Aslan evinde kükredi: G.Saray A.Gücü'nü yenerek üst üste altıncı kez kazandı

49’da Chepas’ın golüyle şoka giren Cimbom, 56’da Zaha ile beraberliği yakaladı. Sayısız fırsatı harcayan Aslan 69’da Hayrullah (kk.) ile galibiyete uzandı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Ekim 2023 Güncelleme 01 Ekim 2023, 06:59
Aslan evinde kükredi: G.Saray A.Gücü’nü yenerek üst üste altıncı kez kazandı

İÇİNDEKİLER

Galatasaray A.Gücü'nü 2-1 yenerek üst üste 6. galibiyetini aldı. Aslan maça hızlı başladı. 4. dakikada Kerem Aktürkoğlu'nun kullandığı serbest vuruşta savunmaya da çarpan topu kaleci Bahadır Güngördü son anda kornere çeldi. 20'de Ankaragücü etkili geldi. Morutan'ın uzak köşeye yaptığı vuruşu kaleci Muslera kurtardı. 32'de Icardi'nin ceza sahası dışından yaptığı sert şutta Bahadır gole izin vermedi.

DİREĞE TAKILDI
49'da Efkan'ın pasıyla savunma arkasına sarkan Cephas, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda topu ağlara yolladı: 0-1. Dakikalar 56'yı gösterdiğinde Zaha, ceza sahasına girdikten sonra çok sert vurdu. Top kalecinin bakışları arasında ağlara gitti: 1-1. 59'da Tete, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu dışarı yolladı. 69'da Boey'un şutunda Hayrullah'ın çevirmek istediği top kale çizgisini geçti. VAR'a danışan Volkan Bayarslan golü verdi: 2-1... 89. dakikada Davinson Sanchez kafayı vurdu. Top iki direğin birleştiği yere çarpıp dışarı çıktı. Aslan üst üste 6. maçını kazandı.



RAMS PARK'TA İLKLERİN GECESİ
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk son oynadıkları İstanbulspor maçının 11'ine göre Ankaragücü karşısında 2 değişiklik yaptı. Buruk; Abdülkerim Bardakcı ile Dries Mertens'in yerlerine Davinson Sanchez ile Wilfried Zaha'ya görev verdi. Zaha, Sarı-Kırmızılı formayla ilk kez 11'de yer alırken, savunmanın bel kemiği Abdülkerim Bardakçı da bu sezon Süper Lig'de ilk kez bir karşılaşmaya kulübede başladı.

VAR'A GİTTİ GOLÜ VERDİ
Galatasaray'ın Ankaragücü maçındaki ikinci golünde topun çezgiyi geçip geçmediği VAR kararı sonrası belli oldu. Hayrullah topu çevirmek isterken topu kendi ağlarına gönderdi.

KAZANMAYA DEVAM EDECEĞİZ
G.Saray'ın Fransız sağ beki Sacha Boey, "Çok fazla gol pozisyonu yakaladık. Ama gol yemememiz lazım. Hızlı bir şekilde gol atıp, gol yememeye odaklanmamız lazım. Kazanmaya devam edeceğiz. Manchester United başka seviye bir takım. Başka bir oyun oynamalıyız" diye konuştu.

WILFRIED Z ZAHA SEZONU AÇTI!
Galatasaray'ın sezon başında yaptığı flaş transferlerden Wilfried Zaha, Ankaragücü maçında muhteşem bir gole imza attı. Fildişili oyuncu, 6. resmi maçında ilk kez fileleri havalandırdı. Süper Lig'in ilk haftasındaki Kayserispor maçında 20 dakika sahada kalan Zaha, sonrasında sakatlık süreci yaşadı. Başakşehir maçıyla sahalara dönen ve 24 dakika görev yapan tecrübeli oyuncu İstanbulspor maçında ise 34 dakika sahada kaldı. Galatasaray taraftarının sevgilisi Zaha, ilk 11'de başladığı Ankaragücü maçında attığı gol ve ortaya koyduğu performansla büyük alkış topladı. Zaha'nın attığı goldeki şutun hızı 124 km.'ydi.



SERİ 20 MAÇA ÇIKTI
Galatasaray, Ankaragücü'nü 2-1 mağlup ederek şampiyonluk yürüyüşüne devam etti. Süper Lig'de maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturan Okan Buruk yönetimindeki Sarı-Kırmızılılar'ın yenilmezlik serisi ise 20 maça çıktı. Ligde 7 maçta 14 gol atıp, 4 gol yedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN