Beşiktaş'ın Cezayirli futbolcusu Rachid Ghezzal'dan eski günlerine dönüş sinyali!

Bu sezon ilk kez 11’de sahaya çıkan Cezayirli performansıyla eski günlerine dönüş sinyali verdi. İşte sizler için derlediğimiz 25 Eylül tarihli TAKVİM gazetesi spor haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Eylül 2023 Güncelleme 25 Eylül 2023, 07:03
Beşiktaş’ın Cezayirli futbolcusu Rachid Ghezzal’dan eski günlerine dönüş sinyali!

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş'ın Cezayirli futbolcusu Rachid Ghezzal, bu sezon ilk kez 11'de sahaya çıktı. Yetenekli kanat oyuncusu oyunda kaldığı 73 dakika boyunca yaptığı asistin dışında performansıyla da dikkat çekti.

Hücumda Onur Bulut ile olan uyumu, etkili ortaları ve diagonel paslarıyla öne çıkan yıldız futbolcu eski günlerine dönüş sinyali verdi. 31 yaşındaki yıldız, Kayserispor maçında en fazla çalım atan, şut çeken ve isabetli orta yapan oyuncu olmayı da başardı.

Maç sonunda açıklamalarda bulunan tecrübeli futbolcu, Bugün en iyi Ghezzal'ı gösteremedim ama geri döndüğüm için mutluyum. Biz Beşiktaş'ız, her şeyimizi vermek için çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Cezayirli futbolcu uzun süreli sakatlığı ve kayınvalidesi ve oğlunun geçirdiği trafik kazası nedeniyle sezon başında birçok maç kaçırmıştı.

ABOUBAKAR HESABI AÇTI
Beşiktaş'ın Kamerunlu golcüsü Vincent Aboubakar Kayserispor maçında 56. dakikada attığı golle bu sezon ligdeki gol orucuna son verdi. 31 yaşındaki yıldız futbolcu attığı golle takımına beraberliği getirirken özellikle ikinci yarıdaki performanısyla da taraftarlardan tam not aldı.



GEDSON RİSKE EDİLMEDİ
Omuzundan sakatlığı bulunan Gedson Fernandes dünkü Kayseri maçında riske edilmedi. Beşiktaş özellikle ilk yarıda Portekizli oyuncunun yokluğunu orta sahada fazlasıyla hissetti.

ANKARA'DA BERABERLİK
Süper Lig'in iki renkli ekibi Ankaragücü ile Konyaspor 1-1 berabere kaldı. 3'te Hanousek'in ortasına Bajic vurdu: 1-0. 28'de Ahmet Oğuz'un sert şutunda top filelerle buluştu: 1-1.

KASIMPAŞA'DAN DEMİR'E DARBE
Kasımpaşa'da, Aytaç 25'te frikikten, 51'de penaltıdan attı: 2-0. 19'da Ertaç, 45'te Stambouli kırmızı gördü 80'de Yusuf Erdoğan penaltıdan attı: 2-1. Maç sonu Rodrigues kızardı.



ALİ CENGİZ SIRBİSTAN'DA ALTINI KAPTI
Sırbistan'da düzenlenen 2023 Dünya Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil 87 kiloda milli sporcu Ali Cengiz, Macar rakibi David Losonczi'yi finalde karşılaştı. Rakibini 8-7'lik skorla mağlup eden milli sporcumuz altın madalyayı boynuna taktı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, milli sporcuyu kutlayan bir tebrik mesajı paylaştı.



KAZIMCAN MÜJDESİ
Başakşehir maçında sakatlanan Cimbom'un 20 yaşındaki sol beki Kazımcan Karataş'ın sol diz iç yan bağlarında esneme olduğu açıklandı. Karataş, milli maç arasından sonra takıma dönebilecek. İstanbul, A.Gücü ve Manchester maçında oynayamayacak.



HEDEF ZİRVE YÜRÜYÜŞÜ
6. haftanın kapanış maçında bugün Trabzonspor, Hatay'a konuk olacak. Fırtına, maçı kazanarak zirve yolunda yeni bir adım atmak istiyor.
Son oynadığı iki maçı kazanan Trabzonspor, bugün Hatayspor ile Mersin'de karşılaşacak. Mersin Stadı'nda 20.00'de başlayacak maçı Burak Şeker yönetecek. Bordo-Mavililer'de sakatlıkları bulunan Hüseyin Türkmen, Mislav Orsic ve Joaquin Fernandez oynayamayacak. Fırtına'da Pepe de bu maçta görev alamayacak.

ODAK NOKTAMIZ
Kendimiz Trabzon'un hocası Nenad Bjelica, "Bizim odak noktamız kendimiz. Hatay maçına yüzde 100 hazırız. Kazanmak istiyoruz" dedi. Bjelica ayrıca, Pepe'nin milli ara sonrası, Fernandez'in de önümüzdeki hafta takımla olacağını söyledi.

RASHFORD KAZA YAPTI
Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi Manchester United'da forma giyen Markus Rashford trafik kazası geçirdi. 25 yaşındaki İngiliz futbolcunun durumunun iyi olduğu duyuruldu. Araçta ise hasar oluştu.

YENİ MERSİN 3-1 KAZANDI
2. lig Beyaz Grup'ta Yeni Mersin İdman Yurdu deplasmanda Kırşehir'i 3-1 yendi. Kırşehir 40'ta Furkan Tütüncü ile öne geçse de Mersin, 59'da Emir Can, 62'de Erdem Onur ve 90'da Onur Arı ile güldü.

ASSEFA'DAN DÜNYA REKORU
Etiyopyalı atlet Tigist Assefa, Berlin Maratonu'nda kadınlar dünya rekorunu kırdı. 29 yaşındaki atlet, çizgiyi 2 saat 11 dakika 53 saniyede geçti. Assefa, Berlin'de geçen yıl da zafere ulaşmıştı.



İSTANBUL'DA SPOR ŞENLİĞİ YAŞANDI
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Herkes İçin Spor Federasyonu koordinasyonunda gerçekleştirilen Avrupa Spor Haftası etkinliklerine katıldı. Türkiye'nin geniş bir spor altyapısına sahip olduğunu vurgulayan Bakan Bak, "Tabana yayılan bir spor aktivitesi var. Biz 3'den 93'e herkesi spora davet ediyoruz, herkesin hareket etmesini istiyoruz" dedi.



BANDIRMA GENÇLER'İ DÖRTLEDİ
Trendyol 1. Lig'in 6. haftasında Bandırmaspor evinde konuk ettiği Gençlerbirliği'ni 4-1 mağlup etti. Ev sahibi ekibe galibiyeti getiren golleri 9 Djitte, 45+5 ve 59. dakikalarda Doğan Can Davas ve 70. dakikada Bobadilla kaydetti. Wu'nun 20, Nzaba'nın da 57'de kırmızı kart gördüğü konuk takımın tek sayısını ise 82'de penaltıdan Amilton kaydetti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN