Süper Lig'de 7'de 7 yapan Fenerbahçe ortaya koyduğu futbolla parmak ısırtıyor! Maçlarda büyük baskı kuruyor, rakiplerinin başını döndürüyor

Sarı-Lacivertliler’in son 3 lig maçında rakipleri toplam 2 isabetli şut şansı bulabildi. Fener’e karşı oynayan takımların gol beklentisi ise 0.25’ti. Başakşehir ile oynadığı maçta kendi yara alanında 65 isabetli pasa izin veren Kanarya, Rize’ye de 63 pas yapma şansı tanıdı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Ekim 2023 Güncelleme 03 Ekim 2023, 07:05
Süper Lig’de 7’de 7 yapan Fenerbahçe ortaya koyduğu futbolla parmak ısırtıyor! Maçlarda büyük baskı kuruyor, rakiplerinin başını döndürüyor

İÇİNDEKİLER

F.Bahçe İsmail Kartal yönetiminde bambaşka bir seviyeye geldi. Bu sezon oynadığı 14 resmi maçın tamamını kazanan Sarı- Lacivertliler, ligde ise 7'de 7 yaptı. Sarı-Lacivertliler, 7 maçta 21 puan toplarken hem skor hem de oyun olarak rakiplerini adeta ezip geçti.

YOK BÖYLE BİR ÜSTÜNLÜK
İsmaıl Kartal yönetimindeki Fenerbahçe, oynadığı maçlarda büyük üstünlük kurarken, rakiplerinin baskıdan kafalarını yerden kaldırtmıyor. Kanarya'nın Alanyaspor, Başakşehir ve Rizespor ile oynadığı maçlarda rakiplerinin bulduğu toplam isabetli şut sayısı 2. Fenerbahçe'nin ligde oynadığı maçlarda rakiplerinin gol beklentisi ise 0.25 olarak dikkat çekti.

Başakşehir, Fenerbahçe yarı alanında sadece 65 isabetli pas yapabilirken, Fenerbahçe'de bu sayı 207 idi. Rizespor maçında rakip ceza sahasında 61 kez topla buluşan Sarı- Lacivertliler, Karadeniz ekibinin, kendi yara alanında 64 isabetli pas yapmasına izin verdi. Rakiplerini sürklase eden Fenerbahçe, Rizespor maçında 11 isabetli şutta 5 gol bulurken, rakibi sadece 1 isabetli şutla yetindi. Rizespor'un yarı alanında 311 pas yapan Fenerbahçe'nin toplam pas sayısı ise 620 olarak istatistiklere geçti.

FORMAYI SEVENLER KISKANÇLIK BİLMEZ
İsmail Kartal, "Bu takımı kıskandım ben" diyen Rıdvan Dilmen'e, "Bu formayı sevenler kıskançlık nedir bilmezler; Fenerbahçe mutlu olsun bize yeter hocam" yanıtını verip gönülleri fethetti. Fenerbahçe'de yeni sezona 14 maçta 14 galibiyet ile başlayan İsmail Kartal, sosyal medya hesabından Sarı-Lacivertliler'in efsane ismi Rıdvan Dilmen'e cevap vererek taraftarlarının gönlünü bir kez daha kazandı.

Dilmen, Fenerbahçe'nin Çaykur Rizespor karşısında aldığı 5-0'lık galibiyetin ardından sosyal medya hesabından, "1988-1989 Şampiyon Fenerbahçe. Ya İsmail (Arap)! Bu takımı kıskandım ben! Sen Hocam?" şeklinde bir paylaşım yaptı. Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal ise, Rıdvan Dilmen'in bu paylaşımına, "Bu formayı sevenler kıskançlık nedir bilmezler; Fenerbahçe mutlu olsun bize yeter hocam" şeklinde karşılık verdi. Sarı-Lacivertliler'in teknik direktörü Kartal'ın bu paylaşımı çok sayıda sürede paylaşım rekoru kırdı. Sosyal medyadaki Fenerbahçe taraftarları, "İsmail hoca büyük bir karakter olduğunu bir kez daha gösterdi. Böyle bir hocaya sahip olduğumuz için çok şanslıyız.

Kadıköy ruhu geri döndü. Artık evimizde ve deplasmanlarda oynadığımız maçlarda büyük bir güvenle maçlarımızı izliyoruz. Oynanan oyundan keyif alıyoruz" yorumlarında bulundular.

CRESPO İLE 2025'E KADAR
Fenerbahçe'de Portekizli yıldız Miguel Crespo'nun 2024 yılında sona erecek sözleşmesi 2025 yılına kadar uzatıldı. Fenerbahçe'ye 2021 yılında Portekiz ekibi Estoril Praia'dan 1.5 milyon Euro'ya transfer edilen 27 yaşındaki merkez orta saha oyuncusu, çıktığı 67 maçta 5 gol ve 6 asist kaydetti. Crespo bu sezon ise 5 maçta forma giydi ve 1 gol attı.

EFSANE SEZONU GERİDE BIRAKTI
Fenerbahçe bu sezon aldığı sonuçlar ve attığı gollerle dikkat çekiyor. Sarı-Lacivertliler, 1988-1989 sezonunda elde ettiği 103 gollü şampiyonluk sezonunu ilk 7 hafta itibarıyla geride bıraktı. Fener, o sezon ilk 7 hafta itibarıyla 4 galibiyet, 3 beraberlik elde etmişti. 7 haftada 13 gol atan Sarı-Lacivertliler kalesinde ise 1 gol görmüştü. İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe ise bu sezon 7 Süper Lig maçından da galibiyetle ayrılırken rakip fileleri 18 kez havalandırdı. Takım savunmasını daha ilk maçlardan oturtan Sarı-Lacivertliler 3 gol yedi. 1988-1989 sezonunda ilk 7 haftaya bakıldığında +12 averajı olan Sarı Kanarya'nın şu anki averajı ise +15... 34 sezon önce efsane şampiyonlukta futbolcu olarak mücadele eden İsmail Kartal bu sezon ise teknik adam olarak Fenerbahçe'nin başında.

DUVAR ÖRÜYOR
Fenerbahçe, bol gollü galibiyetler alırken yaptığı takım savunması ile dikkatleri çekiyor. Sarı-Lacivertliler, ilk 7 hafta sonucunda 18 gol atarken kalesinde sadece 3 gol gördü. Sarı-Lacivertliler'in oynadığı 7 maçta rakiplerinin top gol beklentisi sadece 3.4'tü.

BÜYÜK KEYİF VERİYOR
F.Bahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, ligde ilk 7 haftada oynattığı futbolla taraftarlara büyük keyif veriyor. Sarı-Lacivertliler bu sezon şampiyonluk hasretine son vermek istiyor.

ROTASYON ZAMANI
F.Bahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın, perşembe günü oynanacak S.Trnava maçında rotasyona gitmesi bekleniyor. Tecrübeli teknik adamın, Mert Hakan, Batshuayi, Kent, King, Serdar, Oosterwolde ve Crespo gibi isimleri ilk 11'e yazacağı iddia edildi. Sarı-Lacivertliler, yoğun maç trafiğinde geniş ve alternatifli kadronun avantajını kullanmak istiyor.

BASMADIK YER KALMADI!
F. Bahçeli oyuncuların Çaykur Rizespor maçındaki ısı haritası sosyal medyada gündem oldu. Sarı- Lacivertli oyuncuların 90 dakika boyunca müthiş bir performans ortaya koydukları gözlendi. Yıldızlar topluluğu kadronun mücadelesi büyük alkış topladı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN