Ziraat Türkiye Kupası’nda Trakya derbisi Çorluspor’un: İki golle mağlup ederek adını bir üst tura yazdırdı

Ziraat Türkiye Kupası’nda Çorluspor, Edirne’yi iki golle mağlup ederek adını bir üst tura yazdırdı. İşte sizler için derlediğimiz 27 Eylül tarihli TAKVİM gazetesi yurttan ve dünyadan spor haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Eylül 2023 Güncelleme 27 Eylül 2023, 07:01
Ziraat Türkiye Kupası’nda Trakya derbisi Çorluspor’un: İki golle mağlup ederek adını bir üst tura yazdırdı

İÇİNDEKİLER

Ziraat Türkiye Kupası 1. tur maçında Çorluspor, Edirnespor'u 2-1 yenerek adını bir üst tura yazdırmayı başardı. Maçın 27. dakikasında konuk takım Çorluspor 1947, Burak'ın golüyle öne geçti. Edirnespor, 82'de Abdulsamet ile beraberliği yakaladı. Golden 3 dakika sonra Çorluspor 1947, Necati ile öne geçti ve turu kaptı.

KUPADA DÜNÜN SONUÇLARI
Kupada Muşspor evinde Ağrı 1970'i 4-0 yenerek 2. tura yükseldi. Büyükçekmece Tepecikspor ise deplasmanda Çatalcaspor'u 1-0 yendi. Diğer sonuçlar: Balıkesirspor- Burhaniye Bld.: 0-1, Bornova 1877-Akhisarspor: 4-0

A SPOR'DA KUPA HEYECANI
Türkiye Kupası'nda bugün 23 karşılaşma oynanacak. Bugün oynanacak Bingöl- Elazığspor mücadelesi saat 14.00'ten itibaren A Spor'dan naklen yayınlanacak. Saat 17.30'da başlayacak Karşıyaka-Bergama maçı da yine A Spor'dan canlı olarak yayınlanacak.

A MİLLİ TAKIM DOLUDİZGİN!
UEFA Kadınlar Uluslar Ligi C Ligi 2. Grup ikinci maçında Türkiye, Litvanya'lı Elazığ Atatürk Stadyumu'nda 2-0 yendi. 25. dakikada milli takımımız Ebru Topçu ile bir penaltı atışından yararlanamadı. 29'da Birgül Sadıkoğlu fileleri havalandırdı. 85'te ise İlayda Civelek maçın sonucunu tayin etti: 2-0. İlk maçında Gürcistan'ı deplasmanda 3-0 mağlup eden A Milli Kadın Futbol Takımımız, grupta 6 puana ulaştı ve zirveye yerleşti. Bir sonraki maç 27 Ekim'de Lüksemburg ile deplasmanda olacak.



ARDA GÜLER YİNE SAKATLANDI
Real Madrid, sezon başında Fenerbahçe'den transfer ettiği milli futbolcu Arda Güler'in tekrar sakatlandığını açıkladı. Madrid tarafından yapılan açıklamada "Oyuncumuz Arda Güler'e Real Madrid Sağlık Hizmetleri tarafından yapılan tetkiklerin ardından sol rektus femoris kasından sakatlık teşhisi konuldu" ifadeleri yer aldı. Arda'nın yaklaşık 1 ay daha sahalardan uzak kalması bekleniyor.

STELIOS KITSIOU 1.5 AY YOK
MKE Ankaragücü'nün Yunan savunma oyuncusu Stelios Kitsiou'nun, sakatlığından dolayı 4-6 hafta sahalardan uzak kalacağı bildirildi. Kistiou'nun sağ diz iç yan bağında grade 2 yırtık tespit edilmişti.

CHELSEA EYLÜLDE SESSİZ
Chelsea, İngiltere Premier Lig'de eylül ayını gol atamadan tamamlayacak. Son olarak Aston Villa'ya 1-0 mağlup olan Maviler, Premier Lig'de 6 maçta sadece 5 puan toplayabildi.

PIRLO İYİ BAŞLAYAMADI
Fatih Karagümrük ile yollarını ayırdıktan sonra İtalya Serie B ekibi Sampdoria'nın başına geçen Andrea Pirlo, yeni takımıyla çıktığı ilk 6 maçta 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet elde etti.

TEK HEDEF ŞAMPİYONLUK
Anadolu Efes'in yıldızı Ercan Osmani, "Yeni oluşan bu kadroyla Anadolu Efes'in hak ettiği şampiyonlukları kazanmak istiyoruz. Her şey umduğumuz gibi giderse sezonun güzel biteceğine inanıyorum" diye konuştu.

BÜLBÜL RÜYA TAKIMDA
A Milli Erkek Voleybol Takımı'nın oyuncusu Bedirhan Bülbül, 2023 CEV Erkekler Avrupa Voleybol Şampiyonası'nın rüya takımına seçildi. Oyların yüzde 50'sini alan Bülbül "En İyi Orta Oyuncu" ödülüne layık görüldü

PEREZ KAYBETMEYİ SEVMEZ!
LA Liga Başkanı Javier Tebas'tan çarpıcı açıklamalar... Tebas, "Süper Lig projesinin yeniden canlanma ihtimali her zaman var. Ben henüz Florentino Perez'in kaybettiğini görmedim" ifadelerini kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN