Fırtına kalesini savunamıyor: Hatayspor geriye düştüğü maçta Trabzonspor'u 3-2 yendi

Trendyol Süper Lig'in 6. haftasında öne geçtiği maçta Hatayspor’a son 20 dakikada yediği gollerle 3-2 kaybeden Trabzonspor, bu sezon ligin en fazla gol yiyen 5. takımı oldu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Eylül 2023 Güncelleme 27 Eylül 2023, 07:01
Fırtına kalesini savunamıyor: Hatayspor geriye düştüğü maçta Trabzonspor’u 3-2 yendi

İÇİNDEKİLER

Trabzonspor sahasında Beşiktaş'ı yenerek camiasına yeni bir heyecan getirmişti. Bu çıkışı Hatay deplasmanında da sürdürmek isteyen Trabzonspor, ummadığı bir sonuçla karşılaşıp 2-0 öne geçtiği maçın son 20 dakikasında kalesinde üç gol görerek sahadan puansız ayrıldı.

Burada en büyük sıkıntı, kaleye gelen üç şutunda golle sonuçlanması oldu. Sezon öncesi savunma hattını neredeyse tamamen değişen ve son maçlarda stoperde Baniya ve Benkovic'i sağ bekte de Mehmet Can'ı görevlendiren Teknik Direktör Bjelica, yine bu soruna çözüm bulamazken maç sonrası bu konuyla ilgili, "Takımın gol yeme sıkıntısı var. Benden önce de vardı bende de devam ediyor" ifadelerini kullandı. Öte yandan Trabzonspor, bu sezon oynadığı 6 maçta kalesinde 9 gol görerek bu alanda ligin en kötü 5.takımı oldu. Ligde en fazla gol yiyen takımlar 12'şer golle Kasımpaşa, Pendik ve Gaziantep FK olurken onları Samsunspor 5 maçta 11 golle takip etti.



BJELICA'DAN 1.5 PUAN ORTALAMASI
Hırvat teknik adam Nenad Bjelica, 8'i geçtiğimiz sezon olmak üzere Trabzonspor'un başında çıktığı 14 karşılaşmada 7 galibiyet ve 7 mağlubiyet elde etti. Maç başına ortalama 1.5 puan alan Hırvat teknik adam, bu sezonda çok istediği istatistiksel başarıyı yakalayamadı. Hırvat teknik adamın 14 maçta hiç beraberliği yok.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN