkü görevi ben verdim. Bugünkü oyunumuz bu maçı kazanmaya yeterliydi. Özür diliyorum. Çok üzgün olduğumu söyleyebilirim. Sözün bittiği yerdeyiz" ifadelerini kullandı.

2021'DEN BERİ İLK KEZ OLDU
Kartal Avrupa kupalarında Ekim 2021'den (1-4 vs Sporting) bu yana ilk kez bir iç saha maçında kalesinde 3 gol gördü.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN