Terör paçavrası sonrası ikinci skandal! Galatasaray Kulübünden İngiliz makamlarına tepki: Vizede zorluk havalimanında işkence!

Galatasaray Kulübü, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Manchester United ile oynadıkları maç öncesinde ve sonrasında İngiliz makamları tarafından saygısızca davranışlarla karşılaştıklarını duyurdu. Yapılan açıklamada, "Dün gece geç saatlerde olan takım uçağımızın kalkışı, anlamsız derecede detaylı bagaj kontrolleriyle gereksiz yere uzatılmış, bir işkence haline getirilmek istenmiştir. Bu süreçte resmi yetkililerin davranışları, yapılan saygısızlık ve had bilmezlikler, ülkemize karşı alınmış bir tavrın göstergesidir." ifadelerine yer verildi. Galatasaray'ın tarih yazdığı anlarda tribünde terör propagandası yapıldığı ortaya çıkmıştı. Karşılaşma devam ederken Manchester United forması giyen terör örgütü PKK üyesi bir şahıs, Türk vatandaşlarının olduğu bölüme dönerek teröristbaşı Abdullah Öcalan paçavrası açmıştı.

Giriş Tarihi 05 Ekim 2023, 08:02 Güncelleme 05 Ekim 2023, 08:05
Terör paçavrası sonrası ikinci skandal! Galatasaray Kulübünden İngiliz makamlarına tepki: Vizede zorluk havalimanında işkence!

İÇİNDEKİLER

Galatasaray Kulübü, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Manchester United ile oynadıkları maçın öncesinde ve sonrasında İngiliz makamları tarafından yapılan saygısızca davranışlarla açıklamalarda bulundu.

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, "Dün akşam Manchester United ile oynadığımız ve kazandığımız maç sonrası Galatasaray kafilesini taşıyan uçağın dönüşü sırasında İngiliz resmi mercilerinin davranışları üzerine bu açıklamayı yapma zorunluluğu doğmuştur. Takımımız oyuncuları, teknik heyeti ve çalışanlarına İngiltere İstanbul Başkonsolosluğu'nun vize sürecinde çıkardığı zorluklarla başlayan bu saygısızca davranışlar, takımımızın İngiltere'ye girişi sırasında da devam etmiş, dün gece itibarıyla ahlak dışı ve evrensel insan hakları değerlerine aykırı bir muamele haline dönüşmüştür." ifadeleri yer aldı.

Galatasaray kafilesinin dönüşünde de sorunların devam ettiğinin altının çizildiği açıklamada şunlar kaydedildi:

"Dün gece geç saatlerde olan takım uçağımızın kalkışı, anlamsız derecede detaylı bagaj kontrolleriyle gereksiz yere uzatılmış, bir işkence haline getirilmek istenmiştir. Bu süreçte resmi yetkililerin davranışları, yapılan saygısızlık ve had bilmezlikler, ülkemize karşı alınmış bir tavrın göstergesidir. Şu bilinmelidir ki; kimse Türkiye'nin gururu Galatasaray Spor Kulübünün oyuncularına, teknik heyetine ve yöneticilerine bu şekilde davranamaz. Bu edep yoksunu davranışların sahipleriyle sonuna kadar mücadele edeceğimizi tüm kamuoyuyla paylaşırız. Tüm bu yaşananlardan bağımsız olarak, kulübümüzü maç öncesi ve sonrasında nazik bir şekilde ağırlayan Manchester United temsilcilerine teşekkür ederiz."

İNGİLTERE'DE BİR SKANDAL DAHA YAŞANMIŞTI
Ülkemizi UEFA Şampiyonlar Ligi'nde temsil eden Galatasaray, gruptaki ikinci maçında Manchester United ile karşılaştı. Sarı kırmızılılar tarihi gecede sahadan 3-2 galip ayrılmayı başardı.

Aslan'a galibiyeti getiren goller Zaha, Kerem Aktürkoğlu ve Mauro Icardi kaydetti. Manchester United'ın golleri ise Hojlund'dan geldi.

Manchester United'da Casemiro, 77. dakikada takımını 10 kişi bıraktı. Galatasaray'ın sezon başı Premier Lig'den transfer ettiği Zaha, Manchester United'ı boş geçmedi. Crystal Palace forması giydiği dönemde de Kırmızı Şeytanlara ters gelen Zaha, ıslıklandığı maçta ağları havalandırdı ve skoru eşitledi. Galatasaray'ın yıldızı Mauro Icardi, Manchester United'ı da boş geçmedi. Arjantinli yıldız skoru 3-2'ye getiren golü kaydederken tribünler 'Aşkın Olayım' ile inledi.

MAÇTA BEBEK KATİLİ ELEBAŞI PAÇAVRASI AÇILDI
Galatasaray'ın tarih yazdığı anlarda tribünde terör propagandası yapıldığı ortaya çıktı. Karşılaşma devam ederken Manchester United forması giyen terör örgütü PKK üyesi bir şahıs, Türk vatandaşlarının olduğu bölüme dönerek teröristbaşı Abdullah Öcalan paçavrası açtı.


ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE TERÖR PROPAGANDASI
Skandalın ardından stadın her yerinde olan Türk taraftarlar Şampiyonlar Ligi gibi bir organizasyonda yaşanan terör propagandasına sert tepki gösterdi. Türk taraftarların, "İndir onu, indir ulan" diye bağırdığı görüldü. PKK paçavrası açanların maç çıkışı Galatasaray taraftarları tarafından dövüldüğü iddia edildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN