Bordo- Mavililer’de büyük eksik! Adana Demirspor maçı hazırlıklarını sürdüren Trabzonspor'da 7 oyuncu idmana katılmadı

Adana Demirspor maçı hazırlıklarını sürdüren Bordo- Mavililer’de dünkü idmana 7 oyuncu katılmadı. İşte sizler için derlediğimiz 4 Ekim TAKVİM gazetesi spor haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Ekim 2023 Güncelleme 04 Ekim 2023, 07:03
Bordo- Mavililer’de büyük eksik! Adana Demirspor maçı hazırlıklarını sürdüren Trabzonspor’da 7 oyuncu idmana katılmadı

İÇİNDEKİLER

Trabzonspor, Adana Demirspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını dün yaptığı idmanla sürdürdü. Antrenmanda, sakatlıkları bulunan Hüseyin Türkmen, Orsic, Pepe, Teklic, Kourbelis, Fountas ve Benkovic katılmadı. Hüseyin Türkmen ve Orsic'in uzun süreli sakatlığı devam ettiği ve tedavilerinin sürdüğü belirtildi. Kourbelis ve Fountas'ın dünkü antrenmanlarda aldıkları darbeye bağlı ödemlerinin olduğu, Teklic'in de alt adalesinde ağrı hissettiği için antrenmanda yer almadığı belirtildi. Pendikspor maçında sakatlanarak oyuna devam edemeyen Benkovic'in ise arka adalesinde spazm bulunduğu ve bu nedenle çalışmaya katılmadığı kaydedildi. Nicolas Pepe ise özel antrenmanlar dahilinde takımdan ayrı çalışmalarını gerçekleştiriyor. Fernandez de bireysel çalışmalarının ardından zaman zaman takıma katılıyor.



MENDY BAŞVURUSU REDDEDİLDİ
Fırtına'da Pendikspor maçında oyundan atılan Batista Mendy için yapılan başvuru kabul edilmedi. Bordo- Mavililer, Pendikspor maçı sonrası genç oyuncunun gördüğü kırmızı kartın yanlış olduğunu belirtip itirazda bulunmuştu.



VOLEYBOLDA YENİ SPONSORLUK
Solgar Vitamin, TVF ile imzaladığı anlaşmayla voleybol milli takımlar ana sponsoru oldu. Solgar Vitamin, 2 yıllık anlaşma kapsamında Filenin Sultanları ve Filenin Efeleri'nin Türkiye ve dünyadaki başarılarını destekleyecek. Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, "Voleybolda güzel işler yapmada en büyük destekçimizin sponsorlar olduğunun altını çizmek istiyorum" dedi.



SERBEST KALMA BEDELİ 115 MİLYON EURO
Newcastle United, Brezilyalı ön liberosu Bruno Guimaraes ile yeni sözleşme imzaladı. 5 yıllık yeni kontratta Bruno Guimaraes'in serbest kalma bedelinin ise 115 milyon Euro olduğu aktarıldı. Sambacı, 2021-22 sezonunun ara transfer döneminde Lyon'dan 42.1 milyon Euro karşılığında transfer edilmişti.

İŞİTME ENGELLİLER MİLLİ TAKIMI FİNALDE
4. İşitme Engelliler Dünya Futbol Şampiyonası'nda mücadele eden Kadın Milli Takımı, Polonya'yı 2-1 yenerek finale yükseldi. Ay-Yıldızlı ekbin Polonya karşısındaki gollerini, 73. dakikada Ecrin Köse ve 82. dakikada Özlem Aktaş attı.



EFELER A ABD'YE DİŞ GEÇİREMEDİ
Filenin Efeleri Paris 2024 Olimpiyatları B Grubu 3. maçında karşılaştığı ABD'ye 3-1 mağlup oldu A Milli Erkek Voleybol Takımı, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları Elemeleri B Grubu'ndaki 3. maçında ABD'ye 3-1 yenildi. Japonya'nın başkenti Tokyo'da oynanan karşılaşmanın ilk setini, 25-17'lik skorla ABD hanesine yazdırdı. Çekişmeli geçen 2. seti 28-26 kazanan Türkiye, 24-19 geriye düştüğü 3. sette de oyuna ortak oldu ancak ABD, seti 32-30 alarak 2-1 öne geçti. Dördüncü setten de 25-20 galip ayrılan ABD, 3'te 3 yaptı. Türkiye ise gruptaki 2. yenilgisini yaşadı. Türkiye, gruptaki 4. maçında bugün 13.25'te Japonya ile karşılaşacak. Elemelerde gruplarını ilk 2 sırada tamamlayan takımlar, Paris 2024'e katılma hakkı elde edecek.



LUGANO MAÇINA İSRAİLLİ HAKEM
Beşiktaş, UEFA Konferans Ligi D Grubu ikinci maçında yarın saat 19.45'te İsviçre ekibi Lugano ile karşı karşıya gelecek. Tüpraş Stadyumu'nda oynanacak bu mücadelede İsrailli hakem David Fuxman düdük çalacak. Fuxman'ın yardımcılıklarını Omer Barbiro ve Rostislav Talis yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Erez Papir olacak.



ANKARGÜCÜ'NDE BELÖZOĞLU DÖNEMİ
Trendyol Süper Lig ekiplerinden Ankaragücü, teknik direktör Emre Belözoğlu ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. İmza sonrası konuşan Belözoğlu, "Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Sayın başkanımıza bana gösterdikleri teveccüh içi teşekkür ederim. Ankaragücü gibi çok büyük bir camiaya, büyük tutkusu olan taraftarın önünde olmak için sabırsızlanıyorum. Ankaragücü'nü hak ettiği yere taşımak için mücadele vereceğimin sözünü verebilirim. Ofansif ve kazanan bir oyun istiyoruz" dedi.

UMARIM ŞAMPİYON OLURUZ
Anadolu Efes'in ABD'li yıldızı Elijah Bryant, "Sahada en iyi performansımı sergilemeye çalışacağım. Umarım sezonu önce play-off'lar, sonrasında final four ve şampiyonlukla taçlandırabiliriz" diye konuştu.

BUKSA ANTALYA'YI SIRTLIYOR
Antalyaspor'un Lens'ten kiralık olarak kadrosuna kattığı Polonyalı golcü Adam Buksa ligde geride kalan 7 haftada attığı 4 golle takımının en skorer ismi oldu. 27 yaşındaki yıldızın bir de asisti var.

UEFA'DAN KARAOĞLAN'A GÖREV
UEFA Konferans Ligi C Grubu'nda yarın oynanacak Ballkani-Dinamo Zagreb maçını FIFA kokartlı hakem Atilla Karaoğlan yönetecek. Karaoğlan'ın yardımcılıklarını Ceyhun Sesigüzel ve Cevdet Kömürcüoğlu yapacak.



FENER'E ALMAN HAKEM
UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu ikinci maçında Fenerbahçe, yarın saat 22.00'de Spartak Tırnava ile deplasmanda oynayacağı maçın hakemi dün belli oldu. Bu mücadelede Alman hakem Sascha Stegemann görev alacak. Stegemann'ın yardımcılıklarını Christian Gittelmann ve Christof Günsch yapacak.

SAMANDIRA'DA YÜKSEK TEMPO
Fenerbahçe, yarın UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde Spartak Tırnava ile oynayacağı grup maçının hazırlıklarına dün Samandıra Can Bartu Tesisleri'nde yaptığı antrenmanla sürdürdü. Yüksek tempoda geçen çalışmada futbolcuların moralli olduğu gözlendi. Sakatlığı devam eden Cengiz Ünder takımdan ayrı olarak çalışmalarını sürdürdü. Takım bugün Slovakya'ya hareket edecek ve maçın oynanacağı statta bir çalışma daha yapacak.



TADİC VARSA GOLÜ BEKLE!
Süper Lig'de bugüne kadar oynanan maçlarda Asist Beklentisi (xA) sıralaması yapıldı. İlk sırada 2.97 asist beklentisi ile Tadic ilk sırada yer aldı. Tadic'i 2.29 ile Kerem Aktürkoğlu, 2.14 ile Yusuf Sarı takip etti. İrfan Can Kahveci de 1.92 ile 4. sırada yer aldı. Tadic, Avrupa liglerinde de 2.97 asist beklentisi ile 2. sırada yer aldı. İlk sırada 2.98 ile Girona'dan Savio, 3. sırada 2.96 ile ManU'dan Bruno Fernandes, 4. sırada ise 2.73 ile Liverpool'dan Salah yer aldı.



BİRİ SZYMANSKİ'Yİ GÖZETLİYOR
Fenerbahçe'de müthiş bir sezon geçiren Polonyalı yıldız Sebastian Szymanski Avrupa'nın devlerinin de dikkatini çekmeye başladı. Çubuklu forma ile bu sezon çıktığı 14 resmi maçta 8 gol, 4 asiste imza atan Szymanski için Liverpool sıkı takibini sürdürüyor. Başka kulüpler de Polonyalı yıldız ile ilgilense de en büyük ilgi şu anda İngiliz devinden geldi. Liverpool, neredeyse her maça Szymanski için scout ekibi yolluyor. Liverpool'un Alman teknik patronu Jürgen Klopp'un da yakın takipte olduğu ve Szymanski'yi çok beğendiği iddia ediliyor. Performansına ve gollerine bu şekilde devam etmesi durumunda Polonyalı yıldızın hem fiyatı hem de kendisini takip eden takım sayısının hızla artması bekleniyor. Szymanski, Fenerbahçe kariyeri ile birlikte kanat forvetten 10 numaraya evrilmiş durumda.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN