Galatasaray'ın kullandığı penaltı dün geceki maçın önüne geçti!

Galatasaray’ın kullandığı penaltıda Kerem topun başına geçti. Icardi’ye pas olarak kullandı. Arjantinli yıldız ise topu dışarı attı. Bu pozisyon akıllara Messi’nin, Suarez’e, Neymar’ın ise Icardi’ye attırdığı golleri getirdi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Eylül 2023 Güncelleme 27 Eylül 2023, 07:01
Galatasaray’ın kullandığı penaltı dün geceki maçın önüne geçti!

İÇİNDEKİLER

İstanbulspor-Galatasaray maçında Sarı-Kırmızılılar'ın ilk yarıda kazandığı penaltının kullanılış şekli adeta maçın önüne geçti. 35. dakikada penaltı kazanan Cimbom'da topun başına geçen Kerem Aktürkoğlu, penaltı vuruşunu paslaşarak kullanmayı tercih etti ve Icardi'ye pas çıkardı. Kaleci Jensen'in sol tarafına yattığı pozisyonda Mauro Icardi, çektiği şutla meşin yuvarlağı sağ kale direğinin dibinden auta gönderdi.



TARAFTARLAR TEPKİ GÖSTERDİ
Sosyal medya bu penaltı sonrası adeta patladı! Penaltının bu şekilde kullanılması taraftarlardan tepki aldı. Okan Buruk için de "Böyle bir duruma izin vermemeliydi" yorumları yapıldı. Bu pozisyon akıllara 14 Şubat 2016'da Barcelona- Celta Vigo ve PSG-Beveren maçlarını getirdi. Barcelona 3-1 öndeyken 81. dakikada kazanılan penaltıda topun başına Lionel Messi geçmiş, Arjantinli, pas yerine Suarez'e asist yapmıştı. PSG maçında ise benzerini Neymar, Icardi'ye yapmıştı.



SAHA ZEMİNİ YEŞİLE BOYANDI
İstanbulspor-Galatasaray mücadelesinde çim yanmasından dolayı tüm sahanın gıda boyası ile boyandığı ortaya çıktı. Özellikle Galatasaray'ın maça beyaz forma ile çıkması, oyuncuların üzerinde yeşil boyanın büyük lekeler oluşturmasına yol açtı. Lucas Torreira ve Mauro Icardi'nin yeşile dönen saçları, elleri ve formaları sosyal medyada çok konuşuldu. G.Saraylı taraftarlar da konuyla ilgili TFF'ye serzenişte bulundu.



SHAKHTAR TETE İÇİN FIFA'YA GİTTİ
Shakhtar Donetsk, eski oyuncusu Tete'yi ve Galatasaray'ı haksız fesih yapıldığı iddiasıyla FIFA'ya şikayet etti. Galatasaray'dan"FIFA nezdinde yürütülecek olan yargılamaya ilişkin süreç şirketimiz tarafından titizlikle takip edilmektedir" açıklaması yapıldı.

RAKİBİ KÜÇÜMSEME DEĞİL
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, galibiyet sonrası konuştu. Kaçan penaltı atışını yorumlayan tecrübeli çalıştırıcı, "Bu uzun zamandır kendi aralarında konuştukları bir şeydi. Tabii ki penaltı kaçabilir. Tek vuruşta da kaçabilirdi.

Oyuncularımın orada aldıkları sorumluluğa saygı duyuyorum. Geçen seneden beri bunu duyuyorduk. Kendilerinin bir öz güveni var. Bu, rakibi küçümseme değil. Rakibimize karşı saygısızlık olarak anlaşılmasını istemiyorum" diye konuştu. Süper Kupa'nın 30 Aralık'ta oynanmasını istemediğini belirten Buruk, "Oyuncuları dinlendirmemiz gerekiyor. Yoğun tempodayız. İyi bir tarih değil" dedi.

SÜPER KUPA 30 ARALIK'TA
TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa'yı 30 Aralık'ta oynatmak istiyoruz. Suudi Arabistan ya da Abu Dabi'de oynanacak" dedi.

BURUK'TAN 5 DEĞİŞİKLİK
Okan Buruk, İstanbul maçının 11'inde son oynanan maça göre 5 değişiklik yaptı. Buruk, Sanchez, Ziyech (dinlendirildi), Kazımcan, Oliveria ve Barış'ın yerlerine 11'de Kaan, Angelino, K. Demirbay, K. Aktürkoğlu ve Mertens'e görev verdi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN