Trabzonspor Pendikspor'u 10 kişi aldığı maçta mağlup etti

3’te Onuachu ve 27’de Bakasetas ile öne geçen Fırtına’ya 36’da Çekiçi karşılık verdi. Trabzonspor, ligde son 4 haftada 3. galibiyetini elde etti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Ekim 2023 Güncelleme 01 Ekim 2023, 06:59
Trabzonspor Pendikspor’u 10 kişi aldığı maçta mağlup etti

İÇİNDEKİLER

Trabzonspor, evinde Pendikspor'u 2-1 yenerek son 4 haftada 3. galibiyetini aldı. Bordo-Mavililer açılış golünü erken buldu. Henüz 3. dakikada Bakasetas'ın kullandığı kornerde Onuachu topu kafayla ağlara yolladı: 1-0. 27'de Bakasetas'ın ceza yayı içerisinden kullandığı frikikte, baraja çarpan top filelere buluştu: 2-0. 2 dakika sonra Pendiksporlu Fredrik Midtsjö, Uğurcan Çakır'la karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu kaleciye nişanladı. 36. dakikada Midtsjö'nün pasında topla buluşan Çekiçi'nin yerden şutu ağlarla buluştu: 2-1.



BARDHI İLE GOLE YAKLAŞTI
51'de Edin Visca'nın çektiği şut savunmadan sekip Mendy'nin önünde kaldı. Mendy'nin ceza sahası dışından çektiği şut üstten auta çıktı. 67'de Bardhi'nin kullandığı serbest vuruş az farkla auta gitti. 71'de Bakasetas'ın kullandığı köşe vuruşunda Onuachu'nun kafa vuruşu az farkla dışarı çıktı. 88'de Pendikspor gole çok yaklaştı. Sol kanattan Emre Taşdemir'in ortasında Erencan Yardımcı, Uğurcan'ı geçemedi. 90+4'te Trabzonspor'un Yunan yıldızı Fountas ceza sahası içinde girdikten sonra vurdu. Pendikspor kalecisi Erdem Can Polat mükemmel kurtardı. Karadeniz Fırtınası, yaklaşık 30 dakika 10 kişi oynadığı maçı kazanarak Hatayspor yenilgisini unutturdu.



PAUL ONUACHU TARİHE GEÇTİ
Trabzonspor'un Nijeryalı forveti Paul Onuachu 2. dakikada kornerden gelen topu kafa ile Pendikspor filelerine gönderirken aynı zamanda bir ilki başardı. 29 yaşındaki oyuncu bu golle, oynadığı ilk 3 maçta da gol atan ilk ve tek yeni transfer olarak Bordo-Mavili kulübün tarihine geçti. Nijeryalı oyuncu Trabzonspor tarihine adını altın harflerle kazıyan Athony Nwakaeme'nin çıktığı ilk 3 maçta 2 gollük katkısını geçerek vatandaşını geçerek adını tarihe yazdırdı. Onuachu, aynı zamanda Bordo-Mavililer'in bu sezon ilk 7 hafta içerisinde en erken golünü kaydetmiş oldu.



HERKES AYAĞINI DENK ALACAK TRABZONSPOR
Başkanı Ertuğrul Doğan, maçın ardından çok sert açıklamalarda bulundu. Doğan, şu ifadeleri kullandı: "Burası kimsenin dingonun ahırı değil. Herkesle alakalı konuşuyorum, hakemlerle, federasyonla alakalı. Kimsenin kimseyi bu şekilde tahrik etmeye hakkı yok. Terbiyesizlik yapılmayacak. Hakemin Mendy'nin atıldığı pozisyonda kendisi pozisyonu gördüğünü işaret ediyor. Neyi gördüğünü çıkıp açıklayacak? VAR'daki arkadaşa seslenmek istiyorum, akşama eve gittiğiniz zaman nasıl rahat ediyorsunuz. Herkes ayağını denk alacak."



ÇOK GÜZEL BİR GALİBİYET OLDU TRABZONSPOR
Teknik Direktörü Bjelica hak ederek kazandıklarını söyledi. Hırvat teknik adam, "Çok güzel bir galibiyet oldu. Uğurcan'a ayrı parantez açmak lazım. Son dakikadaki kurtarışı kritikti. Onuachu da çok etkileyici bir performans sergiliyor. Son 3 maç ve 3 gol. Bunun dışında da katkıları var" şeklinde konuştu.



KESKİN NİŞANCI BAKASETAS
Karadeniz Fırtınası'nın Yunan yıldızı Bakasetas, Beşiktaş maçından sonra Pendikspor mücadelesinde de frikikten gol bulmayı başardı. Tecrübeli oyuncunun vuruşu, barajda yerde yatan Pendiksporlu Çekiçi'nin ayağına çarptıktan sonra ağlarla buluştu.

BENKOVIC SAKATLANDI
Trabzonspor'un Hırvat stoperi Benkovic, Pendikspor maçının ikinci yarısında sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı. Benkovic'in yerine oyuna Denswil dahil oldu. Benkovic'in son durumu bugün yapılacak kontrollerden sonra belli olacak.

TREZEGUET 4 HAFTA SONRA
Trabzonsporlu Trezeguet, 4 hafta sonra ilk 11'de sahaya çıktı. Mısırlı yıldız son iki haftada sonradan oyuna girdi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN