Beşiktaş Adana'da çok ağır bir yenilgi yaşadı! Kartal, lider Galatasaray’ın 6 puan gerisine düştü

Siyah-Beyazlılar, Adana Demirspor deplasmanında, Belhanda, Niang, Emre Akbaba ve Yusuf Erdoğan’ın golleriyle adeta şoka girdi. Beşiktaş’ın golleri Aboubakar ve Rashica’dan geldi. 10 eksiği olan A.Demir’e kaybeden Kartal, lider Galatasaray’ın 6 puan gerisine düştü.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Eylül 2023 Güncelleme 28 Eylül 2023, 07:00
Beşiktaş Adana’da çok ağır bir yenilgi yaşadı! Kartal, lider Galatasaray’ın 6 puan gerisine düştü

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş, Süper Lig'de 3. haftanın erteleme maçında Adana Demirspor'a deplasmanda 4-2 kaybetti. 6. dakikada Yusuf Sarı'nın şutu az farkla dışarı çıktı. 10'da Younes Belhanda ceza sahasına girmeden yaptığı düzgün vuruşla tabelayı değiştirdi: 1-0... 17. dakikada Adana Demirspor farkı 2'ye çıkardı. M'Baye Niang'ın ceza sahası dışından sert şutunda, yerden de seken top filelerle buluştu: 2-0.

SEMİH TOPU ÇİZGİDEN ÇIKARDI
30'da Salih Uçan'ın kafa vuruşunda, Semih Güler kaleye giden topu çizgi üzerinde kafayla kornere gönderdi. 45+1'de Adana Demirspor kalecisi Vedat kalesini terk etti. Cenk Tosun'un kaleci kalesinde olmamasına rağmen yaptığı vuruşta top üstten auta gitti.

59'da Yusuf Sarı'nun kullandığı kornerde Emre Akbaba topu kafayla ağlara yolladı: 3-0. 76'da sol kanattan atağa çıkan Yusuf Erdoğan uzak köşeye plaseyle şık bir gole imza attı: 4-0. 79'da Aboubakar aşırtma vuruşla skoru 4-1'e taşıdı.

86'da Emre Akbaba kale önünden topu dışarı gönderdi. 89'da Rashica sert bir vuruşla takımının 2. golünü kaydetti: 4-2. A. Demir, 35 yıl sonra Kartal'ı devirdi.

EN FARKLI GALİBİYETİ
Adana Demirspor, Beşiktaş ile Süper Lig'de 39 kez karşılaştı. Güney ekibi rakibi karşısında ligdeki en farklı galibiyetini aldı. Adana Demirsporlu futbolcular maçtan sonra çok büyük sevinç yaşadı.

5 YIL SONRA 4 GOL
Beşiktaş Şenol Güneş yönetiminde 5 yıl sonra ilk kez 4 gol yedi. 2018 yılında Kasımpaşa'ya 4-1 mağlup olan Siyah-Beyazlılar, dün de Adana Demirspor'a 4-2 kaybetti.

Şenol Güneş yönetimindeki Kara Kartal, bu sezon Trabzonspor deplasmanında 3 gol yemişti. Siyah-Beyazlılar böylece son iki deplasmanda kalesinde tam 7 gol görmüş oldu.

10 GÜNDE 4 MAÇTA TEK GALİBİYET
Beşiktaş, son 10 günde 4 resmi maça çıktı. Trabzonspor deplasmanında kaybeden Siyah-Beyazlılar, sonrasında Club Brugge ile berabere kaldı. Ardından Kayserispor'u sahasında mağlup eden Beşiktaş, son olarak Adana Demirspor'a 4-2'lik sonuçla kaybetti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN