Fenerbahçe durdurulamıyor! Kanarya'dan 3 günde 180 dakikalık resital! İşte Rizespor karşılaşmasında yaşananlar...

Kanarya 3 günde Başakşehir ve Rize önünde 9 kez ağları sarsıp gol yemezken müthiş oyunuyla da 180 dakikalık resital sundu. Fener dün 61 kez ceza sahasında topla buluşup 23 şut çekerken 3.74 gol beklentisi yakaladı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Ekim 2023 Güncelleme 02 Ekim 2023, 07:01
Fenerbahçe durdurulamıyor! Kanarya’dan 3 günde 180 dakikalık resital! İşte Rizespor karşılaşmasında yaşananlar...

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe Trendyol Süper Lig'in 7. haftasında sahasında konuk ettiği Çaykur Rizespor'u 5-0 mağlup ederek ligde 7'de 7 yaptı ve 21 puanla liderlik koltuğuna oturdu. Sarı-Lacivertliler'in 3 gün arayla çıktığı Başakşehir ve Rizespor maçlarındaki performansı taraftarların beğenisini kazandı.

Sarı Kanarya, Başakşehir maçında attığı 4 golün yanı sıra onlarca gol pozisyona girip maçı domine etmti.

Başakşehir'e pozisyon vermeyen Fenerbahçe dün aynı oyunu Çaykur Rizespor karşısında da sergiledi. Rizespor'u konuk ettiği maçta etkili futboluyla rakibini sürklase eden ve ilk yarıda 1 gol bulan Sarı-Lacivertliler maçın genelinde sayısız gol pozisyonuna girdi.

İkinci yarıda Tadic, İrfan Can, Dzeko ve Joshua King'le farkı açan Fenerbahçe, Rizespor'a ise sadece iki kez gol fırsatı verdi.

Sarı-Lacivertliler iki maç genelinde sergilediği etkili oyunuyla taraftarlarına adeta 180 dakikalık resital sundu. Ceza sahasında 61 kez topla buluşan Fenerbahçe Rize kalesine 23 şut şut çekip 3.74 gol beklentisi yarattı. Sarı- Lacivertliler'in tahı taraftarlarından da tam not aldı.



SAMANDIRA'DAN DIŞARI ÇIKMIYORUZ
İsmail Kartal, "Samandıra'dan dışarı çıkmıyoruz. Yavaş yavaş tam olacağız. Başkan bu hafta hakemlerle ilgili açıklama yapacak" dedi. İsmail Kartal, Rize maçının ardından "Samandıra'dan dışarı çıkmıyoruz. Oyuncularım çok karakterli, hepsinde öğrenme tahı var. Yavaş yavaş tam olmaya gidiyoruz. İnşallah oyunumuzu sürdürürüz" dedi.

Kartal hakemle ilgili de "Bu kadar güzel futbol oynayan takımın emeklerinin heba edilmesi can sıkıyor. Başkanımız bu konuyla ilgili hafta içi net bir açıklama yapacak" diye konuştu.

İSMAİL KARTAL'DAN BATSHUAYİ'YE KESİK
Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, dün sürpriz bir karara imza attı ve Michy Batshuayi'yi Rizespor maçının kadrosuna almadı. Belçikalı golcünün teknik karar ile kadroya alınmadığı ve 5 Ekim Perşembe günü Konferans Ligi'nde Spartak Trnava ile oynanacak maçta değerlendirileceği iddia edildi.

FERDİ YENİDEN SOL BEKE
OsayiSamuel'in sakatlığı sebebiyle Başakşehir maçında sağ bekte oynayan Ferdi Kadıoğlu, iç sahadaki Çaykur Rize maçıyla birlikte sol beke geçti. Kadıoğlu, 90 dakika sahada kalırken, 1 şut attı, 2 şut pası verdi ve yüzde 86 pas isabeti sağlayarak beğeni topladı.

REKORA SADECE 2 MAÇ KALDI
Fenerbahçe eğer 2 maç daha kazanırsa, 9 galibiyete ulaşacak ve lige en iyi başlangıç rekorunu da kırmış olacak. Kanarya, en son 2009-10 sezonunda 8 maç üst üse kazanmıştı.



EN ÇARESİZ MAÇIM
Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut, 5-0 kaybettikleri Fenerbahçe maçı için, "Kariyerimdeki en çaresiz maçımdı diyebilirim. Sahada bu kadar yok olacağımızı düşünmemtim. Fenerbahçe'yi tebrik ederim" dedi.

KADIKÖY'DE 41 BİN KİŞİ!
Fenerbahçe taraftarları, 7. haftada Çaykur Rizespor ile oynanan Süper Lig maçına yoğun ilgi gösterdi. 41 bine yakın taraftar, kendilerine ayrılan tribünleri doldururken, maçın başından sonuna kadar takımlarına desteğini sürdürdü.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN