Nicolo Zaniolo'dan bomba Galatasaray açıklaması: "Bir meydan okumaydı, bir güç testiydi"

Galatasaray'ın satın alma opsiyonuyla birlikte Premier Lig ekibi Aston Villa'ya kiraladığı İtalyan futbolcu Nicolo Zaniolo kritik açıklamalarda bulundu. İşte sizler için derlediğimiz 29 Eylül TAKVİM gazetesi spor haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Eylül 2023 Güncelleme 29 Eylül 2023, 07:01
Nicolo Zaniolo’dan bomba Galatasaray açıklaması: Bir meydan okumaydı, bir güç testiydi

İÇİNDEKİLER

Galatasaray'ın satın alma opsiyonuyla birlikte Premier Lig ekibi Aston Villa'ya kiraladığı İtalyan futbolcu Nicolo Zaniolo açıklamalarda bulundu. Zaniolo "Galatasaray'a gitmem bir meydan okumaydı, bir güç testiydi. Türkiye'ye, başka bir kültüre, tamamen başka bir hayata gittim. Hem insani açıdan hem de futbol açısından geliştim" dedi. Zaniolo, Aston Villa formasıyla 4'ü Premier Lig olmak üzere 5 resmi maça çıktı. İtalyan yıldız bu maçların 3'ünde 11'de başlarken toplam 241 dakikada sahada kaldı. İtalyan yıldız bu maçlarda skora katkı yapamadı.



HAZIRLIKLAR DEVAM EDİYOR
Galatasaray Ankaragücü maçının hazırlıklarına dün yaptığı antrenman ile devam etti. Florya Metin Oktay Tesisleri'nde teknik direktör Okan Buruk yönetimindeki antrenman yaklaşık 1.5 saat sürdü. Antrenmanın son bölümü taktik ağırlıklı olarak gerçekleşti. Sarı-Kırmızılılar, Ankaragücü maçının hazırlıklarını bugün yapacağı idman ile tamamlayacak.



ZİYECH&NELSSON GERİ DÖNÜYOR
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, yarın Ankaragücü ile oynanacak maçta 11'de değişikliklere gidecek. Başarılı teknik adam salı gecesi İstanbulspor maçında kadroya almadığı Hakim Ziyech'i zorlu maçta 11'e koymaya karar verdi. Nelsson'un da ilk 11'deki görevine döneceği Kaan Ayhan'ın da maça kulübede başlayacağı ifade edildi. Orta sahada Oliveira ile Kerem Demirbay arasında ise henüz karar verilmedi.



FENERBAHÇE-RİZE MAÇINI CİHAN AYDIN YÖNETECEK
Süper Lig'de 7. haftanın hakemleri dün açıklandı. Pazar günü oynanacak Fenerbahçe- Çaykur Rizespor maçında Cihan Aydın düdük çalacak. Yarın oynanacak Galatasaray- Ankaragücü maçının hakemi ise Volkan Bayarslan oldu. Beşiktaş'ın pazar günü Konyaspor ile deplasmanda oynayacağı karşılaşmada ise Arda Kardeşler görev yapacak.



PFDK'DAN FENER'E CEZA YAĞDI
PFDK, Fenerbahçe'ye, Alanya maçında taraftarların çirkin ve kötü tezahüratı nedeniyle 80 bin TL ceza verdi. Kurul, Fenerbahçe'nin takım halinde sportmenliğe aykırı hareketleri nedeniyle 27 bin TL, hakem beyanları nedeniyle Selahattin Baki ve kulübe 200'er bin TL ceza verdi.



KANARYA'DAN ANLAMLI HAREKET
Fenerbahçe, Başakşehir'le oyandığı maçta Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın ve Avrupa Şampiyonu Down Sendromlu Özel Futsal Milli Takımı'nı stadında misafir etti. Avrupa Şampiyonu Takımımız, karşılaşma öncesinde Fenerbahçe tribünlerini selamladı.



FENERBAHÇE'DE 5 İSİM OYNAMADI
Süper Lig'in 3. hafta erteleme maçında Başakşehir'i konuk eden Fenerbahçe'de sakatlıkları süren Cengiz Ünder ve Emre Mor forma giymedi. Hafif sakatlıkları bulunan Osayi ve Zajc riske edilmezken Crespo da teknik heyetin kararıyla kadroda yer almadı.



OSAYİ YERİNE OOSTERWOLDE
Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Başakşehir maçının 11'inde son oynanan Alanyaspor maçına göre tek değişiklik yaptı. Tecrübeli çalıştırıcı, kaburgasından sakatlığı olduğunu açıkladığı Nijeryalı sağ bek Osayi-Samuel'in yerine Hollandalı sol bek Jayden Oosterwolde'ye şans verdi. Oosterwolde, Başakşehir'e karşı sol bekte görev yaparken sağ bekte ise takımın performansıyla öne çıkan isimlerinden olan Ferdi Kadıoğlu forma giydi.



ARGUVAN 117'DE TURLADI
Ziraat Türkiye Kupası'nda Arguvan, Elazığ'ı 117'de Denis'in golüyle eleyerek 2. tura yükseldi. Ziraat Türkiye Kupası 1. Eleme Turu maçında Malatya Arguvanspor sahasında konuk ettiği Elazığspor'u 2-1 mağlup ederek kupada 2. tura yükseldi. Elazığ 5. dakikada Çağrı ile1-0 öne geçti. Ev sahibi 70'de Veysel ile beraberliği yakaladı ve maçın normal süresi bu skorla sona erdi. Maç penaltılara gidecek derken 117'de sahneye çıkan Denis attığı golle takımını bir üst tura taşıdı. Günün diğer maçında Adana 1954, Osmaniye'yi 2-1 yenerek adını bir üst tura yazdırdı.



EN FAZLA SÜREYİ BENKOVIC ALDI
Nenad Bjelica yönetimindeki Trabzonspor'da en fazla süre alan yabancı transferlerin başında Filip Benkovic geliyor. 6 maçta 540 dakika görev yapan Benkovic'i, yine 6 maçta 459 dakika ile Rayyan Baniya takip ediyor. Mehmet Can Aydın 4 maçta 315 dakika sahada kalırken, Batista Mendy 2 maçta 180, 2 gol atan Paul Onuachu da 115 dakika oynayıp beğeni kazandı. Bazı yeni oyuncular Bjelica'nın tercihi, bazıları da sakatlıklar nedeniyle henüz katkı veremedi.



BAKASETAS İÇİN FİYAT ARTMAYACAK
Trabzonspor Yönetimi, sözleşmesi sezon sonunda sona erecek Anastasios Bakasetas'a yıllık ücretinde 500 bin Euro'luk artırıma giderek 1 milyon 750 bin Euro'dan 3 yıllık yeni sözleşme teklif etti. Yaklaşık 2 ay önce gerçekleştirilen bu sözleşme teklifini henüz kabul etmeyen Bakasetas için herhangi bir fiyat artırımına ve yeni sözleşme teklifine gidilmeme kararı alındı. Yönetim, yakın zamanda oyuncuyla bir görüşme daha yapacak. Süre isteyen Yunan yıldızın tavrı sürerse, alternatif isimler üzerinde araştırmalar başlayacak.

SAMSUN'UN KONUĞU G.ANTEP
Trendyol Süper Lig'de 7. haftanın aç-ı lış maçında bugün 20.00'de Samsunspor ile Gaziantep FK karşılaşacak. Mücadeleyi Burak Pakkan yönetecek. Samsunspor'un 1, Gaziantep FK'nın ise 3 puanı bulunuyor.

BARÇA'YA MEN İDDİASI
İspanyollar Barcelona'nın hakem satın aldığı iddialarına ilişkin bir delil olmadığını ancak rüşvet verme suçundan dava açılması için sürecin başladığını yazdı. Kulübe, 5 yıl men cezası geleceği belirtildi.

POTADA SEZON BAŞLIYOR
Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde 58. sezon, bugün 19.00'daki Manisa Büyükşehir Belediyespor-Bahçeşehir Koleji maçıyla başlayacak. Efes, ligde 16 kez ile en çok şampiyon olan takım durumunda.

PLAY-OFF BU SEZON GÜNDEMDE DEĞİL
TFF, son günlerde çok sık konuşulmaya başlayan play-off sistemi ile ilgili açıklamada bulundu. Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, "Playoff sisteminin bu sezon için gündemde olmadığı" duyuruldu. TFF'nin play-off sistemini 2024-2025 sezonu için düşündüğü de gelen haberler arasında.

EFELER PARKEYE ÇIKIYOR
A Milli Erkek Voleybol Takımı, Japonya'da düzenlenecek 2024 Paris Olimpiyat Oyunları Elemeleri B Grubu'nda mücadele edecek. Filenin Efeleri ilk maçında yarın saat 07.00'de Sırbistan ile karşılaşacak.

HOUSTON DYNAMO ŞAMPİYON
ABD Açık Kupası finalinde Inter Miami'yi 2-1 yenen Houston Dynamo, şampiyon oldu. Galibiyet gollerini Griffin Dorsey ve Amine Bassi'nin kaydetti. Inter Miami'de Messi sakatlığı nedeniyle forma giymedi.

LİLLARD ARTIK BUCKS'TA
NBA'de 7 kez All-Star seçilen Damian Lillard, 3 takımlı takasla Portland Trail Blazers'tan Milwaukee Bucks'a gitti. 33 yaşındaki oyun kurucu, "Bundan sonraki bölüm için heyecanlıyım" paylaşımını yaptı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN