Kadıköy'den çıkış yok I Bu Fener ömre bedel: Koşuyor atıyor, eziyor, pozisyon vermiyor: Rams Başakşehir'e ağır mağlubiyet!

Şampiyonluk hasretini dindirmeye kararlı olan Fenerbahçe, fiziksel ve teknik kapasitesiyle rakipleri sahadan siliyor. Mest olan taraftarların inancı her hafta daha da artırıyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Eylül 2023 Güncelleme 29 Eylül 2023, 07:01
Kadıköy’den çıkış yok I Bu Fener ömre bedel: Koşuyor atıyor, eziyor, pozisyon vermiyor: Rams Başakşehir’e ağır mağlubiyet!

İÇİNDEKİLER

Süper Lig'de 3. haftanın erteleme maçında Rams Başakşehir'i konuk eden Fenerbahçe rakibini 4-0 gibi farklı bir skorla mağlup ederken, ortaya koyduğu coşkulu ve kaliteli futbolla evi Kadıköy'de taraftarlarını mest etti. Resmi maçlarda 13'te 13 yapan Fenerbahçe adeta arkasına bile bakmadan ilerliyor.

ŞAMPİYONLUK ŞARKILARI...
Maçın hemen başında pres gücünü, fiziksel kalitesini ve teknik kapasitesini rakibine kabul ettiren Sarı-Lacivertliler gol yollarında da becerikli olunca maçı 20. dakikada koparmayı başardı.

Bir çok futbol otoritesine göre sezonun en iyi futbolunu ortaya koyan Fenerbahçe, haftalar ilerledikçe daha da oturmuş bir takım haline geldi. Kaliteli ve yıldız isimlerin sahada canla başla mücadele etmesi taraftarlarını da şimdiden şampiyonluk havasına sokmuş durumda. Dolu tribünler önünde oynayan Fenerbahçe, taraftarının şampiyonluk tezahüratlarıyla coşarken kalitesini sahaya yansıtıyor.

Hücumda rakiplerini ezen Fenerbahçe'nin defansif anlamda da pozisyon vermiyor olması tüm camianın inancının kat ve kat artırıyor.

ÜÇÜNCÜ KEZ KAYIPSIZ DEVAM
Fenerbahçe, 1964-1965 ve 2009-2010 sezonlarından sonraki üçüncü kez ligde 6'da 6 yaptı. Trendyol Süper Lig'in 3. hafta erteleme maçında sahasında konuk ettiği Rams Başakşehir'i 4-0 mağlup eden Fenerbahçe 6'da 6 yaparak 18 puanla yeniden liderlik koltuğuna oturdu. Sarı-Lacivertliler tarihinde daha önce bu istatistiği 1964-1965 ve 2009-2010 sezonlarında bu başarıyı elde etmişti. Sarı-Lacivertliler bu sezon topladığı 18 puanın yanı sıra rakip filelere 13 gol bırakırken kalesinde ise sadece 3 gol gördü ve +10 averajı yakaladı.

İLK ŞUTU GOL OLDU
Fenerbahçe'nin Ganalı stoperi Alexander Djiku Sarı-Lacivertli formayla ilk golünü kaydetti. 28 yaşındaki futbolcunun Süper Lig kariyerinde çektiği ilk isabetli şutu gol oldu.

ATAN YİNE KAZANAMADI
Başakşehir Teknik Direktörü Çağdaş Atan, Fenerbahçe'ye rakip olduğu 5 maçta da galibiyet alamadı. Atan, söz konusu maçlarda rakibine 4 kez yenilirken bir kez de berabere kaldı. Fenerbahçe, 43 yaşındaki çalıştırıcının kariyerinde en çok mağlup edemediği takımlar arasında.

SZYMANSKİ FÜZELERİ YOLLUYOR
Daha önce Maribor ve Antalya kalelerine füze yollayan Szymanski'den Başakşehir de nasibini aldı. Dün gece 2 gol atan Polonyalı yıldız 7 gol, 4 asistle toplam 11 gol katkısına ulaşmış oldu. Fenerbahçe'nin Polonyalı yıldızı Sebastian Szymanki dün gece Başakşehir'e attığı gollerle yine futbol severlerin gözlerinin pasını sildi.

20. dakikada pasla çıkmaya çalışan Başakşehir savunmasının hatasını kollayan Polonyalı yıldız kaptığı topu biraz sürüp ceza sahası dışından sol ayağının içiyle Volkan Babacan'ın sağına yolladı.

Falso alan top ağlarla buluşurken Fenerbahçe 3-0 öne geçti. Szymanski Batshuayi'nin kafa asistini de gole çevirdi. Süper Lig'de 4 gol, 1 asiste ulaşan Sebastian Szymanski bu sezon resmi maçlarda 7 gol, 4 asist yaparak toplam 11 gol katkısına ulaştı.

Szymanski, dün gece Başakşehir'e attığı golün benzerini daha önce yine Kadıköy'de Antalyaspor'a ve deplasmanda Maribor'a atmıştı. Polonyalı mesafe tanımaksızın çektiği şutlarla rakip savunmalar için büyük tehdit olduğunu bir kez daha ispatlamış oldu.

HÜCUM GÜCÜ ZİRVEDE
Bu sezon Süper Lig'de en fazla şut çeken (96), gol beklentisine giren (13.61 xG), rakip ceza sahasında topla buluşan (192) ve net gol pozisyonu yaratan (28) takım Fenerbahçe oldu.

TAKIMA İSTATİSTİĞİ YASAKLADIM!
Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Başakşehir maçı sonrası konuştu. Başarılı çalıştırıcı, "İlk devre 3-0 bitince soyunma odasında toplantı yaptık ve ciddiyeti elden bırakmamız gerektiğini söyledik. 4, 5 hatta 6. golü atmamız gerektiğini, bunun için kendi oyunumuzu oynamamız gerektiğini anlattık. 13'te 13'e bakmıyorum. Bunu takıma da yasakladım. Futbolda bugün ve yarın vardır. Bizim için en önemli maç önümüzde maç" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN