Portekizli yıldız Gedson Fernandes için seferberlik! Sakatlığı nedeniyle son iki maçta oynamayamamıştı: Şenol Güneş yakından takip ediyor

Sakatlığı nedeniyle son iki maçta oynamayan Portekizli yıldız için seferberlik ilan edilmiş durumda. İşte sizler için derlediğimiz 30 Eylül TAKVİM gazetesi spor haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Eylül 2023 Güncelleme 30 Eylül 2023, 07:00
Portekizli yıldız Gedson Fernandes için seferberlik! Sakatlığı nedeniyle son iki maçta oynamayamamıştı: Şenol Güneş yakından takip ediyor

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş'ın Portekizli yıldızı Gedson Fernandes omuzundaki sakatlık nedeniyle Kayserispor ve Adana Demirspor maçlarını kaçırdı. Yıldız ismin, Konya maçına yetiştirilmesi için seferberlik ilan edildi. Şenol Güneş'in Gedson'un durumunu yakından takip ettiği ve sürekli sağlık ekibiyle görüşme gerçekleştirdiği belirtildi. Beşiktaş, Gedson'un yokluğunda orta sahada büyük sıkıntı çekmişti. Son maçı 4-2'lik skorla kaybeden Kara Kartal, Kayserispor maçını kazanmasına rağmen orta alan oyuncuları hücuma bir türlü gerekli desteği verememişti.



ERSİN İÇİN FIRSAT MAÇI
Adana Demirspor maçında sakatlık yaşayan tecrübeli eldiven Mert Günok'un, Konyaspor deplasmanında sahada olması beklenmiyor. Günok'un sakatlığı sonrası Ersin Destanoğlu, Süper Lig'de Beşiktaş formasıyla yaklaşık 1 yıl aradan sonra sahada yer aldı. Siyah-Beyazlılar'da Konyaspor deplasmanında kaleye geçmesi beklenen Ersin Destanoğlu, bu durumu fırsata çivermek ve ilk 11'de kalıcı olmak istiyor. Bu sezon ilk kez bir maça 11'de başlayacak olan 22 yaşındaki kaleci, Şenol Güneş'in göreve gelmesiyle birlikte yedek kulübesinin müdavimlerinden olmuştu. Beşiktaş kariyerinde 98 maça çıkan Destanoğlu, kalesinde 118 gol görürken, 32 kez ise kalesini gole kapatmayı başardı.



LYANCO'DAN OLAY HAREKET
Sezon başında stoper arayışında olan Beşiktaş'ın uzun süre ilgilendiği hatta sağlık kontrollerinden geçirdiği Lyanco, çok konuşulacak bir olaya imza attı. Katar ekibi Al Gharafa'da oynayan Brezilyalı stoper, 4-0 kaybedilen Al Sadd maçında rakibine tokat attı. Geçtiğimiz sezon Southampton forması giyen Lyanco, 30 maçta 1 gol, 2 asist üretti.



İYİ BİR SONUÇ ALMAK İSTİYORUZ
Konyaspor'un teknik direktörü Aleksandar Stanojevic, Beşiktaş maçıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Tecrübeli hoca, "Bazı oyuncularımız daha da gelişmeye başladı. İyi bir rakibimiz var. Elbette burada dolu bir stadyum bekliyoruz. Bu bizim adımıza da rakip adına da motive edici bir durum olacaktır. Elbette iyi bir neticeyle evimizdeki maçı kapatmak istiyoruz. Zor bir maç olacak. Onlar da iyi anlarında değiller, biz de iyi anımızda değiliz. Burada nasıl bir maç çıkaracağımızı hep birlikte göreceğiz. Geçen sezona baktığımız zaman onlar da çok iyi değildi" dedi.



BAILLY 11'E DÖNÜYOR
Konferans Ligi'ndeki Club Brugge ve Kayserispor maçlarında görev alan deneyimli stoper Eric Bailly, sergilediği performansla teknik heyeti mutlu etmişti. Adana Demirspor maçında statü gereği oynayamayan 29 yaşındaki futbolcu, Tümosan Konyaspor'a karşı 11'de forma giyecek. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in Konyaspor deplasmanında Omar Colley ile birlikte Bailly'yi stoper hattında görevlendireceği öğrenildi.



SARI-LACİVERT DUVAR
Fenerbahçe'nin Alanya deplasmanında rakibinin gol beklentisi 0.08 olarak gerçekleşti. Başakşehir'de bu oran 0.15 oldu. Fener'in rakipleri değil gol atmak, pozisyon bulmakta bile çok zorlanıyor. İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe sadece hücum değil, savunmadaki performansıyla da göz kamaştırıyor. Bu sezon ligde kalesinde sadece 3 maçta gol gören Kanarya, son 2 maçta kalesini gole kapatırken, rakipleri değil gol atmak pozisyon bulmakta bile zorlandı. Alanya deplasmanında ev sahibi takımın gol beklendiği 0,08'de kalırken, perşembe gecesi Başakşehir'de bu oran 0.15 olarak gerçekleşti. Fenerbahçe, sadece savunma oyuncuları ile değil takım halinde çok iyi savunma yaparak rakiplerini kalesinden uzak tutmayı başarıyor.



3 MÜJDE BİRDEN!
Sarı-Lacivertliler Rize maçının hazırlıklarına ara vermeden başladı. Başakşehir maçında oynayan isimler günü rejenerasyon çalışması ile tamamladı. Diğer futbolcular ise koşu, ısınma ve koordinasyon hareketlerinin ardından pas çalışmaları gerçekleştirdi. Başakşehir maçı kadrosunda yer almayan Osayi, Crespo ve Zajc takımla birlikte çalıştı.



WILLIAN ARAO RAKİPLERİNİ YUTUYOR!
F.Bahçe'nin Panathinaikos'a bonservisiyle gönderdiği Willian Arao, Yunanistan'daki performansıyla övgü alıyor. Sport24'ten Kostas Goulis, yazısında Asteras Tripolis karşılaşmasında Arao'nun etkinliğini överken, "Arao, hem Panathinaikos'un orta sahasını hem de ligin dengelerini değiştirmeye gelmiş" ifadelerini kullandı. Bu maçta gol de atan Willian Arao'nun rakip orta saha oyuncularını kaptığı toplarla adeta 'yuttuğu' da dile getirildi.



ATARSA TARİHE GEÇECEK
Fırtına'nın yeni transferlerinden biri olan Paul Onuachu, Pendikspor maçına özel olarak hazırlık yaptı. Bordo- Mavili ekipte şu ana kadar 115 dakika süre alıp, 2 gol, 1 de asist üreten Onuachu, eğer bu karşılaşmada gol atarsa, Trabzonspor'a transfer olduğu ilk sezonunda ilk 3 maçta da gol atan ilk futbolcu olarak tarihe geçecek. Bu başarıyı daha önce Burak Yılmaz ve Nwakaeme gibi isimler gerçekleştirse de iki oyuncu da ilk sezonunda bu istatistiğe ulaşamadı.



EDIN VISCA ÜÇLEME PEŞİNDE
Bu sezon 5 maçta 2 gol, 1 asistlik performans ortaya koyan Edin Visca, eski günlerine dönüş sinyali vermişti. Son 3 maçta gol katkısı veren Visca, bugün Pendikspor ile oynanacak maçta da çıkışını sürdürmek istiyor. Visca bu hafta da gol atarsa, Fırtına'da ikinci kez üst üste 3 gol kaydetmiş olacak. Ayrıca Visca, Pendik ağlarını havalandırırsa, Süper Lig'de gol attığı takım sayısını 28'e çıkaracak.



ŞİMŞEK ENDİŞESİ
Pendikspor ile oynayacağı maçta galibiyetten başka bir sonuç düşünmeyen Trabzonspor'da Bahattin Şimşek endişesi yaşanıyor. Papara Park'ta 16.00'da başlayacak maçta Şimşek'in yarcımcılıklarını Kemal Yılmaz ve Gökhan Barcın yapacak. Karadeniz ekibi, Şimşek'in yönettiği hiçbir maçta gülemedi. Trabzonspor, Şimşek'in 2020-21'de yönettiği Başakşehir maçını 2-0, geçen sezonki Sivasspor maçını 4-1 ve Başakşehir mücadelesini de 3-1 kaybetti.

HEYECAN İKİ MAÇLA SÜRECEK
Trendyol Süper Lig'in 7. haftasında bugün saat 13.30'da başlayacak maçta Sivasspor ile Hatayspor takımları karşılaşacak. Günün diğer maçında ise İstanbulspor sahasında Antalyaspor'u 16.00'da konuk edecek.

BARCA İÇİN ENDİŞELİYİM
Real Madrid'i çalıştıran Carlo Ancelotti, Barcelona'nın hakem satın aldığı iddiasıyla başlayan dava için, "Konu hakkında çok endişeliyim. Adalet sistemi çalışıyor. İşlerini yapmalarına izin vermeliyiz" dedi.

AÇILIŞ MAÇI MANİSA'NIN
Basketbol Süper Ligi'nde 1. haftanın aç-ı lış maçında Manisa B.B evinde Bahçehir Koleji'ni 90-88 yendi. Manisa'da Saldivar 35 sayı, Bahçeşehir'de ise Bouteille 19 sayı attı. Potada bugün 4 karşılaşma daha oynanacak.

DOPİNGE TAVİZ VERMEYİZ
Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Talat Ünlü, dopingle mücadele hakkında net konuştu. Ünlü, "Hep birlikte bu branşa sahip çıkmalıyız. Dopingle mücadelemiz sürecek. Taviz vermeyiz" açıklamasını yaptı.

BANDIRMA ÇİÇEK AÇTI
1. Lig'de 7. haftanın açılış maçında Ümraniyespor ile Bandırmaspor karşı karşıya geldi. Ümraniye Şehir Stadı'nda oynanan maçı Bandırmaspor 1-0 kazanan taraf oldu. Mücadelede Bandırma'ya galibiyeti getiren tek golü 22. dakikada Levent Ayçiçek attı. Ayçiçek ayrıca zaferi getiren golü attığı maçın 62. dakikasında ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü. Bu galibiyetin ardından Bandırmaspor 15 puana yükseldi ve zirve takibini sürdürdü. Ümraniyespor ise 2 puan ile 7. haftayı tamamlamış oldu.

ANTEP UÇUŞA BAŞLADI
Marius Sumudica ile ilk galibiyetini İstanbulspor'a karşı 2-0 ile alan Gaziantep FK, 7. haftanın açılış maçında deplasmanda Samsunspor'u 2-1 yendi. Maçta Antep'in gollerini 3'te Dragus ile 16'da Jevtovic kaydederken, Samsun'un golünü 90+3'te penaltıdan Ntcham attı. Bu sonuçla birlikte Gaziantep FK, üst üste 2. galibiyetini aldı ve 6 puana ulaştı. Samsunspor ise üst üste 5. yenilgisini alıp 1 puanda kaldı.

ALTAY BAŞARILI OLACAKTIR
Westerlo kalecisi Sinan Bolat, "Altay Bayındır'ın Manchester United'da başarılı olacağına inanıyorum. Çok doğru bir adım attı. Orada kendini daha çok geliştirecektir ve daha üst seviyelere çıkacaktır" dedi.

EYÜP'TE BABEL SÜRPRİZİ
Trendyol 1. Lig ekibi Eyüpspor'da Hollandalı futbolcu Ryan Babel ile yollar ayrıldı. Eyüp'te 29 maçta 5 gol, 1 asist üreten 36 yaşındaki Babel, Kasımpaşa, Beşiktaş ve G.Saray'da da forma giymişti.

MOURİNHO KÖTÜ DURUMDA!
Mourınho'nun Roma'sı ligde 6 maçta sadece 1 kez güldü. Kariyeri adına son 20 yılın en kötü başlangıcını yapan Portekizli çalıştırıcı, aynı zamanda kulüp tarihinin de en kötü başlangıcına imza attı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN