Galatasaray NEF, Türkiye Sigorta Basketbol Ligi ilk hafta maçında galibiyetle başladı! Merkezefendi'yi devirdi

G.Saray Nef, ilk hafta maçında Merkezefendi’yi devirdi. İşte sizler için derlediğimiz 1 Ekim tarihli TAKVİM gazetesi yurttan ve dünyadan spor haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Ekim 2023 Güncelleme 01 Ekim 2023, 06:59
Galatasaray NEF, Türkiye Sigorta Basketbol Ligi ilk hafta maçında galibiyetle başladı! Merkezefendi’yi devirdi

İÇİNDEKİLER

Galatasaray NEF, Türkiye Sigorta Basketbol Ligi ilk hafta maçında deplasmanda karşılaştığı Merkezefendi'yi yenerek galibiyetle başladı. İlk çeyrekte Martin ve Radebaugh ile etkili olan Galatasaray, çeyreği 23-18 önde tamamladı.

İkinci çeyreğin son bölümlerinde hücum ve savunmada enerjisini artıran Sarı- Kırmızılılar soyunma odasına 46-40'lık skorla önde gitti. Üçüncü periyotta oyunun her iki tarafında da etkili bir performans ortaya koyan Galatasaray Nef, son 10 dakikaya 73-56'lık skorla önde giren taraf oldu. Son çeyrekte de yakaladığı 17 sayılık farkı koruyan Sarı Kırmızılılar mücadeleden 93-77'lik skorla galip ayrıldı. Konuk takımda Radebaugh ve Sadık Kabaca 14'er sayı ile öne çıktı. Diğer sonuçlar: Tofaş- Samsun: 104-91, A. Efes-B.Çekmece: 89-78, Telekom-Bursa: 72-68.

FİLENİN EFELERİ GALİBİYETLE BAŞLADI
A Milli Erkek Voleybol Takımı, Japonya'daki 2024 Paris Olimpiyat Oyunları Elemeleri B Grubu ilk maçında Sırbistan'ı 3-1 yendi. Maçın setleri 22-25, 25-20, 14-25, 20-25 sonuçlandı. Türkiye grupta ev sahibi Japonya'nın yanı sıra ABD, Slovenya, Sırbistan, Tunus, Mısır ve Finlandiya ile mücadele edecek. İlk 2 sırayı alan takımlar olimpiyat vizesi alacak.



ANTALYA'DAN NEFİS DÖNÜŞ
Ligde ilk galibiyetini geçen hafta Samsun karşısında elde eden Antalyaspor, ikinci 3 puanını kazandı. 26. dakikada İstanbulspor'un golü geldi. Hızlı gelişen atakta Mamadou'nun içeri çevirdiği topu Ethemi altı pas önünde düzgün bir vuruşla ağlara gönderdi: 1-0. 50'de Güray Vural'ın soldan içeri çevirdiği topu Buksa ceza sahası önünden düzgün bir vuruşla ağlara gönderdi: 1-1. 60. dakikada Antalyaspor öne geçti. Güray'ın soldan içeri ortaladığı topu Buksa kafa vuruşuyla filelerle buluşturdu: 1-2. 81. dakikada Erdoğan Yeşilyurt'un ceza sahası dışından sert şutun kaleci kornere çeldi.



SİVAS&HATAY DOSTÇA
Trendyol Süper Lig'in 7. haftasında Sivasspor ile Hatayspor golsüz berabere kaldı. Sivasspor maçın son dakikalarında girdiği gol pozisyonlarından yararlanamayınca 1 puana razı oldu. Karşılaşmanın 50. dakikasında Sivassporlu Manaj'ın kafa vuruşu direkten geri geldi. Sivasspor 7 puana ulaşırken, Hatay ise 11 puana yükseldi.



TUZLA'DA KARDEŞ PAYI
Trendyol 1. Lig'in 7. haftasında Tuzlaspor ile ASTOR Enerji Şanlıurfaspor 1-1 berabere kaldı. Konuk ekip Şanlıurfaspor 44. dakikada Adem ile 1-0 öne geçti. Ev sahibi Tuzlaspor ise 57. dakikada Mata'nın penaltı golüyle beraberlik golünü buldu. Maçın ikinci yarısında gol olmayınca iki takım da puanları paylaştı. Tuzla'nın 4, Şanlıurfa'nın ise 9 puanı var.

HEYECAN 2 MAÇLA SÜRECEK
Trendyol Süper Lig'in 7. haftası bugün oynanacak 2 maçla devam edecek. Saat 13.30'da Karagümrük sahasında Kasımpaşa'yı konuk edecek. Saat 19.00'da ise Adana Demir, Alanya'yı ağırlayacak.

BRIGHTON'DAN WILLIAMS ATAĞI
İspanyol basını Premier Lig ekibi Brighton'ın, Athletic Bilbao'nun 21 yaşındaki kanat oyuncusu Nico Williams ile ilgilendiğini öne sürdü. Genç futbolcunun takımı ile olan kontratı 2024'te sona erecek.

HUGO EKITIKE KAPIŞMASI
Fransız basını, Wolverhampton, West Ham, Everton ve Milan'ın PSG'nin 21 yaşındaki Kamerun asıllı Fransız forveti Hugo Ekitike'yi transfer etmek istediğini iddia etti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN