Galatasaray tur hesabı yapmaya başladı! 6 puan çıkartırsa ilk 2 garanti...

Manchester United kalan maçlarını kazanırsa 9 puana ulaşıyor. G .Saray, M.United ve Kopenhag maçlarından 6 puan çıkartırsa ilk 2 garanti! İşte sizler için derlediğimiz 5 Ekim TAKVİM gazetesi spor haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Ekim 2023 Güncelleme 05 Ekim 2023, 07:00
Galatasaray tur hesabı yapmaya başladı! 6 puan çıkartırsa ilk 2 garanti...

İÇİNDEKİLER

Galatasaray Şampiyonlar Ligi A Grubu'nda ilk iki maçlar sonucunda 4 puanla ikinci sırada yer alıyor. Bayern Münih 6 puanla ilk sırada bulunuyor. Kopenhag 1 puanla 3., puanı olmayan M.United ise son sırada yer alıyor. Sarı- Kırmızılılar şimdiden 2. tur hesapları yapmaya başladı. En kötü ihtimalle 2. olarak bir üst tura adını yazdırmak isteyen G.Saray, grupta büyük avantaj yakaladı. Cimbom, M.United'ı evinde, Kopenhag'ı deplasmanda mağlup ederse 10 puana yükseliyor. M.United, kalan 3 maçı kazansa dahi 9 puanda kalıyor. Grup kuraları çekildiğinde Bayern Münih ve Manchester United favori olarak gösteriliyordu. Ancak, Galatasaray'ın United galibiyetiyle işler değişti.



ŞİMDİDEN 30 MİLYON EURO KASAYA GİRDİ
Devler Ligi A Grubu'nda Manchester United'ı yenen Galatasaray, UEFA'dan 2.8 milyon Euro galibiyet primi almaya hak kazandı. Sarı-Kırmızılılar'ın Şampiyonlar Ligi'ne adım attığından beri şimdiye kadar 30 milyon Euro gelir elde ettiği öğrenildi.



ADA'NIN HAYRAN KALDIĞI SAĞ BEK
Cimbom'un Manchester United maçında ortaya koyduğu performansla büyük alkış topladı. Sarı-Kırmızılılar'ın atom karıncası hem savunmada hem de hücumda İngiliz ekibine büyük zorluk çıkardı. Manchester United ile oynanan Şampiyonlar Ligi maçında Avrupa devlerinin yakından takip ettiği Sarı-Kırmızılı oyuncu, ünlü oyuncu Rashford'a da büyük üstünlük kurdu.

BOEY'DAN MÜTHİŞ DEPAR
Rakibine geçit vermeyen Galatasaraylı oyuncu taraftarların gönlünü bir kez daha kazandı. M.United maçında Sacha Boey'un yaptığı kritik müdahale, sosyal medyada gündem oldu. Rashford, topu hızlı bir şekilde ceza sahasına getirdi. İçeri sokulan Rashford, topu aşağıdan koşuyu yapan Fernandes'e atmak istedi. Ancak muhteşem bir depar atan ve orta sahadan kaleye kadar koşan Sacha Boey, topun Bruno Fernandes'e gelmesine izin vermedi ve yaptığı müdahale ile topu dışarı attı.



DOKUZ KİŞİLİK ROTASYON
Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın bugün oynanacak Spartak Trnava maçının kadrosunda büyük bir rotasyon yapacağı öğrenildi. Deneyimli çalıştırıcının kalede İrfan Can'a, savunma dörtlüsünde Mert Müldür, Serdar, Becao ve Oosterwolde'ye forma vereceği öğrenildi.

Kartal'ın orta sahada Mert Hakan, İsmail ve Crespo'yu oynatmayı düşündüğü hücumda ise Ryan Kent, Joshua King ve Michy Batshuayi'ye forma vereceği öğrenildi. Kartal'ın ideal 11'inden sadece Becao ve İsmail'i oynatması bekleniyor.

KASIMPAŞA MAÇI KALKAVAN'IN
Trendyol Süper Lig'in 8. haftasındaki maçları yönetecek hakemler açıklandı. Fenerbahçe'nin Pazar günü deplasmanda oynacağı Kasımpaşa maçını Mete Kalkavan yönetecek.

;

AMACIMIZ LİDER ÇIKMAK
UEFA Konferans Ligi'nde bugün Spartak Trnava ile karşılaşacak Fenerbahçe'de Teknik Direktör İsmail Kartal basın toplantısı yaptı. Rakibe iyi hazırlandıklarını belirten Kartal, "Gayet moralli geldik. İyi oynayarak 3 puan almak istiyoruz. Gruptan lider çıkmak istiyoruz. Her maçın hikayesi farklıdır. Biz de yarınki maça rakibe göre, Fenerbahçe'ye yakışır bir şekilde oynayacağız. Gerek önde baskı yapacağız, yeri gelecek kompakt bir şekilde savunma yapacağız" dedi. Galibiyet serisi hakkında takıma konuşma yasağı getirdiğini bir kez daha söyleyen Kartal, "Her maça kazanmak için çıkıyoruz" diye konuştu.



KOÇ: 4 HAKEME DİKKAT!
F.Bahçe Başkanı Ali Koç, bir televizyon kanalında çarpıcı açıklamalar yaptı. 4 Süper Lig hakemine dikkatli bakılması gerektiğini belirten Koç, "Alper Ulusoy, Hakan Ceylan, Serkan Tokat, Koray Gencerler'in dikkatli bakılması gereken isimler olduğu konuşuluyor. Bundan sonra 'Sen misin adımızı veren' diyebilirler. Geri adım atıp 'Hata mı yapıyoruz?' da diyebilirler. Bizim maçlara gelemeyecek noktaya gelirler, çok açık söylüyorum" dedi.

LUAN PERES AMELİYAT OLDU
Fenerbahçe, Luan Peres'in, Almanya'nın Münih şehrinde sol dizinden ameliyat olduğunu açıkladı. 29 yaşındaki oyuncu en son 17 Ağustos'ta Maribor'a karşı oynadı.

HADSİZ İNGİLİZLER!
G.Saray, İngiliz yetkililere tepki gösterdi. Kulüpten, "Vize sürecinde çıkarılan zorluklarla başlayan saygısızca davranışlar, İngiltere'ye girişte devam etmiş, evrensel insan haklarına aykırı bir muamele haline dönüşmüştür. Anlamsız uzatılan bagaj kontrolleri işkence haline getirilmek istenmiştir. Bu saygısızlık ve had bilmezlikler, ülkemize alınmış bir tavrın göstergesidir" açıklaması yapıldı.

OKAN BURUK TARİHE GEÇTİ
G.Saray'ın teknik direktörü Okan Buruk, Sarı-Kırmızılı takımın başında Manchester United'ı mağlup eden ilk teknik direktör olarak tarihe geçti. Ayrıca 49 yaşındaki Buruk, Pep Guardiola, Ottmar Hitzfeld, Thomas Tuchel ve Jose Mourinho'dan sonra iki farklı takımda İngiliz devini yenmeyi başaran 5. teknik direktör oldu. Bilindiği üzere Buruk, Başakşehir'i çalıştırırken United'a karşı 2-1'lik skorla kazanmıştı.



SEVGİNİN KARŞILIĞINI VERİRİM
Eski takımı Manchester United'a rakip olan ve attığı golün ardından ellerini kulaklarına götürüp, "Sizi duyamıyorum" işareti yapan Wilfried Zaha'dan dikkati çeken açıklamalar geldi. Galatasaray'ın yıldızı, 3-2'lik maç sonrası katıldığı yayında, "Galatasaray taraftarı bana sevgi gösterdi. Sakatlandıktan sonra da bana zaman verdiler. Eğer bir kulüp bana sevgi gösterirse, ben de bu sevginin karşılığını sahadaki her pozisyonda gösteririm" dedi. Öte yandan Zaha ile aynı yayında yer alan United'ın unutulmaz orta sahası Paul Scholes, "Burası onlara deplasman olması gerekmiyor muydu? Sanki United deplasmandaydı" ifadesini kullandı.

DÜŞLERİ BİTİREN ADAM ICARDİ
Mauro Icardi, sosyal medya hesabından Manchester United zaferi sonrası bir paylaşım yaptı. G.Saray'ın yıldızı, 'Rüya tiyatrosu Old Trafford' göndermesi yaptı. Taraftarlar ise "Rüyaları bitiren adam" yorumu yaptı.



1 FORMAYA 3 ADAY
Adana Demirspor ile deplasmanda karşılaşacak Trabzonspor'da Batista Mendy cezası nedeniyle forma giyemeyecek. Mendy'nin yokluğunda Kourbelis, yeni transfer Umut Güneş ve Berat Özdemir'in forma şansı bulması bekleniyor.



SAKATLAR GERİ DÖNÜYOR
Trabzonspor ile Adana Demirspor arasında deplasmanda oynanacak olan karşılaşma öncesi sakat oyunculardan güzel haberler geliyor. Kas ağrıları olan Fountas ile Kourbelis'in Adana Demirspor maçına kadar iyileşmesine kesin gözüyle bakılırken, kas spazmı nedeniyle dinlendirilen Benkovic'in de oynamasına engel bir durum olmadığı öğrenildi. Sakatlığı bulunan Teklic'in ise maça kadar hazır hale gelmesi için yoğun bir tedavi süreci uygulanıyor.



VESTEL'İN VOLEYBOLA DESTEĞİ SÜRÜYOR
Voleybol Federasyonu'nun ana sponsoru Vestel, 2023-2024 sezonunda da voleybola desteğini sürdürecek. Vestel'in uzun süredir sporun çeşitli dallarını desteklediğini hatırlatan Vestel Üst Yöneticisi (CEO) Ergün Güler, düzenlenen etkinlikte, Filenin Sultanlarını desteklemeye devam edeceklerini belirterek, TVF ile sponsorluk sözleşmelerini 3 yıl daha yenilediklerini, yeni dönemde de Türk voleybolunun en önemli destekçilerinden biri olacaklarını söyledi. Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ise desteklerinden dolayı Vestel'e teşekkür ederek, şunları kaydetti: "Vestel'in uzun yıllardır Türk voleybolunun yanında olması, başarılarımıza ortak olması bizlere güç ve ilham vermeye devam ediyor. Sizlerin huzurunuzda bir kez daha, başta Vestel Üst Yöneticisi Ergün Güler olmak üzere tüm Vestel ailesine sonsuz teşekkürlerimi sunuyor, anlaşmanın hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum"

SAMSUN'DA CAMPOS SESLERİ
Süper Lig temsilcisi Yılport Samsunspor, teknik direktörlük görevi için 48 yaşındaki Nuno Campos'la görüşme gerçekleştirecek. Karadeniz ekibinde ayrıca futbol direktörlüğü görevine Fuat Çapa getirildi.

EFES'İN RAKİBİ BARCELONA
anadolu Efes, THY Avrupa Ligi'nin ilk haftasında bugün deplasmanda Barcelona ile karşılaşacak. Maç saat 21.30'da. Efes, geçen yıl ise normal sezonu 11. bit-i rerek play-off turuna kalamamıştı.

CHİCAGO'DAN MESSİ ÖNLEMİ
MLS ekibi Chicago Fire, Lionel Messi'nin sakatlığı nedeniyle oynamama ihtimali bulunan Inter Miami ile yapacakları maçta satılan bilet fiyatlarının bir kısmını, taraftarın stada gelmesi halinde geri ödeyecek.



MUTLU OLMAK İÇİN FAZLA ÇALIŞACAĞIZ
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, bugünkü Lugano maçı öncesi basın toplantısı düzenledi. Gedson Fernandes'in maç öncesi iyileştiğini ancak son idmanda bileğinin döndüğünü belirten tecrübeli çalıştırıcı, Portekizli futbolcunun Lugano ve İstanbulspor maçlarında oynamayacağını bildirdi. Mert Günok'un da sakatlığının bulunduğunu ifade eden Güneş, Onana hakkındaki eleştiriler içinse, "Onana bir dalgalanma geçirdi. Oyun esnasında pozisyon alışlarında ve topu kullanışlarında bir eksiklik gördük. Yok olacak bir oyuncu değil asla" dedi. Güneş son olarak takıma şu mesajı verdi: Yarın daha güçlü, daha mutlu olmak istiyorsak daha fazla çalışacağız. Bunu da hep beraber yapacağız.



FIRSATA HEP HAZIR OLACAĞIM
Beşiktaş ile kiralık sözleşmesi bittikten sonra Alanyaspor'a dönen ve bir süre kulüplerin anlaşmasını bekleyen Tayfur Bingöl, gözünü formaya dikti. Siyah-Beyazlı ekibin teknik patronu Şenol Güneş ile iyi bir iletişime sahip olan Bingöl, kendisini ilk 11'de oynayacak şekilde hazır tutmak için ekstra bir motivasyonla çalışmalar yapıyor. Beşiktaş'ta bu sezon henüz süre alamayan Bingöl'ün yakın çevresine, "Mutlaka yeniden oynama fırsatı yakalayacağım. Fırsata hazır olmak gerekiyor. Şans bulacağım ve formayı bir daha çıkarmayacağım" dediği öğrenildi. Sağ bek, sağ açık ve sol açıkta oynayabilen 30 yaşındaki Bingöl'ün 2026'ya kadar kontratı bulunuyor.



FİLENİN EFELERİ JAPONYA'YA TESLİM
A Milli Erkek Voleybol Takımımız, 2024 Paris Olimpiyatları Elemeleri B Grubu'ndaki 4. maçında Japonya'ya 3-0 yenildi. 78 dakika süren maçın setleri 25-15, 25-20, 25-19 sonuçlandı. Japonya'nın başkenti Tokyo'daki Yoyogi Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmayı kazanan ev sahibi takım, 3. galibiyetini aldı. Türkiye ise gruptaki 3. mağlubiyetini yaşadı. Elemelerde gruplarını ilk 2 sırada tamamlayan takımlar, Paris 2024'e katılma hakkı elde edecek.



NEWCASTLE UNITED PSG'YI PARÇALADI
Devler Ligi'nde nefis bir akşam geride kaldı. 'Ölüm grubu' olarak nitelendirilen F Grubu'nda Newcastle, PSG'yi evinde 4-1 mağlup etti. Diğer maçta Dortmund ile Milan 0-0 berabere kaldı. G Grubu'nda son şampiyon Manchester City, Leipzig'i deplasmanda 3-1 devirirken, Kızılyıldız evinde geri düştüğü maçta Young Boys'tan 1 puanı 88. dakikada aldı: 2-2.

BARCELONA GÜLDÜ YAMAL TARİHE GEÇTİ
Barcelona, Şampiyonlar Ligi H Grubu'nda Porto'yu 45+1'de Ferran Torres'in golüyle mağlup etti. Katalan ekibinin sağ kanadı Lamine Yamal, 16 yaş 183 gün ile Şampiyonlar Ligi tarihinde 11'de başlayan en genç oyuncu oldu. Grubun diğer maçında Shakhtar, Antwerp'e karşı ilk yarıyı 2-0 geride kapattığı maçı 3-2 kazandı. Antwerp'de Alderweireld uzatmada penaltı kaçırdı.

ATLETİCO MADRID PES ETMEDI: 3-2
E Grubu'nda Atletico Madrid, iki kez geri düştüğü maçta Feyenoord'u 3-2 mağlup etti. İspanyol ekibinin gollerini Alvaro Morata (2) ile Antoine Griezmann attı. Grubun diğer maçında ise İskoçya'da Lazio, Celtic'i 2-1 mağlup etti.

AVRUPA'DA 238. RANDEVU
UEFA Konferans Ligi D Grubu 2. hafta maçında bugün Lugano'yu ağırlayacak Beşiktaş, Avrupa'da 238. kez sahne alacak. Temsilcimiz, Avrupa'da çıktığı 237 maçta 90 galibiyet, 48 beraberlik ve 99 yenilgi yaşadı. 314 kez rakip ağları havalandıran Kara Kartal kalesinde ise 352 gole engel olamadı.

CHAMBERLAIN 11'E GEÇİYOR
Kara Kartal'ın deneyimli teknik direktörü Şenol Güneş'in, Lugano ile oynanacak maçta Alex Oxlade Chamberlain'e şans vermeyi düşündüğü öğrenildi. 30 yaşındaki İngiliz yıldız, bugünkü maçta takımın orta sahada ofansif açıdan en önemli silahlarından biri olacak.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN