Trabzonspor'da Bakasetas'tan gol yağmuru! Bordo-Mavili formayla Süper Lig'de toplamda 25'inci golünü kaydetti

Bu sezon üç kez fileleri sarsan Anastasios Bakasetas, attığı üç golü de duran toptan kaydetti. İşte sizler için derlediğimiz 3 Ekim TAKVİM gazetesi spor haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Ekim 2023 Güncelleme 03 Ekim 2023, 07:02
Trabzonspor’da Bakasetas’tan gol yağmuru! Bordo-Mavili formayla Süper Lig’de toplamda 25’inci golünü kaydetti

İÇİNDEKİLER

Trabzonspor'da Bakasetas, gollerini atmaya devam ediyor. Bordo-Mavili formayla Süper Lig'de toplamda 25'inci golünü kaydeden Yunan oyuncu, bu sezon üçüncü golünü Pendikspor karşısında attı. Bakasetas'ın bu sezon attığı gollerin üçünü de duran toptan kaydetmesi dikkat çekti. Onuachu (3) ile takımın en fazla gol atan oyuncusu olan Bakasetas, ilk golünü Rizespor karşısında penaltıdan, ikinci golünü Beşiktaş maçında serbest vuruştan kaydetmişti. Deneyimli futbolcu Pendikspor maçında da frikikten fileleri havalandırdı.



DAVET BEKLİYORLAR
Trabzonspor'da son haftalardaki performanslarıyla dikkatleri üzerine çeken Eren Elmalı ve Mehmet Can Aydın'ın gözü A Milli Takımın Yeni Teknik Direktörü Vincenzo Montella'da. Avrupa Şampiyonası elemeleri kapsamında 12 Ekim'de Hırvatistan, 15 Ekim'de ise Letonya ile oynanacak maçların aday kadrosunu bu hafta açıklayacak olan Montella'nın Eren ve Mehmet Can'ı kadroya davet etmesi bekleniyor. Öte yandan göreve geldikten sonra Süper Lig'de birçok maçı canlı izleyen Montella'nın Trabzonspor'un herhangi bir maçını takip etmemesi ise tepki çekti.



ERSİN KALICI OLMAK İSTİYOR
Beşiktaş'ın genç kalecisi Ersin Destanoğlu, Mert Günok'un sakatlığı sonrası Adana Demir ve Konya maçlarında Beşiktaş'ın kalesini korumuştu. Konya maçında 3 kurtarışa imza genç file bekçisi Şenol Güneş'in kendisine verdiği şansı iyi değerlendirdi. 22 yaşındaki kalecinin, UEFA Konferans Ligi'ndeki Lugano maçında da Beşiktaş'ın kalesini koruması bekleniyor. Ersin, iyi performans gösterip kalede kalıcı olmayı hedefliyor.



ŞOK REBIC İDDİASI
Beşiktaş'ın son 2 lig maçında sakatlığı nedeniyle kadroda yer almayan Hırvat futbolcu Ante Rebic ile ilgili şok bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre, Şenol Güneş Adana Demirspor maçı öncesi yapılan idmanda 11'i belirleyip yelek dağıttığı sırada Rebic'in 11'de kendini göremeyince 'Belim ağrıyor' diyerek idmandan ayrıldığı öne sürüldü. bu sezon bu sezon 7 maçta sadece 181 dakika süre alabilen Ante Rebic'in Lugano'ya karşı kadroda olup olmayacağı merak konusu.



YILMAZ'A TFF'DEN TEKLİF
A Milli Takım'ın başına Vincenzo Montella'yı getiren TFF'nin Montella'nın yardımcılarının Türk olmasına karar verdiği öğrenildi. Şenol Güneş'in yardımcılığını yapan Burak Yılmaz ve Antalyaspor Teknik Direktörü Nuri Şahin ile bu konuda bir görüşme gerçekleştirildiği öne sürüldü. İki hocanın da milli göreve sıcak baktığı öğrenildi. Nuri Şahin'in, aynı zamanda Antalya'daki görevine de devam edebileceği bildirildi.



KAFKAS DÖNEMİ SONA ERDİ
MKE Ankaragücü Kulübü, teknik direktör Tolunay Kafkas ile yolların ayrıldığını duyurdu. Kulübün sosyal medya hesaplarında yer alan açıklamada, "Teknik direktörümüz Tolunay Kafkas ile yapılan görüşmelerin ardından karşılıklı olarak yollarımızın ayrılması konusunda mutabakata varılmıştır." denildi. Kafkas, Başkent ekibinde 6 ay görevde kaldı.



DEVLER LİGİ'NDE İKİNCİ HAFTA HEYECANI
Şampiyonlar Ligi gruplarında ikinci hafta heyecanı bugün oynanacak maçlarla başlayacak. B Grubu'nda Lens saat 22.00'de Arsenal'i konuk edecek. Aynı saatte PSV, Sevilla'yı ağırlayacak. C Grubu'nda 19.45'te U. Berlin- Braga, 22.00'de ise Napoli-Real Madrid maçları var. D Grubu'nda 19.45'te Salzburg-Benfica'yı konuk ederken 22.00'de Inter, Benfica maçları var.



KAYSERİ'DE KAZANAN YOK!
Süper Lig'de 7. haftanın kapanış maçında Kayserispor ile Başakşehir golsüz berabere kaldı. 2. dakikada Kayserili Thiam'ın şutu direkten dışarı çıktı. Başakşehir'de Lima, 5. dakikada sakatlanarak yerini Cemali Sertel'e bıraktı. Çağdaş Atan yönetimindeki Başakşehir, 4 puanda kaldı. Recep Uçarlı Kayserispor ise puanını 10 yaptı. Maçtan önce Kayserispor taraftarları, eski teknik direktörleri Çağdaş Atan'a tepki gösterdi.



GÖZTEPE 3 PUANA ALIŞTI BİR KERE!
Trendyol 1. Lig'de 7. hafta maçında Göztepe evinde ağırladığı Adanaspor'u 1-0'lık skorla mağlup etti. İzmir temsilcisi bu skorla son 4 maçta 3. galibiyetini aldı. Göztepe'ye galibiyeti getiren golü 52. dakikada Ogün Bayrak kaydetti. Adanaspor'da Fatih Kurucuk 84. dakikada kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. İzmir ekibi puanını 11'e yükseltirken Adanaspor ise 6 puanda kaldı.



LARKİN&WİLBEKİN ARTIK YABANCI
TBF Tahkim Kurulu, Türkiye Basketbol Federasyonu'nun verdiği kararı onayladı... Anadolu Efes'li Shane Larkin ve Fenerbahçe Beko'lu Scottie Wilbekin artık ligde yerli statüsünde oynayamayacak.

Türkiye Basketbol Federasyonu, bu yaz Olimpiyat Ön Elemeleri'ne gelmeyen Shane Larkin ve Scottie Wilbekin'i Basketbol Süper Ligi'ndeki yerli oyuncu statüsünü kaldırmıştı. Bu gelişmeler üzerine Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes, cezaların kaldırılması için Tahkim Kurulu'na başvuru yapmıştı. Tahkim Kurulu'nun konuya dair aldığı karar ise dün belli oldu.

Tahkim Kurulu'nun Türkiye Basketbol Federasyonu'nun verdiği cezaları onayladığı bildirildi. Buna göre Shane Larkin ve Scottie Wilbekin'in maçlarda yabancı statüsünde oynaması kesinleşti. Bunun yanında her iki oyuncuya da para cezasının yanında 5'er maç ligde oynamama cezası verilmişti.



ZAHA'NIN HESAP GECESİ
G.Saray'ın yıldızı Wilfried Zaha, eski takımı Manchester United'a karşı rakip olacak. United'da sadece 4 maçta oynayabilen ve bugünkü maça özel motive olan Zaha, İngilizler'e gol atmak istiyor. Manchester United maçında Galatasaray'ın saha içindeki önemli kozlarından biri de Wilfried Zaha olacak. Süper Lig'de son oynanan Ankaragücü maçında ilk kez 11'de görev yapan ve klas bir gole imza atan Zaha, 2013 yılında Crystal Palace'tan Manchester United'a transfer olmuş ancak; Ada ekibinde yeterince şans bulamamıştı. United'ın o dönemki menajeri David Moyes'un kızıyla birlikte olduğu iddia edilen Zaha, bu haberlerin bir dedikodu olduğunu açıklamıştı. 12 milyon Euro karşılığında United'a transfer olan Zaha, Kırmızı-Şeytanlar'ın formasını sadece 4 maçta giydi. Bugünkü maça özel motive olan Zaha, Galatasaray formasıyla United ağlarını sarsmak istiyor. Zaha şu ana kadar Cimbom'da 6 maçta 1 gol, 1 de asist katkısı verdi.

FENER'E DURMAK YOK
Trendyol Süper Lig'de 7. haftayı 5-0'lık Çaykur Rizespor galibiyeti ile kapatan Fenerbahçe, rotasını UEFA Konferans Ligi'ne çevirdi. Sarı-Lacivertliler, 5 Ekim Perşembe günü deplasmanda oynacağı Spartak Trnava maçının hazırlıklarına ara vermeden başladı. Can Bartu Tesisleri'nde teknik direktör İsmail Kartal yönetiminde gerçekleştirilen antrenmana sakatlıkları bulunan Cengiz Ünder ve Emre Mor katılmadı. Koşu, ısınma ve koordinasyon programı ile başlayan ve pas çalışması ile devam eden antrenman, dar alanda çift kale maçlarla sona erdi. Çaykur Rizespor karşılaşmasında ilk 11'de forma giyen futbolcular günü rejenerasyon çalışmaları ile tamamladı. enerbahçe, Spartak Trnava karşılaşmasının hazırlıklarını bugün yapacağı antrenmanla sürdürecek.

AĞRILARA RAĞMEN!
Fenerbahçe'de Fred ve İrfan Can Kahveci'nin Başakşehir maçı sonrasında ağrıları olduğunu ancak buna rağmen maçta oynamak istediğini öğrenildi. Her iki oyuncu da Çaykur Rizespor maçlarında takımını yalnız bırakmadı. Fred ve İrfan Can Kahveci, Rize maçında takımlarının en iyileri arasındaydılar.

AÇILIŞLAR HEP FENERBAHÇE'DEN
Fenerbahçe bu sezon oynadığı 7 Süper Lig maçının 6'sında ilk golü atmayı başardı. Sarı-Lacivertliler sadece Antalyaspor ile Süper Lig'in 5. haftasında Kadıköy'de oynadığı maçta ilk golü kalesinde gördü. Sarı- Lacivertliler bu maçı da 3-2 kazanmayı başarmıştı. Fenerbahçe aynı zamanda Süper Lig'in en çok gol atan ve en az gol yiyen takımı konumunda. Fenerbahçe 18 gol atarken kalesinde sadece 3 gol gördü.

PROGRAM AÇIKLANDI
Türkiye Kupası'nda 2. Tur programı açıklandı. 2. tur maçlarına 1. eleme tur maçlarında tur atlayan 31, TFF 2. Lig'den 19 olmak üzere toplam 50 takım katılacak. Maçlar tek maç eleme usulüne göre oynanacak.

UĞURCAN ÇAKIR YİNE DÜMENE GEÇTİ
Fırtına'da Uğurcan Çakır, Hatay yenilgisi sonrası geçtikleri sıkıntılı süreçte daha fazla sorumluluk alarak arkadaşlarıyla daha fazla vakit geçirmeye başladı. Çakır, son oynanan Pendik maçının özellikle son dakikalarında etkili bir performansa imza atmış ve alınan galibiyette öne çıkmıştı. Kaptan Çakır'ın bu süre içinde hem kendi psikolojisini hem de takımın motivasyonunu artırmak için de özel olarak çalışmalar yaptığı öğrenildi.

EN İYİ BAŞLANGICINI YAPTI
Serıa A ekiplerinden Inter'de top koşturan 26 yaşındaki Arjantinli forvet oyuncusu Lautaro Martinez, bu sezon çıktığı 8 maçta 10 gol, 2 asist yaparak kariyerinin en iyi sezon başlangıcına imza attı.

EFELER'İN RAKİBİ ABD
2024 Paris Olimpiyatları Elemeleri'nde mücadele eden A Milli Erkek Voleybol Takımı, B Grubu'ndaki 3. maçında bugün ABD ile karşılaşacak. 10.00'da başlayacak maç TRT Spor'dan yayınlanacak.

HEDEFİ AY-YILDIZLI FORMA
Trabzonspor'dan Westerlo'ya transfer olan orta saha oyuncusu Doğucan Haspolat, "Her Türk insanı milli takımda oynamak ister. İnşallah burada iyi oynarım ve milli takıma giderim" ifadelerini kullandı.

YAMAL'A YENİ KONTRAT
Barcelona, 16 yaşındaki İspanyol yıldızı Lamine Yamal'ın sözleşmesinin 2026 yılına kadar uzatıldığını açıkladı. Yamal'ın serbest kalmak bedeli 1 milyar euro olarak belirlendi. Bu 9 maçta süre alan Yamal, 2 asist kaydetti.

MESSİ MODRİC'İ İSTEDİ
İspanyol basını Inter Miami forması giyen Arjantinli yıldız Lionel Messi'nin kulubünden Real Madrid'in Hırvat orta sahası Luka Modric'in transfer edilmesini istediği iddiasında bulundu.

İKİ HAKEME TEKLİF YAPILDI
Suudi Arabistan Futbol Federasyonu, İngiliz hakem Michael Oliver ve Polonyalı Simon Marciniak'a transfer teklifinde bulundu. Federasyonunun Premier Lig'den bazı hakemlere de teklif yaptığı belirtildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN